Κλιμάκωση του αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη απέναντι στην εκδικητική κρατική θανατοπολιτική

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας (12/5) και δίψας (από 10/6) Γιάννη Μιχαηλίδη. Απέναντι στην εκδικητική τιμωρητική πολιτική κράτους και δικαστικών αρχών, αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα του το Σάββατο 10/6, ξεκινώντας μετά από 30 ημέρες απεργίας πείνας, και απεργία δίψας. Αλληλέγγυοι στο πλευρό του, κρατούμενοι από την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης και ο Θάνος Χατζηαγγέλου προχώρησε σε απεργία πείνας στο πλευρό του Μιχαηλίδη από την Κυριακή 11/6.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο πραγματοποιήθηκαν καλέσματα για συγκεντρώσεις και πορείες στις 10/6. Στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 στο Λευκό Πύργο αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν αναρτώντας πανό. Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρωμένοι/ες δέχθηκαν την κρατική καταστολή με τη χρήση χημικών και εξώθησή τους στο μετρό Συντάγματος. Επιπλέον όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές, οι οποίοι/ες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι/ες.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης καταγγέλει τον εμπαιγμό του από κράτος και δικαστικές αρχές και μέσα από τον αγώνα του καταδεικνύει τη θανατοπολιτική και την υποκρισία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τη δική του υπόθεση: “Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη απεργία, οι υποσχέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ανώτατου δικαστικού για την ικανοποιήση του αιτήματός του, με την εκβιαστική προϋπόθεση ότι θα την αναστείλει, έχουν αποδειχθεί κάτι παραπάνω από ψευδείς. Ως συνήθως, ο κρατικός μηχανισμός και η γραφειοκρατία καθυστέρησαν την απόφαση της δήθεν αποφυλάκισής του από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, και από τότε μέχρι σήμερα. Οι συσσωρευμένες εκπαιδευτικές άδειες 3 χρόνων, δεν του έχουν χορηγηθεί ως τώρα, ακόμα και μετά την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού υποτίθεται γι’ αυτό το σκοπό. Αντίθετα απορρίφθηκε στις 12/5 η εκπαιδευτική άδεια που δικαιούταν, με την πρόφαση ότι “βρίσκεται μικρό διάστημα στον Κορυδαλλό”.


Θ. Χατζηαγγέλου|Το δίκιο του ενός είναι υπόθεση όλων μας-έναρξη απεργίας πείνας

Οι δικοί μας αγώνες είναι σαν τα ταξίδια. Κουβαλάνε όλα τα περιεχόμενα στη διαδρομή τους και όχι στον προορισμό. Και η αξία σε ένα ταξίδι είναι να το μοιράζεσαι. Είναι η άγρια ομορφιά της συνοδοιπορίας.

Δεν υπάρχει πια χώρος για λόγια – μόνο πράξεις. Σήμερα πρέπει ο καθένας μας να δώσει από κάτι, για να μην χρειαστεί κάποιοι να δώσουμε τα πάντα. Και όποιο κι αν είναι το τέλος, εμείς θα είμαστε ο ένας πλάι στον άλλον να το αντικρίσουμε μαζί.

Από σήμερα Κυριακή 11/6 ξεκινάω απεργία πείνας στο πλευρό του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Καμιά αμφιταλάντευση μεταξύ καθηκόντων και διαθέσεων

Το δίκιο του ενός είναι υπόθεση όλων μας

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Γ’ Πτέρυγα, Φυλακές Λάρισας

11/6/2023


Κείμενο αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη από κρατούμενους στην Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού

Στην εποχή που οι φορολογούμενοι πολίτες ξεψυχάνε περιμένοντας ένα ασθενοφόρο που δεν έρχεται ποτέ, οι ασθενείς με κοβιντ καταδικάζονται συνειδητά σε θάνατο εκτός ΜΕΘ, στους καρκινοπαθείς “τραβιέται μία γραμμή” και αφήνονται στην τύχη τους γιατί ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα, το νερό μαζί με κάθε δημόσιο αγαθό σταδιακά καταργείται στο όνομα του κέρδους και η κυριαρχία της αριστείας και της παιδεραστίας γίνεται η κανονικότητα της εποχής μας… η ελευθερία ενός αμετανόητου αναρχικού, αντισπισιστή δεν πρόκειται να χαριστεί.

Ο Γιάννης το γνωρίζει πολύ καλά, για αυτό επέλεξε για ακόμα μία φορά αξιοπρεπώς, με ότι έχει στη διάθεσή του, που δεν είναι άλλο από το ίδιο το σώμα, να αγωνιστεί αρνούμενος τον καφκικά αέναο εγκλεισμό του.

Εμείς οι συγκρατούμενοί του, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δύσκολο αγώνα που με αξιοπρέπεια και πείσμα επέλεξε να δώσει.

Νίκη στην απεργία πείνας (από 12/5) και δίψας (από 10/6) του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Γιάννη γερά ως τη λευτεριά!

Λευτεριά σε ζώα ανθρώπινα και μη μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή.

Κρατούμενοι από την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού

11-06-2023


Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο στις 10/6 στη Θεσσαλονίκη, πριν από τις νέες εξελίξεις

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Γιάννη Μιχαηλίδη, στο Λευκό Πύργο.
Πριν λίγη ώρα ο Γιάννης Μιχαηλίδης αποφάσισε να…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Saturday, June 10, 2023 

Μοιραστείτε το άρθρο