Απαγωγή και κράτηση μεταναστών από μασκοφόρους καταγγέλει η Aegean Boat Report

Ένα σοκαριστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Aegean Boat Report όπου φαίνονται 14 μετανάστες κλεισμένοι σε ένα βαν να ζητούν βοήθεια στην Κω. Σύμφωνα με την καταγγελία που συνοδεύει το βίντεο:

Μια ομάδα 14 ατόμων, ανάμεσά τους και παιδιά, που έφθασαν στο νησί πιάστηκαν από μασκοφόρους καταδρομείς, ξυλοκοπήθηκαν, τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, με πλαστικές χειροπέδες και τα μάτια τους κλειστά με ταινίες.
Παρακαλούν για βοήθεια, όλοι ξέρουμε τι θα γίνει αν δεν υπάρξει παρέμβαση από τοπικούς φορείς ή δημοσιογράφους της περιοχής.
Αυτό είναι το εύχρηστο έργο των ελληνικών αρχών, το έχουμε δει τόσες φορές στο παρελθόν, αυτό δεν θα τελειώσει καλά. Είναι ζωντανή μετάδοση, άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα σε αυτό το φορτηγό καθώς το δημοσιεύουμε, ήρθε η ώρα να δράσουμε!

 

⚠️SOS ALERT FROM KOS⚠️

Very disturbing images coming out from Kos!

A group of 14 people, also children amongst them, that arrived on the island have been caught by masked commandos, beaten, placed insidein the back of a van, in plastic handcuffs and their eyes have been tapes shut.

They are begging for help, we all know what will happen next if there is no intervention from local organizations or journalists in the area.

This is the handy work of the Greek authorities, we have seen it so many times before, this won’t end well. This is live, people are trapped inside this van as we are publishing this, it’s time to act!

Posted by Aegean Boat Report on Monday, June 26, 2023


Στην προσωπική του σελίδα ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος αναφέρει:

Όχι, δεν είναι αιχμάλωτοι στην Ουκρανία. Είναι 14 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, που έφτασαν στην Κω, απήχθησαν από τους γνωστούς κουκουλοφόρους των ελληνικών αρχών και πετάχθηκαν σε ένα βαν, δεμένοι και με καλυμμένα τα μάτια με ταινία. Η τύχη τους αγνοείται εδώ και 2 ώρες.
Ακούγονται ελληνικά από πίσω. Ένας πρόσφυγας ζητάει τουαλέτα και η απάντηση είναι «σκάσε ρε».
Σύμφωνα με την πηγή: «Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα παιδιά δεν είναι δεμένα. Ένα άτομο κατάφερε να κρύψει ένα τηλέφωνο. Με τη βοήθεια ενός παιδιού, αυτό το άτομο κατάφερε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο, να τραβήξει βίντεο και να στείλει φωνητικά μηνύματα. Η επαφή τελικά χάθηκε και πρέπει να υποθέσουμε ότι το τηλέφωνο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Η επαφή έχει πλέον χαθεί».
Μοιραστείτε το άρθρο