Πορεία για τα τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του Βασίλη Μάγγου, Τρίτη 13/6 στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας (Βόλος)

Συγκέντρωση-πορεία για τα τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του Βασίλη Μάγγου. Τρίτη 13/6 στις 19.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Τρία χρόνια πριν, στις 13 Ιουνίου 2020, ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες έξω από τα τοπικά δικαστήρια κατά τη διάρκεια επίθεσης των μπάτσων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο, έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και τον οδήγησαν στον θάνατό του ένα μήνα μετά.

Η δικαστική εξουσία, αφού πέταξε στον κάλαθο των άχρηστων τη μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη με την κατάθεση δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, αποφάσισε να ρίξει στα μαλακά μόνο κάποιους από τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του. Συγκεκριμένα η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε την μήνυση της οικογένειας Μάγγου, μήνυση για κακουργήματα ( βασανιστήρια και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) και ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών αστυνομικών για πλημμελήματα (επικίνδυνη σωματική βλάβη). Μετά την απορριπτική διάταξη η οικογένεια έκανε προσφυγή στον εισαγγελέα Εφετών στη Λάρισα, ζητώντας να συνεκδικαστεί η μήνυση της οικογένειας με την ψευδομήνυση της εισαγγελίας Βόλου. Η εισαγγελείς εφετών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια για ακόμη τρεις βασανιστές.

Στις δύο δίκες που αναβλήθηκαν τον Οκτώβρη και τον Μάρτιο, οι δυνάμεις καταστολής σε πλήρη επίδειξη ισχύος, απαγόρευσαν την είσοδο στα δικαστήρια στους δεκάδες αλληλέγγυους και αλληλέγγυες. Η απάντηση των συγκεντρωμένων ήταν άμεση και διεκδίκησαν δυναμικά την παρουσία τους στα δικαστήρια.

Τον τελευταίο καιρό, δημιουργούνται εστίες αντίστασης, που προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στον ακροδεξιό κατήφορο της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Τοπική κοινωνία και συλλογικότητες, που παλεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής και γνωρίζουν τα επιχειρηματικά, περιβαλλοντικά σχεδία ( ιδιωτικοποίηση νερού, καύση σκουπιδιών, μονάδα LNG, αιολικά πάρκα) δεν περιμένουν τίποτα από την αστική δικαιοσύνη. Ένα μωσαϊκό αντίστασης βρίσκεται σε εξέλιξη και η σύνδεση όλων των αγώνων πέρα από αυτονόητη είναι και αναγκαία.

Η δίκη των τριών αστυνομικών που αναβλήθηκε και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΡΙΤΗ 13/6 19.00 , ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΟΡΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη


3 χρόνια από τον ξυλοδαρμό-βασανισμό του Βασίλη Μάγγου από τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ όπου τελικά έναν μήνα μετά τον οδήγησαν στο θάνατο.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

ΤΕΡΜΙΝΟ-ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΟΛΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο