Πορεία ενάντια στο κρατικό έγκλημα στη θάλασσα της Πύλου, Τετάρτη 28/6 στις 19:00 στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Η ανοιχτή συνέλευση που έγινε την Τρίτη 20/6 αποφάσισε τη συνέχιση των δράσεων ενάντια στο κρατικό έγκλημα στην Πύλο με:

– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και επαφής με τους διασωθέντες του ναυαγίου, στο καμπ της Μαλακάσας το Σάββατο στις 12.30 η ώρα (θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες).

– Στήριξη πορειών και δράσεων που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και σε γειτονιές της πόλης.

– Κάλεσμα σε πορεία (προς το Σύνταγμα) με συγκέντρωση στο Μοναστηράκι την επόμενη Τετάρτη 28/6 στις 7μμ.

– Νεα ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 26/6 στις 6.30μμ για την οργάνωση της πορείας και άλλα θέματα ή προτάσεις.

[θα ακολουθήσει αναλυτικότερο κάλεσμα για την πορεία]

Πρωτοβουλία καλεσμένη από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία


Συγκέντρωση-Πορεία την Τετάρτη 28 Ιουνίου, Μοναστηράκι στις 19:00

Ελληνικό κράτος & ΕΕ με τα καθάρματά τους, λιμενικό & Frontex, δολοφόνησαν μετανάστ(ρι)ες στη Πύλο!

Την Τετάρτη 14/6/2023 στα ανοικτά των ακτών της Πύλου αλιευτικό σκάφος ανετράπη με αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 600 ανθρώπων. Mαρτυρίες των επιζήσαντων μεταναστών μιλούν για εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά που εγκλωβίστηκαν στα αμπάρια του αλιευτικού. Η εμπλοκή του ελληνικού Λιμενικού στη βύθιση του σκάφους ήταν άμεση: όχι μόνο δεν διέσωσε τους επιβάτες του πλοίου όταν αυτό ήταν ήδη σε κίνδυνο (το πλοίο βρισκόταν σε κατάσταση NUC-Not Under Command), αλλά με βάση τις αδιάσειστες μαρτυρίες των επιζώντων η βύθιση συνέβη όταν οι λιμενικοί το ρυμούλκησαν με υψηλή ταχύτητα χρησιμοποιώντας κάβο (σχοινί). Αποτέλεσμα ήταν ότι το σκάφος άρχισε να παλαντζάρει και τελικά ανετράπη. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι λιμενικοί επιδίωξαν να το μετακινήσουν προς τη ζώνη διάσωσης της Μάλτας ή της Ιταλίας προκειμένου να μην έχουν οι ίδιοι άλλο την ευθύνη για τη διάσωση. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έγκλημα που οδήγησε σε μαζικές δολοφονίες. Η αστυνομία έκλεψε τα 40 κινητά επιζήσαντων που βρίσκονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, και τους έδωσε άλλα, ώστε να εξαφανιστεί το αποδεικτικό υλικό των ευθυνών του ελληνικού λιμενικού για τη βύθιση του πλοίου. Σύμφωνα με τους επιζώντες, τα τηλέφωνα λειτουργούσαν και σε αρκετά από αυτά υπάρχει καταγραφή ολόκληρου του ταξιδιού.

Από τους 104 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου, οι 9 έχουν κατηγορηθεί – προκειμένου να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα- ως «διακινητές», μια κατηγορία που δίνεται μετά από κάθε τέτοιο ναυάγιο σε αθώους που επίσης προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα,. Οι 9 Αιγύπτιοι μετανάστες μεταφέρθηκαν έκτακτα και μυστικά στις φυλακές Ναυπλίου χωρίς αιτιολόγηση. Από τους υπόλοιπους, η πλειοψηφία μεταφέρθηκε για μέρες στο κλειστό καμπ-φυλακή Μαλακάσα 2, ενώ στη συνέχεια, πιθανώς ως μια προσπάθεια συγκάλυψης και περιορισμού́ των κοινωνικών αντιδράσεων αρκετά́ άτομα μεταφέρθηκαν στο καμπ Μαλακάσα 1. Άτομα που έχουν βιώσει ένα τέτοιο σοκ, έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους και βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μεταφέρονται σε τέτοια καμπς-φυλακές, όπου απουσιάζουν τελείως ή στην καλύτερη υπολειτουργούν βασικές υπηρεσίες υποστήριξης όπως ιατρική περίθαλψη, δικηγορική κάλυψη, διερμηνεία, ψυχολογική υποστήριξη.

