1ο Αυτοοργανωμένο PRIDE Βόλου, Τετάρτη 24/5

Με χαρά και τσαχπινιά σας προσκαλούμε στο 1ο Αυτοργανωμένο PRIDE Βόλου. 💜

🧚♀️ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PRIDE 🧚♀️
15:00 Πολιτικό καφενείο στο Θόλο
18:00 Πορεία PRIDE με σημείο εκκίνησης Θόλο
22:00 Drag Show στο Καλειδοσκόπιο

Απαρτίζουμε μια οριζόντια συνέλευση με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά, μακριά από κράτος, θεσμούς και εταιρίες.

*Το καλειδοσκόπιο έχει φερθεί αλληλέγγυα και στοχεύει στην δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου. Δεν έχει καμία σχέση με το pride ως σχέση “χορηγού”, ελλείψει ασφαλών και αλληλέγγυων χώρων στον Βόλο και με προτεραιότητα το safe space των παρευρισκομένων, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το Drag Show στον εν λόγω χώρο.

*εξουσιαστικές, φασιστικές, τοξικοφοβικές, σεξιστικές, τρανσομοφοβικές και οποιεσδήποτε άλλες παραβιαστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Τα πρώτα Pride έγιναν έναν χρόνο μετά την εξέγερση στο Stonewall στη Ν. Υόρκη στις 28 Ιουνίου του 1969, που ξεκίνησε από μέλη της queer κοινότητας ως απάντηση σε στοχευμένη επιδρομή των μπάτσων και τη συστημική καταστολή, διεκδικώντας ελεύθερη έκφραση ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού χωρίς τον φόβο της σύλληψης. Πήραν τον όνομα ”υπερηφάνεια” (pride), ως ένδειξη αντίστασης ενάντια στη ”κανονικότητα” που μας ορίζει και επιβάλει η ετεροκανονική κοινωνία για το φύλο, την έκφραση φύλου και τη σεξουαλικότητα.

Τρανς, κουίρ, λεσβίες και όλα όσα ”αποκλίνουμε” από την ετεροκανονική σαπίλα, επιβιώνουμε και σήμερα σε μια πατριαρχική και ετεροκανονική κοινωνία, όπου κράτος και τα θεσμικά όργανά του, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το φύλο και τη σεξουαλικότητα, ως μοχλό καταπίεσης και διακρίσεων. Συνεχίζεται η περιθωριοποίησή μας ως άτομα με ”μη συμβατικές ταυτότητες”, η αστυνόμευση και ο έλεγχος των σωμάτων μας και των ζωών μας εξ’ ολοκλήρου.

Σε αυτό το κλίμα επιβίωσης, μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες, οργανώνουμε φέτος στο Βόλο το δικό μας Pride ως άλλη μια μέρα αγώνα κατά της καταπίεσή μας και όχι ως γιορτή, μια άλλη μέρα που θα θυμόμαστε όσα άτομα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν επειδή δολοφονήθηκαν από την πατριαρχική κοινωνία. Δεν διεκδικούμε υπερηφάνεια και ορατότητα για μια μόνο μέρα, καθώς κουβαλάμε τις ”μη συμβατικές” υπάρξεις μας όλο το χρόνο. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς έμφυλες και σεξουαλικές καταπιέσεις, όπου το καθένα από μας δεν θα επιβιώνει απλά, αλλά θα μπορεί να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα. Αγώνας μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Οργανώνουμε φέτος στο Βόλο το πρώτο αυτοργανωμένο pride μακριά από τα οργανωμένα pink washing pride από εταιρίες, κόμματα και άλλους εξουσιαστές με την ψευτουπεράσπισή τους, στοχεύοντας αποκλειστικά στην κερδοφορία και το ξέπλυμα του σεξισμού τους.

Σας περιμένουμε όλα να γεμίσουμε με γκλίτερ τους δρόμους!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΣΒΙΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΕΣ, ΤΡΑΒΕΛΙΑ, ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΚΕΙ ΤΡΑΝΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΘΕΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ

Συνέλευση 1ου Αυτοοργανωμένου PRIDE στο Βόλο / ΑναρχοΚουίρ Φεμινιστική Ομάδα QUeers in Action/ ΑΚΦΟ QUinA

Μοιραστείτε το άρθρο