Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση από την εταιρεία HARBOR LAB

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ένα ακόμα «success story» ελληνικής start up, επιβεβαιώνει ότι τα υπερκέρδη των εργοδοτών βασίζονται στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η εταιρεία λογισμικού Harbor Lab θεώρησε σκόπιμο για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε καθεστώς ετοιμότητας (standby) χωρίς αμοιβή και εκτός του συμφωνηθέντος ωραρίου και να βάλουν πλάτη γιατί δεν υπάρχει budget!!!

H απολυμένη συναδέλφισσα, αν και το support είναι εκτός καθηκόντων της, δήλωσε διαθεσιμότητα μόνο εάν και εφόσον αυτό γίνει με τον νόμιμο τρόπο (τροποποίηση σύμβασης, επίδομα καθεστώτος ετοιμότητας και τις νόμιμες προσαυξήσεις σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί όντως να κάνει support). Εν ολίγοις, επέλεξε να βγει μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της και «τιμωρήθηκε» προς παραδειγματισμό των υπολοίπων για την επιλογή της αυτή. Την κάλεσαν σε έκτακτο και απροειδοποίητο meeting και της ανακοίνωσαν την απόλυσή της με πρόφαση την απόδοση της. Η συμμετοχή της στις απεργίες του τελευταίου διαστήματος, αλλά και η έντονη αντίθεσή της να δουλέψει χωρίς αποζημίωση και εκτός σύμβασης, φαίνεται ότι είναι αρκετά σημαντικοί λόγοι για μια εκδικητική εργοδοτική στάση.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας με την παρουσία μελών του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενων του κλάδου. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποκρύψει την κινητοποίηση από όσες και όσους εργάζονται στην εταιρεία, έπεσε στο κενό. Η διοίκηση της Harbor Lab μπορεί να δείχνει αμείλικτο προσωπείο, αλλά εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο.Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

  • Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης από την εταιρεία Harbor Lab. Άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης!
  • Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, ενώ το ΣΕΤΗΠ έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, οι εκπρόσωποί της είναι άφαντοι.

Καλούμε όσες και όσους εργάζονται στην εταιρεία να απευθυνθούν για όποια προβλήματα έχουν στον χώρο δουλειάς τους στο Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) και να συνταχθούν στον αγώνα με το Σωματείο, ενάντια στην εργοδοτική επίθεση.

Καμία εργαζόμενη μόνη της. Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Μοιραστείτε το άρθρο