Συγκέντρωση-διαδήλωση καταδίκης φασιστικής-παρακρατικής ενέδρας, Τετάρτη 7/6 στις 18:30 στην πλατεία Γκύζη

Κάλεσμα σε συγκέντρωση – διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής-παρακρατικής ενέδρας κάτω από το σπίτι συντρόφου μας – αγωνιστή κατοίκου της περιοχής μας

Την Πέμπτη 25/05 μετά από εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς πραγματοποιήθηκε φασιστική-παρακρατική ενέδρα κάτω απ’ το σπίτι συντρόφου και μέλους μας στην περιοχή του Γκύζη στις 23:30 την νύχτα.

Η επίθεση αυτή αποτελεί μια επίθεση συνολικά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, σε κάθε αντιφασίστα-αντιφασίστρια- , σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, μια πρόκληση για ολόκληρο τον δημοκρατικό-λαϊκό- εργαζόμενο κόσμο της γειτονιάς μας.

Τα φασιστικά-παρακρατικά αποβράσματα παίρνουν αέρα στα πανιά τους.

Η δομική κρίση του συστήματος, η άνοδος του ναζι-φασισμού με επίκεντρο την Ουκρανία και την στήριξη του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού αποτυπώνουν πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο που θα χρησιμοποιηθούν από την εξαρτημένη άρχουσα τάξη για να καταστείλουν το αγωνιζόμενο ταξικό-λαϊκό κίνημα.

Τα νεοναζιστικά – φασιστικά – παρακρατικά ποντίκια παίρνουν θάρρος και από την εγχώρια πολιτική κατάσταση.

Από την μία μεριά, η αποτύπωση του εκλογικού συσχετισμού της δεξιάς και ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Από την άλλη μεριά, η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις βαμμένες με το αίμα του Παύλου και του Σαχζάτ Λουκμάν ψήφους της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη παρουσιάζοντάς τους σαν δήθεν μετανοημένους.

Η απόπειρα της παλινόρθωσης του φασιστικού παρακράτους πρέπει να αποτραπεί και να ηττηθεί από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα,την περιφρούρησή του και την Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα.

Στην γειτονιά μας δεν χωράει το φασιστικό παρακράτος ούτε οι νοσταλγοί του Χίτλερ και οι υπερασπιστές των Αζοφικών Ναζι-Φασιστών της Δυτικής Ουκρανίας.

Στην εργατική-λαϊκή γειτονιά μας χωράνε μόνο τα χέρια που ενώνονται και γίνονται αλυσίδες για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη κατάσταση που μας ετοιμάζουν μέσα από την φτώχεια,την εξαθλίωση,την καταστολή,τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την διάλυση των δημόσιων χώρων για την ξεκούρασή μας έπειτα από την δουλειά και την καθημερινότητα.

Χωράμε εμείς που με μόχθο ζούμε την οικογένεια μας, το σπίτι μας, που φοβόμαστε αν θα έχουμε ρεύμα και αν θα βγάλουμε το νοίκι.

Η φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία εμάς στοχεύει και θέλει να απενεργοποιήσει, για να παραμείνουμε δούλοι στις αλυσίδες μας.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε γιατί μας εξοργίζουν.

Είναι βγαλμένοι από τον πιο βρωμερό βάλτο της ιστορίας και εμείς οι άνθρωποι του λαού,του μόχθου και της δουλειάς είμαστε ο μοναδικός κινητήριος μοχλός της ιστορίας.

Καλούμε ολόκληρη την γειτονιά, κάθε εργάτη και εργάτρια, μετανάστη και μετανάστρια, σε παλλαϊκή διαδήλωση καταδίκης της παρακρατικής ενέδρας που πραγματοποιήθηκε κάτω από το σπίτι του συντρόφου μας και κατοίκου της γειτονιάς μας.

Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, τις κομμουνιστικές και αναρχικές συλλογικότητες, να λάβουν αποφάσεις μαζικής συμμετοχής στην διαδήλωση, να μετατρέψουμε το Γκύζη σε ένα τεράστιο λαϊκό ποτάμι.