Το ναυάγιο της Πύλου έρχεται ως ένα από τα εκατοντάδες παρόμοια εγκλήματα των τελευταίων ετών, κατά τα οποία εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων. Δεν είναι κρυφό ότι οι ελληνικές αρχές εφαρμόζουν συστηματικά πρακτικές επαναπροώθησης, με την έγκριση της ΕΕ. Χιλιάδες έχουν ξυλοκοπηθεί, εγκαταλειφθεί, βίαια μεταφερθεί στη θάλασσα ή και πυροβοληθεί από τις ελληνικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τη Frontex. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που μετακινούνται και κάνουν το ήδη επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή τους ταξίδι στα σύνορα, η συνάντηση με την ελληνική Ακτοφυλακή, τη Frontex, την ελληνική Αστυνομία ή τη Συνοριοφυλακή, συχνά σημαίνει βία και βασανιστήρια. Αυτές οι πολιτικές έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές προκειμένου να φτάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη: τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο ναυάγιο της Πύλου και σε πολλά άλλα παρόμοια ναυάγια τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρώπη έχει μετατρέψει σταθερά τα σύνορά της σε πολεμικές ζώνες ενάντια σε ανθρώπους που φεύγουν λόγω πολέμων, φτώχειας, καταπίεσης ή και κλιματικής κρίσης. Η άνοδος του ρατσισμού και του φασισμού στα κράτη της ΕΕ συνοδεύεται από τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων τους και την αύξηση της (παρα)κρατικής βίας κατά των μεταναστ(ρι)ών. Με την εξωτερικοποίηση των συνόρων τους, έχουν προκαλέσει ακόμα περισσότερο θάνατο και απελπισία, σε μια εποχή που οι αιτίες της μετανάστευσης αυξάνονται παγκοσμίως. Το 2022, σχεδόν 3.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μεταναστευτικές διαδρομές από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική ή εντός των περιοχών αυτών. Ενώ την ίδια χρονιά τουλάχιστον 326 έχασαν τη ζωή τους μόνο στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ο Έβρος είναι μια στρατιωτικοποιημένη “νεκρή ζώνη” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπου καθημερινά γίνονται ανεπίσημα κρατικά εγκλήματα: άμεσες ή έμμεσες δολοφονίες, βασανιστήρια, κακοποίηση και εξευτελισμός, ληστείες προσωπικών αντικειμένων και φυσικά pushbacks στην Τουρκία χωρίς τη δυνατότητα αίτησης ασύλου. Στο Αιγαίο, το ελληνικό Λιμενικό Σώμα και οι -επίσημοι (Frontex) ή μη- συνεργάτες του, διαπράττουν επίσης εγκλήματα κατά των αιτούντων άσυλο: απαγωγές από τα νησιά, pushbacks στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά και περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών. Το πρόσφατο βίντεο των New York Times έδειξε μια πλήρη διαδικασία pushback με μετανάστ(ρι)ες που είχαν φτάσει στο έδαφος της Λέσβου, αλλά μεταφέρθηκαν βίαια στην Τουρκία χωρίς την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

– Άσυλο, στήριξη και πλήρη δικαιώματα σε όλους τους επιζώντες! Απελευθέρωση των 9 Αιγύπτιων που είναι στη φυλακή!

– Να σταματήσουμε τα εγκλήματα του Λιμενικού και τον πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών! Να καταργηθεί η Frontex!

– Ελευθερία μετακίνησης για όλες-όλους-όλα!

