Πορεία για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ και ιμπεριαλισμού στην Πύλο, Τρίτη 27/6 στις 19:00 στο Ηρώο παραλίας Βόλου

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

H έννοια της ταξικής βίας και του ταξικού αποκλεισμού είναι ποικιλόμορφη και παρατηρείται σε όλες τις συνθήκες που επηρεάζονται απο την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η αστική τάξη πάντοτε και παντού , εν όψει των κερδών και της αυτοσυντήρησης της , θα θυσιάζει στον βωμό του κεφαλαιοκρατισμού τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και δικαιώματα και δε θα διστάζει να ληστεύει, να απωθεί εως και να δολοφονεί τις κατώτερες εργατικές τάξεις.

Η λυσσαλέα ιμπερεαλιστική μηχανή και η συσσώρευση κεφαλαίου σε αστικά χέρια ωθεί de facto χώρες (εως και ηπείρους) στην απόλυτη φτώχια και εξαθλίωση. Υπο το πρήσμα του λευκού απελευθερωτή (white savior) ο μισθοφορικός πολεμικός μηχανισμός των ΗΠΑ έχει κυρίξει έναν 30 ετή πόλεμο στην ευρήτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αποτέλεσμα αυτού είναι η σωρρεία χιλιάδων νεκρών, εκδιωγμοί και προπυλακίσεις , καταστραμμένες περιουσίες και κανονικοποίηση των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται καθημερινά στην ευρήτερη περιοχή των Αμερικανοανατολικών συρράξεων. Τα παραπάνω οδηγούν κλιμακωτά στη φυγή και στην προσπάθεια μεταφοράς σε πλησίες ευρωπαικές/βαλκάνιες χώρες. Κατ΄επέκτασειν , δεν γίνεται αναφορά σε μια πολεμική διαδικασία υπο ίσους όρους: στην πραγματικότητα, οι προσφυγικοί πληθυσμοί είναι αποτέλεσμα μιας διαμάχης ανάμεσα σε Κεφάλαιο και σε όποιον δεν είναι αρκετά τυχερός να ανήκει σε μια τάξη που να θεωρείται σημαντική για την διατήρηση του. Πέραν απο τις αντικειμενικές απώλειες, η Ιμπεραλιστική διαδικασία αφήνει πίσω της καμμένη γή, η οποία δεν είναι εφικτή η άμμεση αποκατάσταση της : οι ελλείψεις σε παιδεία , υγεία και βασικά αγαθά στις πληγμένες χώρες αποτελούν μια κατάσταση που ”χτίζεται” χρόνια , καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ανέκαθεν είναι συνθηκολογημένες με τέτοιο τρόπο ωστέ να μην αφήνουν το περιθώριο για μελλοντική αποκατάσταση // ανάκαμψη.

Κεφάλαιο και κρατικοί μηχανισμοί , σε απτή // αμφίδρομη συνεργασία το ένα με το άλλο , θα προσπαθεί να απωθεί τις ”παράπλευρες απώλειες” των προαναφερθέντων κεφαλαιοκρατικών/ιμπερεαλιστικών διαδικασιών , με επιχειρήσεις απώθησης , ύψωμα φραχτών και συνοριοπλεγμάτων ή και με ξεκάθαρες δολοφονικές επιθέσεις , όπως αποτυπώθηκε και στην μαζική κρατική δολοφονία των 82 (προς το παρών) συνανθρώπων μας που έφευγαν απο ένα ναρκοπέδιο , για να πάνε εν αγνοία τους σε ένα άλλο. Στις 14 Ιουνίου 2023 , βυθίζεται αλιευτικό σκάφος το οποίο μετέφερε 700 μετανάστες απο Αίγυπτο , Πακιστάν , Συρία και άλλες χώρες της Ανατολής. Όσοι απο αυτούς δεν θα βρεθούν πνιγμένοι , θα στιβαχθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης , στα σύγχρονα κολαστήρια του Ελληνικού Κράτους. Δηλώσεις ανάληψης ευθήνης δεν υπάρχουν , καθώς το κυβερνητικό σώμα με το Λιμεναρχικό προσπαθούν να αποποιήθουν της καταστάσεως , πλασσάροντας έναν θρασύδειλο πολιτικό μανδία του «Εθνικού Πένθους». Όπως αποφάνθηκε και στην εγχώρια κρατική μαζική δολοφονία των Τεμπών στις 18 Φεβρουαρίου 2023 , το κράτος ψάχνει ”αποδιοπομπαίους τράγους” να αναλάβουν την ευθήνη , προσπαθώντας να καλύψει τις δολοφονικές του διαθέσεις εναντιών των ”εχθρών” του κεφαλαίου, των λαικών στρωμάτων κοινώς.

Οι/τα επιζώντες / επιζήσαντες / επιζώντα αυτής της διαδικασίας θα βρεθούν αντιμέτωποι/ες/α με τα ακροδεξία κοινωνικά προτάγματα που χρόνια καλλιεργούνται στον ελλαδικό χώρο και με έναν κρατικό μηχανισμό που θα διευκολυνόνταν με τον θάνατο των προαναφερθέντων.Όσοι δεν βρεθούν στον πάτο της θάλασσας θα βρεθούν να είναι μισθωτοί σκλάβοι σε εργατικές γαλλέρες (τύπου Μανωλάδα). Σε μια χώρα όπου είναι έμφυτα τα φιλοεθνικά και πατριωτικά ιδεολογικά χαρακτηριστικά , ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία αυξάνονται γεωμετρικά. Στην Χώρα που στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2014 , το Νεοναζιστικό κόμμα της Χ.Α απέκτησε ποσοστό 9.40% (3ο κατά σειρά) , ο μέσος μετανάστης , όντας κατώτατου κοινωνικού στρώματος , καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα εμπόλεμη ζώνη, η οποία στοχοποιεί κάθε είδους πρόσφυγα και μετανάστη. Ο κρατικός δυνάστης στο πρόσωπο του εκδιωγμένου βρίσκει την αφορμή να εναποθέσει όλα τα εγχώρια προβλήματα , καλλιεργώντας ακροδεξίες συνειδήσεις και οπλίζοντας το χέρι του ίδιου του ελληνικού λαού , ο οποίος δεν διστάζει να πανηγυρίζει τις κρατικές δολοφονίες σε Έβρο και Πύλο.

Δεν θα ανεχτούμε κανέναν θάνατο στον βωμό του ελληνικού // ευρωπαικού κεφαλαίου.Δεν κάνουμε κανένα βήμα πίσω σε οποιαδήποτε απόπειρα / επιχείρηση δολοφονίας των φτωχών στρωμάτων. Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλάι των εξεγερμένων και των πληγμένων αυτής της γής.

Αγωνιζόμαστε αλληλέγγυα και συντροφικα καταστρεφοντας κάθε μορφη εξουσίας στον δρομο για την κοινωνική επανάσταση.

ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ – ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Τερμινο

Μοιραστείτε το άρθρο