Τετάρτη 7 Ιούνη στις 18:30 στην Πλατεία του Γκύζη βουλιάζουμε την γειτονιά και διαδηλώνουμε μαζικά-οργανωμένα και δυναμικά, για να τσακίσουμε την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΙΣΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ- ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Καλούμε σε διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής-παρακρατικής ενέδρας κάτω από το σπίτι αγωνιστή στο Γκύζη την Τετάρτη 7/6 στις 18:30 στην πλατεία Γκύζη

Αναμέτρηση


«Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός», Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το βράδυ της 25ης Μαϊου μέλος της Λαϊκής Δράσης δέχθηκε ενέδρα από φασίστες κάτω από το σπίτι του στο Γκύζη, έπειτα από πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νομική. Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια ανάλογων περιστατικών επιθέσεων εναντίον αναρχικών και κομμουνιστών αντιφασιστών (μεταξύ των οποίων και το μαχαίρωμα συντρόφου της συλλογικότητάς μας στην πλατεία Βικτωρίας στις 11 Φεβρουαρίου). Παράλληλα με την ενέδρα που στήθηκε εναντίον του συντρόφου από τη Λαϊκή Δράση, ο φασιστικός εσμός έστησε μια άλλου είδους ενέδρα εναντίον δασκάλας σε δημοτικό στην περιοχή του Ζωγράφου, με σκοπό τη διαπόμπευση και το ηθικό της λιντσάρισμα. Μέσα από τη διασπορά εξόφθαλμων fake news (πως δήθεν η δασκάλα πρόβαλε ταινία με ομοφυλοφιλικό ερωτικό περιεχόμενο στους μαθητές της) οι φασίστες επιχείρησαν τη δημιουργία ενός πόλου (επανα)συσπύρωσης στα σχολεία μέσα από την τεχνητή διέγερση συντηρητικών αντανακλαστικών ορισμένων γονέων. Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν για πολύτιμο βοηθό τα μέινστριμ ΜΜΕ που άδραξαν αμέσως την ευκαιρία να πουλήσουν ηθικό πανικό και νεοσυντηρητισμό.

Τα γεγονότα αυτά δεν τα βλέπουμε αποσυνδεμένα μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο πως πίσω από το δεύτερο περιστατικό βρίσκεται ο γνωστός φασίστας δικηγόρος Χάρης Κατσιβαρδάς. Ο Κατσιβαρδάς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στο χώρο της alt right ως στέλεχος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Καπερνάρου και εκτοξεύθηκε μέσα από τον πολτό του αντιεμβολιαστικού κινήματος, προσχωρώντας στο Εθνικό Κόμμα Έλληνες του ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη. Οι άκρες του στα μέινστριμ ΜΜΕ είναι εμφανείς, ενώ είναι σοκαριστική η ευκολία με την οποία ο μιντιακός οχετός υιοθέτησε το ομοφοβικό παραλήρημά του και τα fake news που διέδωσε εναντίον μιας εργαζόμενης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι φασίστες εδώ και χρόνια πουλάνε στην κοινωνία ένα δήθεν “αντισυστημικό” προσωπείο, ενώ είναι δημιουργήματα και εφεδρείες του ίδιου του συστήματος που υποτίθεται ότι αντιπαλεύουν. Ήδη από τα γενοφάσκια του ο φασισμός συγκροτήθηκε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός και ως στήριγμα του κεφαλαίου. Όπως γράφαμε σε παλιότερη ανακοίνωση: «στρατηγικός στόχος του φασισμού είναι η διαμόρφωση των όρων για την πιο ακραία ταξική μας υποτίμηση. Για αυτό ακριβώς ο φασισμός ορίστηκε ιστορικά ως «η υποτίμηση έως του σημείου εξόντωσης της εργατικής τάξης», και για αυτό οι φασιστές ονομάστηκαν η οργάνωση μάχης του κεφαλαίου. Κατανοώντας τον ως τέτοιο ακριβώς, αντιλαμβανόμαστε την πάλη για τη συντριβή του φασισμού ως ζωτικό ταξικό επίδικο και καθήκον, ως βασική πολιτική προτεραιότητα».