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία


Στα Τέμπη, το Πέραμα, την Πύλο, τα νοσοκομεία και τα αστυνομικά μπλόκα

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΦΤΩΧΟΥΣ

πρόσφυγες, μετανάστες, εργάτες, νεολαίους, ρομά

Στις 14 Ιούνη βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου ένα αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 700 πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό να περάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία. Από το ναυάγιο επέζησαν 104 ενώ 80 ανασύρθηκαν νεκροί. Ο τεράστιος αριθμός των αγνοουμένων σε συνδυασμό με τους νεκρούς μετανάστες αποκαλύπτει το μέγεθος της εγκληματικής διαχείρισης του συμβάντος από το ελληνικό κράτος, με δεδομένο οτι οι ελληνικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί αρκετές ώρες πριν για τον κίνδυνο, στον οποίο βρίσκονταν οι επιβαίνοντες του σκάφους αλλά και από το γεγονός οτι μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών που επέζησαν από το ναυάγιο αναφέρουν πως το λιμενικό επιχείρησε να ρυμουλκήσει το σκάφος για να το απομακρύνει από την χωρική αρμοδιότητα διάσωσης του ελληνικού κράτους, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και η πλειοψηφία των επιβαινόντων να μην προλάβει να βγει από τα χαμηλότερα επίπεδα του σκάφους, όπως πολλές μητέρες με τα παιδιά τους. Η αντιμεταναστευτική και δολοφονική πολιτική του ελληνικού κράτους και της Ευρώπης- φρούριο δεν είναι αποκομμένη από τη δολοφονία των μεταναστών στα ανοιχτά της Πύλου. Από την υπογραφή της συμφωνίας για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 35χλμ, ώστε να “αναβαθμιστεί” περαιτέρω η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας και κατ’ επέκταση και της Ευρώπης, τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τους καθημερινούς πνιγμούς ανθρώπων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, όπου στοιβάζονται και φυλακίζονται άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες χωρίς καμία ελευθερία μέχρι τα αστυνομικά πογκρόμ εναντίον τους μέσα στις πόλεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική του ελληνικού κράτους, που στόχο έχει την αποτροπή εισόδου στην χώρα, παίρνοντας φυσικά την επιλογή της δολοφονίας ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό του πολεμού, της φτώχειας και της ανελευθερίας. Μια συνθήκη στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι, εξαιτίας των πολέμων που διεξάγουν τα πλανητικά αφεντικά στις χώρες τους, για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τη διεύρυνση της σφαίρας επιρροής τους. Εξάλλου η καταδίκη εκατομμυρίων ανθρώπων στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες και τον ξεριζωμό αποτελεί την προϋπόθεση για την εξασφάλιση της υπερσυσσώρευσης του πλούτου στα χέρια των παγκόσμιων οικονομικών ελίτ.

Στις 29 Μάη, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, κατά τη διάρκεια εργασιών για την αντικατάσταση προπέλας στο πλοίο Asterion, η σκαλωσιά από την οποία πραγματοποιούνταν οι εργασίες υποχωρεί καταπλακώνοντας τρεις εργάτες, με έναν εξ αυτών να οδηγείται στον θάνατο και άλλους δύο να τραυματίζονται βαριά. Η συγκεκριμένη εργατική δολοφονία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών «ατυχημάτων» στον συγκεκριμένο κλάδο, με πιο πρόσφατους τον τραυματισμό εργατών στο ναυπηγείο της Σύρου, την εργατική δολοφονία ενός 37χρονου οικοδόμου στη Σαντορίνη όταν υποχώρησε το κιγκλίδωμα του εξώστη στο οποίο στηριζόταν και ενός 45χρονου εργάτη στο Λαύριο κατά τη διάρκεια εργασιών επιθεώρησης πλοίου και ένω είχε βουτήξει για τον καθαρισμό υφάλων. Οι δεκάδες εργατικές δολοφονίες, που μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 ανέρχονται σε 57, είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών και αντικοινωνικών αναδιαρθρώσεων του ελληνικού κράτους, με πρόσφατη την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, που οδηγούν στη γιγάντωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας. Η παντελής έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η απουσία στοιχειωδών ελέγχων των συνθηκών εργασίας, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η επίθεση στην απεργία, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση του 8ωρου και η απειλή της ανεργίας αποτελούν τη συνθήκη όπου κράτος και αφεντικά έχουν διαμορφώσει για να επιβάλλουν ακόμα πιο σκληρούς όρους εκμετάλλευσης στους πληβείους.

Οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους τη διατήρηση και αναπαραγωγή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καταπιεστικού συστήματος που καταδυναστεύει, δολοφονεί και εξαθλιώνει. Αυτό καταδεικνύουν οι δεκάδες δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της σύγχρονης δουλείας. Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα οι χιλιάδες νεκροί λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, τα δεκάδες θύματα του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, οι δολοφονημένοι Ρομά από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ, οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.

