Οδοιπορικό διήμερο αντίστασης στην Πάρνηθα, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου

ΕΞΩ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ, ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Για 17 χρονιά μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 ανεβαίνουμε το βουνό με την καρδιά και τον νου μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της γης και της ελευθερίας… από την Πάρνηθα και τον Αχελώο, μέχρι τα άγραφα και την Οίτη, τις Σταγιάτες και τις Σκουριές, την Εύβοια και τα νησιά.. ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή της φύσης.

Το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, μέσα στη βαθιά του κρίση – οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, περιβαλλοντική και εντέλει αξιακή – επιτίθεται με ολοένα και μεγαλύτερη σφοδρότητα στη φύση, τις τοπικές καινωνίες και τον κόσμο της εργασίας.

Ως νέοι κονκισταδρόρες, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά επιχειρούν να κατακτήσουν νέα εδάφη… κάθε σπιθαμή γης, κάθε βουνό, κάθε ποτάμι, κάθε πηγή, κάθε νησί και θάλασσα αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για παρασιτική κερδοφορία, με συνολικότερο στόχο τη διαιώνιση της παρασιτικής ύπαρξης του κράτους και του κεφαλαίου σε βάρος της φύσης και της κοινωνίας.

Να αγωνιστούμε για την προάσπιση της φύσης και των τοπικών κοινωνιών, αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιστέκονται από τα κάτω, υπερβαίνοντας τα εμπόδια που θέτουν οι γεωγραφικές αποστάσεις, συνδέοντας την αντίσταση στην περιβαλλοντική καταστροφή με τον ευρύτερο κοινωνικό /ταξικό αγώνα για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Σάββατο 1η Ιουλίου
11.00 | Συγκέντρωση – Παρέμβαση στο Ξένια
18,00 | Ενημέρωση – Συζήτηση για την Πάρνηθα και τον αγώνα για την υπεράσπιση των βουνών

Κυριακή 2 Ιουλίου
9,30 | Πεζοπορική διάσχιση της Πάρνηθας

Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία

Μοιραστείτε το άρθρο