Η θρασύτητα με την οποία οι φασίστες προχωρούν σε οργανωμένες επιθέσεις οφείλεται εν μέρει και στην εκλογική απήχηση που είχαν οι ακροδεξιοί σχηματισμοί και στην προσπάθειά τους να (ξανα)κατακτήσουν το έδαφος που τους στέρησε το οργανωμένο και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Βασικές πηγές και πόλοι επανασυσπείρωσης της ακροδεξιάς αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια τα “μακεδονομαχικά” συλλαλητήρια, τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ (Λέσβος, Έβρος κλπ) και το μαζικό κίνημα των αρνητών της πανδημίας. Παρά το “αντισυστημικό” προφίλ που πουλάνε οι φασίστες έχουν ερείσματα σε τμήματα του βαθέους κράτους (από τον στρατό και την αστυνομία μέχρι την εκκλησία και την αστική δικαιοσύνη). Εχθρός τους δεν είναι το “σύστημα”. Εχθροί τους είναι οι αποκλεισμένοι, οι φτωχοί, οι μετανάστες, οι “διαφορετικοί”, όσες και αγωνίζονται στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, οι αναρχικοί, οι κομμουνιστές.

Η δράση των φασιστών, λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι αντιθετική προς το σύστημα αλλά λειτουργεί παραπληρωματικά (ο φασισμός είναι το βέλος του συνταγματικού τόξου, όπως έγραφε πρόσφατα ένας σύντροφος). Κι αυτή του η “φυσική” λειτουργία οξύνεται ακόμα περισσότερο στη σημερινή εποχή της πολεμικής προπαρασκευής του ελληνικού κράτους και της μετατροπής του σε απέραντο νατοϊκό προγεφύρωμα, γεγονός που με τη σειρά του δίνει πολιτικό χώρο σε εθνικιστικές, ακροδεξιές, φασιστικές ιδέες και πρακτικές. Άλλωστε, διαχρονικά η ιστορία του φασισμού στην Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με τον δοσιλογισμό και τη δουλοπρέπεια στο ελληνικό κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές προστάτες. Είναι χρέος μας λοιπόν να (ξανα)τσακίσουμε την φασιστική σαπίλα και να τη (ξανα)στείλουμε εκεί που της αρμόζει: στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους δέχονται επιθέσεις από τον φασιστικό εσμό

Αλληλεγγύη στους 2 αγωνιστές που διώκονται για τις επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του συντρόφου της Λαϊκής Δράσης: Πλατεία Γκύζη, Τετάρτη 7 Ιούνη στις 18:30

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)


Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942

Τη νύχτα της Πέμπτης 25ης Μάη, ο σύντροφος Α., μέλος της “Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών” και του Πολιτικού Χώρου “Ηλέκτρα Αποστόλου”, βρέθηκε στο στόχαστρο πισώπλατης φασιστικής – παρακρατικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του στο Γκύζη.

Η συγκεκριμένη (αναβαθμισμένη ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της) επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ ο σύντροφος επέστρεφε έπειτα από αντιφασιστική πολιτική εκδήλωση στη Νομική και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων, με τραυματισμούς και μαχαιρώματα, ως συνέχεια της θρασύδειλης αλλά σταθερής απόπειρας επανεμφάνισης των ορφανεμένων χρυσαυγιτίκων και άλλων φασιστικών – παρακρατικών καθαρμάτων σε γειτονιές της Αθηνας και του Πειραιά.