Γιατί η διαιώνιση της εξουσίας και των κερδών των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών περνά μέσα από την όξυνση της εκμετάλλευσης των φτωχών και των πληβείων, τη λεηλασία της ζωής μας και τη φίμωση και καταστολή όλων όσοι αρνούνται να αποδεχτούν αυτή τη βαρβαρότητα ως τη μόνη προοπτική. Τη βαρβαρότητα όπου πρόσφυγες και μετανάστες είτε θα πνίγονται κατά εκατοντάδες είτε θα φυλακίζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε θα βρίσκονται κυνηγημένοι από μπάτσους και φασίστες μέσα στις πόλεις, εξαθλιωμένοι και αποκλεισμένοι από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Τη βαρβαρότητα όπου δεκάδες άνθρωποι θα δολοφονούνται στα τρένα λόγω των κρατικών δολοφονικών πολιτικών με την παντελή έλλειψη ελέγχου και συντήρησης των δικτύων και της επικοινωνίας μεταξύ των αμαξοστοιχιών, ή θα πεθαίνουν πάνω σε καρότσες ή μέσα στα σπίτια τους περιμένοντας ώρες ένα ασθενοφόρο για να μεταβούν σε νοσοκομείο. Τη βαρβαρότητα όπου δεκάδες εργάτες δεν θα επιστρέφουν ποτέ από το μεροκάματο γιατί η ζωή τους μετριέται από τα αφεντικά και στους υπολογισμούς τους κοστίζει λιγότερο από τη συντήρηση μιας σκαλωσιάς. Στον κόσμο του κράτους και των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως υπάρχει τρόπος να εξωραϊστεί και να εξανθρωπιστεί το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα. Η υπέρασπιση των εργατικών συμφερόντων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας περνά μέσα από την κοινή, οριζόντια συντονισμένη, οργανωμένη από τα κάτω δράση. Η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων που πάλεψαν διεκδικώντας έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, μας δείχνει οτι η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων ξένων ή ντόπιων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες. Ό,τι έχει να κερδηθεί θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων μας. Το μόνο πραγματικό δίλημμα της εποχής μας είναι: κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα ή Κοινωνική Επανάσταση. Και εμείς ως αναρχικοί/ες επιλέγουμε το δρόμο της Κοινωνικής Επανάστασης ως τη μόνη ρεαλιστική προοπτική για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για μια κοινωνία που θα οικοδομηθεί στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Διαδήλωση: Τετάρτη 28 Ιούνη | Μοναστηράκι | 19.00

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ, ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣΥγεία – Παιδεία – Τροφή – Στέγαση

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Ελληνικό Κράτος και ΕΕ δολοφονούν καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα. Καμία ανοχή στη θανατοπολιτική τους!

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Καλούμε σε πορεία την Τετάρτη στις 19:00 στο Μοναστηράκι ενάντια στις μαζικές δολοφονίες του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. στην Πύλο καθώς και εναντίον της βασανιστικές πολιτικής ασύλου που εφαρμόζεται διεθνώςΟ θάνατος περισσότερων από 600 ανθρώπων είναι δολοφονία από ένα κράτος που καυχιόταν τα τελευταία 4 χρόνια για τη βία που ασκεί στους αιτούντες άσυλο.

Τώρα, όπως και στα Τέμπη, το κράτος προσπαθεί για άλλη μια φορά να μετακινήσει την ευθύνη και την προσοχή μακριά από το ίδιο, κατηγορώντας 9 άτομα στο πλοίο για διακίνηση και συλλαμβάνοντας 24 στη διαδήλωση αλληλεγγύης.

Η δολοφονία, η φυλάκιση και τα βασανιστήρια είναι τα θεμέλια της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Εδώ και χρόνια το ελληνικό κράτος εφαρμόζει νόμους για τη κανονονικοποιηση του απαρτχάιντ μέσω της κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και της μαζικής φυλάκισης χρησιμοποιώντας ένα αφήγημα ποινικοποίησης και ρατσισμού απέναντι στις μετανάστριες.

Οι συνθήκες εντός των στρατοπέδων και των κέντρων κράτησης στερούν από τους ανθρώπους την πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, τη νομική εκπροσώπηση και άλλες βασικές ανάγκες, όπως ποιοτικό φαγητό. Πρόκειται επίσης για μεθόδους σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Τα τελευταία χρόνια οι πολυπολιτισμικές μας γειτονιές στοχοποιούνται απο το κράτος με στόχο την απομάκρυνση των μεταναστριών μέσω ρατσιστικών ελέγχων και των εξώσεων που προκάλεσε ο τερματισμός του στεγαστικού προγράμματος για πρόσφυγες ESTIA. Οι προσιτές οικονομικά κατοικίες μετατρέπονται σε φθηνά καταλύματα για τουρίστες στο πλαίσιο μιας τακτικής που όχι μόνο αυξάνειτα ενοίκια αλλά λευκαίνει τις γειτονιές και επιτίθεται στις κοινότητές μας.

Οι έλεγχοι ταυτότητας είναι συχνά το πρώτο βήμα για απωθήσεις από το κέντρο της πόλης. Το σύστημα ασύλου σταμάτησε για άλλη μια φορά να λειτουργεί, αφήνοντας εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ανθρώπους χωρίς έγκυρα έγγραφα, επιτρέποντας και πάλι στους μπάτσους να ασκήσουν την εξουσία τους, να προκαλέσουν φόβο και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την αυθαίρετη κράτηση. Χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους μέσα στα κέντρα κράτησης ή στα κελιά των αστυνομικών τμημάτων τα μεταναστα μπορεί να κρατούνται μέχρι και 18 μήνες, διαρκώς ευάλωτα στην απέλαση τον ξυλοδαρμό, τον βιασμό και άλλα βασανιστήρια.

Πρόκειται για ένα σχεδιασμένο σύστημα που χρησιμοποιεί τη γραφειοκρατία, το νόμο, την αστυνομική βία και τις φυλακές για να εφαρμόσει τις ρατσιστικές και καπιταλιστικές πολιτικές του.Αυτό που συνέβη στην Πύλο δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό είναι κρατική πολιτική.Τα σύνορα βρίσκονται παντού, από τον Έβρο και το Αιγαίο μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια

We call for the demonstration on wednesday 19:00 in monastiraki against the greek state and eu murder in pylos and the torturous asylum policy of every nation stateThe death of over 600 people is murder by a state that has boasted over the last 4 years about its violence towards asylum seekers.

Now, just as in Tempe, the state once again attempts to move blame and attention away from itself, by charging 9 people on the boat with smuggling and arresting 24 in a solidarity demonstration.

Murder, imprisonment and torture are the foundations of EU migration policy. For years the greek state has been implementing laws of apartheid housing through the building of camps and mass incarceration using a narrative of criminalisation and racism towards migrants.Conditions inside camps and detention centres deprive people of access to health, education, legal representation and other basic necessities such as quality food. These are also methods of physical and psychological torture.

Over the last few years our diverse neighbourhoods have been targeted by the state to remove racialised people through racist ID checks and evictions by ending the ESTIA housing scheme for refugees. Cheap holiday apartments are replacing affordable housing, a tactic that not only raises rents in the city centre but whitens our neighbourhoods and attacks our communities.

ID checks are often the first step to pushbacks from the city centre. The asylum system has once again stopped functioning, leaving hundreds, if not thousands, of people without valid documents, again allowing for the cops to exert power, fear and arbitrary detention. Without access to lawyers within detention centres or cells of police stations people can be held for up to 18 months, constantly vulnerable to deportation. This is a designed system that utilises bureaucracy, the law, police violence and prisons.

Pilos is not an isolated incident it is state policy. The borders are everywhere, from Evros and the Aegean to the centre of athens.

Cops out of our plateias, our neighborhoods and our lives.

Squatted Social Center ZIZANIA


Στηρίζουμε το κάλεσμα σε πορεία της “ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία”

Τετάρτη 28/6

19:00

Μοναστηράκι

Το πολύνεκρο έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου, αναδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, την στρατηγική του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε., για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου. Το ελληνικό κράτος, εγγυητής της “ασφάλειας” της Ευρώπης, μαζί με το λιμενικό, την ακτοφυλακή, τις παραστρατιωτικές ομάδες στα σύνορα και την Frontex, είναι οι δολοφόνοι που δρουν για λογαριασμό της ελίτ της ΕΕ. Είναι αυτοί που ρυθμίζουν πόσα εργατικά χέρια θα περάσουν στη Δύση και πόσες ζωές περισσεύουν. Είναι οι υπεύθυνοι των μαζικών εγκλημάτων εναντίον ολόκληρων πληθυσμών.