Μετά από την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020, με την οποία η αστική “δικαιοσύνη” του “συνταγματικού – δημοκρατικού τόξου” φρόντισε να ρίξει (ήδη) στα μαλακά τη ναζιστική – παρακρατική εγκληματική οργάνωση ΧΑ, ολόκληρη η ακροδεξιά (δήθεν “αντισυστημική”) πτέρυγα του αστικού πολιτικού συστήματος, αφού πρώτα ξεβγάλθηκε “κολυμπώντας σαν ψάρι στο νερό” των συλαλητήριων των (α λα καρτ) “μακεδονομάχων”, του διαταξικού χυλού του αντιδραστικού – αντιεμβολιαστικού κινήματος των αρνητών της πανδημίας και των αντιμεταναστευτικών – αντιπροσφυγικών κινητοποιήσεων – πογκρόμ του ρατσιστικού εσμού, βρίσκεται τώρα σε μια φάση προεκλογικής αναδιάταξης των εσωτερικών συσχετισμών της, η οποία και λαμβάνει χώρα με τις πατροπαράδοτες μεθόδους των αλληλοκαρφωμάτων, των “χτυπημάτων κάτω από το τραπέζι” και της ρουφιανιάς.

Με δεδομένη την εκλογική (κοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική) αύξηση σε -πρωτόγνωρα μεταπολιτευτικά- ποσοστά για την πληθώρα των (δηλωμένων ή αδήλωτων) ακροδεξιών – φασιστικών και (“εκ του Αγίου Όρους ορμώμενων”…) χριστιανοχουντικών κομμάτων και αποκομμάτων – φάντασμα που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μάη και διεκδικούν την είσοδο τους στη βουλή που θα προκύψει από εκείνες της 25ης Ιούνη. Με δοσμένο τον εκλογικό καταποντισμό που υπέστη η ευρωατλαντική – “μεταμνημονιακή” αξιωματική αντιπολίτευση των αυτοαποκαλούμενων “αριστερών” της Κουμουνδούρου, που δεν δίστασαν προεκλογικά να ψαρέψουν εξόφθαλμα στο βούρκο των δήθεν “παραπλανημένων” χρυσαυγιτών ψηφοφόρων, η οποία ήταν και αυτή που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την αυτοδύναμη εδραίωση της πιο νεοφιλελεύθερης – ακροδεξιάς μεταπολιτευτικής κυβέρνησης ΝΔ του Μητσοτάκη του υιού. Με τη Γ’ Ελληνική “Δημοκρατία” της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας να συμμετέχει ήδη ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Με την πολεμική προπαρασκευή και τον εθνικισμό να εντείνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Μ’ ένα νέο υπερμνημόνιο προ των πυλών, που δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά έρχεται μετεκλογικά στη συσκευασία των “προαπαιτούμενων του νέου Συμφώνου Σταθερότητας για την επιστροφή στη δημοσιονική πειθαρχία”.

Μέσα σ’ αυτή τη ζοφερή και επιδεινούμενη συνθήκη, όλο το φασιστικό – παρακρατικό χαφιεδότσουρμο, οι απόγονοι των ταγματαλητών και των χουντικών, τα βγδελυρότερα γεννήματα της αστικής “δημοκρατίας”, τα διαχρονικά οικόσιτα μαντρόσκυλα του Κεφαλαίου & τους Κράτους του και των “αφεντικών των αφεντικών του”, αποπειράται για άλλη μια φορά στην βρωμερή ιστορία του, να βγει και πάλι από τις τρύπες που το είχε χώσει ο μακρόχρονος, πολύμορφος και (κατά καιρούς μετωπικός) Μαχητικός Αντιφασισμός του κόσμου του Αγώνα.

ΝΟ PASARAN !

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στη Διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής – παρακρατικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του συντρόφου της ΛΑΔ.

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους που διώκονται και βρίσκονται σε καθεστώς πολύχρονης αστυνομικοδικαστικής ομηρίας, κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις (την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019) ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

Αλληλεγγύη στους 7 συντρόφους που διώκονται για την αντιφασιστική συγκέντρωση του Ιούλη του 2021 στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια πανελλαδικού αντιεμβολιαστικού συλλαλητηρίου αρνητών της πανδημίας στο Σύνταγμα.