Είναι οι ίδιοι που δολοφονούν πυροβολώντας, εγκλωβίζοντας ανθρώπους σε νησίδες στον Έβρο, αυτοί που στοιβάζουν τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των φασιστικών καθεστώτων, αυτοί που οδηγούν τους πρόσφυγες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές, αυτοί που “ανίδεοι” παρακολουθούν τα ναυάγια. Αυτοί που υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα για τα οποία διεξάγονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Από τις δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο μέχρι το έγκλημα στα Τέμπη και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, εχθρός είναι τα κράτη και ο καπιταλισμός

Δεν είναι απλά υποβάθμιση των ζωών των κατώτερων τάξεων, είναι γενοκτονία.

Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών


Το μαζικό έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου συμπυκνώνει την ουσία του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Tο περιεχόμενο του βρίσκεται κυριολεκτικά εγγεγραμμένο στο γενετικό κώδικα του συστήματος. Στο νου μας έρχονται τα λόγια του Μαρξ: «Το ξερίζωμα, το σκλάβωμα και το θάψιμο του ντόπιου πληθυσμού της Αμερικής στα ορυχεία, η έναρξη της κατάκτησης και της λεηλασίας των ανατολικών Ινδιών, η μετατροπή της Αφρικής σε περίφραγμα για να κυνηγούν οι έμποροι τους μελανόδερμους χαρακτηρίζουν την αυγή του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής[…] Ο θησαυρός ο λαφυραγωγημένος με το διαγούμισμα, το σκλάβωμα, το φονικό ξαναχυνόταν στη Μητρόπολη και μετατρεπόταν εκεί σε κεφάλαιο».

Εδώ Πνιγμένοι – Εκεί Βομβαρδισμένοι! Κάλεσμα στήριξης της Διαδήλωσης ενάντια στο μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους και ΕΕ στην Πύλο- 28/6 7μμ Μοναστηράκι.

Συμμετέχουμε στηρίζουμε τη διαδήλωση από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα που διοργανώνει την Τέταρτη 28 Ιουνίου στις 7μμ η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία».

Για να βροντοφωνάξουμε την αλληλεγγύη και το χρέος μας απέναντι στα εκατοντάδες δολοφονημένα και φυλακισμένα ταξικά μας αδέρφια. Το χρέος μας να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε και να απαντήσουμε όπως αντιστοιχεί στους δεσμοφύλακες και τους δολοφόνους τους και στο σύστημα που τους εξοπλίζει: το ελληνικό κράτος, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το παγκόσμιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα συνολικά. Το χρέος μας να επιτεθούμε στον πολλαπλώς αναπτυσσόμενο κοινωνικό εκφασισμό και στις αιτίες που τον γεννούν και τον θρέφουν: τον κρατικό ολοκληρωτισμό, τις αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές πολιτικές, τον εθνικισμό και την πολεμική προπαρασκευή του ελληνικού κράτος, τη φτώχεια και τις στρατηγικές απόλυτης ταξικής υποτίμησης.

Γνωρίζοντας καλά ότι όλα αυτά περνούν -σε τελική ανάλυση- μέσα από την πάλη για τη συγκρότηση ενός διεθνιστικού μετώπου των λαών, τη μοναδική ικανή δύναμη να βάλει φρένο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, και τις πολιτικές που οδηγούν και απορρέουν από αυτούς, ανοίγοντας το δρόμο για τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις της εποχής μας.

*Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της Ταξικής Αντεπίθεσης

Όλοι-ες στους δρόμους- Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού!

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Πύλου αυτή τη φορά, με εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και post imageμετανάστες προερχόμενους από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αφρικής αποτελεί ένα στυγερό προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο: τη ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και του ελληνικού κράτους, τις στρατιωτικές επεμβάσεις και την οικονομική λεηλασία αιώνων της περιοχής από την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, την κρατική απολυταρχία των χωρών προέλευσης.