Πίσω φασιστικά – παρακρατικά μαντρόσκυλα. Εμπρός Σύντροφοι & Συντρόφισσες!

ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ: ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)


Το βράδυ της Πέμπτης 25/5 στήθηκε φασιστική – παρακρατική ενέδρα σε αγωνιστή, μέλος της Λαϊκής Δράσης – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών και του Πολιτικού Χώρου “Ηλέκτρα Αποστόλου”, κάτω από το σπίτι του στο Γκύζη.

Η ενέδρα αυτή έγινε μετά το πέρας πολιτικής εκδήλωσης τιμής και μνήμης για τους κομμουνιστές και αντιφασίστες του Ντονμπάς και έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων φασιστικών χτυπημάτων και μαχαιρωμάτων μετά από αντιφασιστικές πορείες όπως στην Καλλιθέα, το Ν. Ηράκλειο κ.α.

Οι φασίστες με αφετηρία τα μακεδονικά συλλαλητήρια και τα κινήματα αρνητών της πανδημίας επιχειρούν σταθερά να ανασυγκροτήσουν τις ομάδες κρούσης που θα εκφράσουν στο δρόμο την εθνικιστική/ναζιστική γραμμή των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων. Παράλληλα, η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές συγκρούσεις με επίκεντρο την Ουκρανία και η εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και εξοπλισμός του, πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλες τις ταξικές αντιφασιστικές δυνάμεις.

Καμία παρακρατική – φασιστική επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη. Υπερασπιζόμαστε οργανωμένα και ενωτικά κάθε αγωνιστή/τρια που βρίσκεται στο στόχαστρο των κρατικών ή παρακρατικών μηχανισμών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ – ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ και του Πολιτικού Χώρου ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συμμετέχουμε – Στηρίζουμε τη Διαδήλωση καταδίκης της φασιστικής ενέδρας κάτω από το σπίτι του συντρόφου της Λαϊκής Δράσης: Πλατεία Γκύζη – Τετάρτη 7 Ιούνη – 18:30

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña


Για τη φασιστική ενέδρα κάτω από το σπίτι συντρόφου
Την Πέμπτη 25/5, σύντροφος της Λαϊκής Δράσης δέχτηκε επίθεση από φασίστες κάτω από το σπίτι του.
Οι φασίστες στον δρόμο δεν ξεμύτισαν πριν μια βδομάδα. Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε μια προσπάθεια από μεριά τους, αν και αναιμική, να κερδίσουν ξανά σημαντικό έδαφος, τόσο σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο του δρόμου. Μπορεί η επίθεσή τους αυτή να μην έφερε τα χαρακτηριστικά άλλων εποχών, το να στήνουν καρτέρι, όμως, φασίστες κάτω από τα σπίτια μας, λέει πολλά.
Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο πόλωσης, με την κοινωνική βάση από τη μια να δέχεται καθημερινή επίθεση από κράτος και κεφάλαιο, και από την άλλη τις σειρήνες της εξουσίας να τσιρίζουν για την επιλογή του επόμενου δυνάστη μας. Το παρακράτος των φασιστών πάντοτε καραδοκεί να απλώσει τα δίχτυα του στην κοινωνία και να πάρει ό,τι μπορεί με το μέρος του, ενώ στοχοποιεί όσους και όσες στέκονται απέναντι στη μαυρίλα του. Και κάτι τέτοιο δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψουμε να εξαπλωθεί, διότι στην περίπτωση που ένα σκηνικό τύπου Μαϊντάν ξεσπάσει και στην Ελλάδα, τότε θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.
Δεν εφησυχάζουμε, διατηρούμε άγρυπνα τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά, απαντάμε στον φασιστικό οχετό δυναμικά και μαχητικά.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΉΣ ΔΡΑΣΗΣ
Ο ΦΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Ρουβίκωνας
Μοιραστείτε το άρθρο