Ειδικότερα, η κλιμακούμενη πολιτική της στρατιωτικοποίησης της συνοριακής φύλαξης της ΕΕ δολοφονεί κάθε χρόνο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα υδάτινα και χερσαία σύνορά της. Όσοι γλίτωσαν από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, την αφαίμαξη της καπιταλιστικής περιφέρειας, έρχονται αντιμέτωποι με τις επιχειρήσεις βίαιης αποτροπής, με τους υψωμένους φράχτες (όπως αυτός του Έβρου) και με δολοφονικούς μηχανισμούς σαν το Λιμενικό και τη Frontex. Έρχονται αντιμέτωποι με στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα επιλογής «χρήσιμης» ή «άχρηστης» εργατικής δύναμης. Έρχονται αντιμέτωποι με τον θεσμικό ή εξωθεσμικό ρατσισμό, τα κρατικά ή φασιστικά πογκρόμ.

Οι αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές πολιτικές, που εν μέσω προεκλογικής περιόδου αυξάνονται με συνεχείς επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, διαδοχικές επιχειρήσεις σκούπα κατά μεταναστών στον Έβρο και κορύφωση της εθνικιστικής ρατσιστικής ρητορικής, πηγαίνουν χέρι χέρι με την ένταση της ταξικής επίθεσης στο εσωτερικό, και βέβαια με την εντεινόμενη πολεμική προπαρασκευή του ελληνικού κράτους και την βαθύτερη πρόσδεση του στο ευρωνατοϊκό άρμα. Πρόκειται για πλήρως αλληλένδετες διαδικασίες. Η υποτίμηση-έως του σημείου της εξόντωσης – του μεταναστευτικού προλεταριακού δυναμικού αποτελεί όρο για την υποτίμηση της εργατικής τάξης συνολικά, η δε μετατροπή της χώρας σε νατοϊκό πολεμικό προγεφύρωμα απαιτεί στεγανοποιημένα σύνορα και γενικευμένη καταστολή στο εσωτερικό της, ενώ η θωράκιση των συνόρων και η εσωτερική ασφάλεια προϋποθέτει την όλο και μεγαλύτερη παρουσία αναβαθμισμένων μηχανισμών αποτροπής και ελέγχου καθώς και στρατού, ελληνικού και νατοϊκού. Και βέβαια κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω δεν είναι παρά η ένταση του κοινωνικού εκφασισμού, αφού ακριβώς αυτοί οι όροι, δίπλα στη ραγδαία φτωχοποίηση, αποτελούν το λίπασμα για την ανάπτυξη και την εδραίωση του φασιστικού φαινομένου.

Το μαζικό έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου συμπυκνώνει την ουσία του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Tο περιεχόμενο του βρίσκεται κυριολεκτικά εγγεγραμμένο στο γενετικό κώδικα του συστήματος. Στο νου μας έρχονται τα λόγια του Μαρξ: «Το ξερίζωμα, το σκλάβωμα και το θάψιμο του ντόπιου πληθυσμού της Αμερικής στα ορυχεία, η έναρξη της κατάκτησης και της λεηλασίας των ανατολικών Ινδιών, η μετατροπή της Αφρικής σε περίφραγμα για να κυνηγούν οι έμποροι τους μελανόδερμους χαρακτηρίζουν την αυγή του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής[…] Ο θησαυρός ο λαφυραγωγημένος με το διαγούμισμα, το σκλάβωμα, το φονικό ξαναχυνόταν στη Μητρόπολη και μετατρεπόταν εκεί σε κεφάλαιο».

Τιμή στους δεκάδες νεκρούς σημαίνει σύγκρουση με το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό. Σημαίνει αγώνας για τη συγκρότηση ενός διεθνιστικού μετώπου των λαών, τη μοναδική ικανή δύναμη να βάλει φρένο στις αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές στρατηγικές, τον πόλεμο, τη φτώχεια και το φασισμό, ανοίγοντας το δρόμο για τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις της εποχής μας.

Από τα push backs στο Αιγαίο ως τους φράχτες του Έβρου, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, η ΕΕ και τα κράτη της δολοφονούν!Από την Ουκρανία ως τη Συρία και από τη Λιβύη ως το Σουδάν το ξαναμοίρασμα της γης από τους ιμπεριαλιστές χαράσσει τα σύνορα με το αίμα των προσφύγων, των μεταναστών, των προλετάριων, των λαών!

Οργή για το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, ΕΕ, ιμπεριαλισμού!Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη και το θάνατο- Όλοι-ες στους δρόμους για την ταξική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)


Στηρίζουμε το κάλεσμα στη διαδήλωση #Πύλο στο Μοναστηράκι στις 19.00.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Μοιραστείτε το άρθρο