Αντιφασιστική παρέμβαση στην Ξάνθη το Σάββατο 13/5

Το Σάββατο 13/05 , αντιφασίστ(ρι)ες, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και στο ξενοδοχείο Z PALACE Hotel, όπου φιλοξενούταν η εκδήλωση του φασίστα Τέρρυ Χατζηιερεμία, ο οποίος θα κατέβαινε ως υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης με το φασιστικό κόμμα του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη. Καθόλη τη διάρκεια της παρέμβασής μας στην πόλη, τόσο την ώρα της πορείας όσο και την ώρα που είχαμε αποκλείσει την είσοδο του ξενοδοχείου, φωνάζονταν συνθήματα, έγιναν σπρέι με αντιφασιστικό περιεχόμενο και μοιράστηκαν κείμενα.
Το κείμενο που μοιράστηκε:
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ
Τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Ξάνθης έκανε εμφάνιση προπαγανδιστικό υλικό του φασιστικού κόμματος του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη αλλά και άλλων φασιστοειδών. Επακόλουθο της εμφάνισής τους στην Θράκη αποτέλεσε η διοργάνωση εθνικιστικής εκδήλωσης μίσους σε χωριό του Έβρου, αλλά και άλλες εκδηλώσεις στην γύρω περιοχή, όπως η παρουσίαση κόμματος από τους «Έλληνες» που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν στις 02/04/2023 στην Καβάλα, όπου εντέλει απλώς ρεζιλεύτηκαν, αφού μετά την έγκαιρη παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος, όλα τα μαγαζιά της πόλης, τους κλείνανε την πόρτα το ένα μετά το άλλο.
Σήμερα, τα εν λόγω φασισταριά μαζεύονται ακόμη μία φορά, αυτή τη φορά στην πόλη της Ξάνθης, με το Z-PALACE Hotel να φιλοξενεί την εκδήλωση του φασιστικού κόμματος με τίτλο «Πολιτική εκδήλωση με τον Τέρρυ».
Ο Τέρρυ Χατζηιερεμίας, είναι γνωστός για το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο που ξερνάει με κάθε ευκαιρία που βρίσκει. Επίσης, μας είναι γνωστός αφού θα κατέβαινε βουλευτής Ξάνθης με το φασιστικό κόμμα του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη. Γνωρίζουμε λοιπόν, ότι το καμουφλάρισμα της σημερινής εκδήλωσης, δεν είναι παρά ένα τρικ ώστε να περάσει αυτή η συνάθροιση φασιστών στα ψιλά γράμματα.
Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο φασιστικό μόρφωμα επιδιώκει να συσπειρώσει φασίστες και κανίβαλους ώστε να εδραιώσει την παρουσία του. Εν όψει του εκλογικού πανηγυριού, ο φυλακισμένος ναζιστής προσπαθεί να αποκτήσει ακόλουθους σε όσες περισσότερες πόλεις μπορεί, εξού και η επιμονή τους το τελευταίο διάστημα να προπαγανδίσουν την δράση τους, παρά την απαξίωση της ξανθιώτικης κοινωνίας. Ο Κασιδιάρης, αυτή τη φορά, έχει γερές πλάτες σε συγκεκριμένες μερίδες του ελληνικού κεφαλαίου, καθώς εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Παράλληλα, παρουσιάζεται με ένα πιο «πολιτικό» πρόσωπο, αυτό της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» και έχει και «προγραμματική πρόταση», η οποία βασίζεται πάνω στην επέκταση των υπαρχουσών ακροδεξιών ρατσιστικών και κατασταλτικών πολιτικών του κράτους. Φαίνεται πως φιλοδοξεί να παίξει θεσμικό – κρατικό ρόλο, χωρίς να λείπει και η προσπάθεια διάχυσης του παλιού χρυσαυγίτικου ιδεολογικού δηλητηρίου στην κοινωνία.
Ο φασισμός δεν πέφτει από τον ουρανό, αλλά πατάει πάνω στο υπάρχον πλαίσιο ενός καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει. Πέραν της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, ο φασισμός βρίσκει έδαφος στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στις ρατσιστικές και σεξιστικές πολιτικές, στις καθημερινές πρακτικές εκείνων που χρησιμοποιούν τα προνόμιά τους για να καταπιέσουν, να εκμεταλλευτούν, να παραβιάσουν, να επιβληθούν. Ο φασισμός είναι μια δολοφονική ιδεολογία, που κοιτά να εξολοθρεύσει τα ήδη καταπιεσμένα κοινωνικά υποκείμενα (μετανάστριες, εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, Ρομά, λοάτκι κλπ.), καθώς και όσα πολιτικά υποκείμενα στρέφονται ενάντια στις επιταγές της εθνικιστικής ιδεολογίας (συνδικαλιστές, αντιφασίστ(ρι)ες, φεμινίστριες κ.ά). Όπως και αν αυτοαποκαλούνται οι φασίστες, όσες ονομασίες και αν αλλάξουν, επί της ουσίας παραμένουν ίδιοι.
Η Ξάνθη είναι μια πόλη πολυπολιτισμική, και είναι όμορφη έτσι όπως είναι. Εδώ πέρα ζούμε, δουλεύουμε, σπουδάζουμε, συνυπάρχουμε, αγωνιζόμαστε για τα καθημερινά μας προβλήματα. Το φασιστικό στοιχείο είναι ανεπιθύμητο στην πόλη μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν κασιδιαρέο να επιστρατεύει κανίβαλους ανενόχλητος, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα να βολοδέρνει ανενόχλητος στις γειτονιές μας. Ήδη τον προηγούμενο καιρό κάναμε κάποιες δράσεις: αφισοκολλήσεις-περιπολίες, παραγωγή υλικού, άνοιγμα στην τοπική κοινωνία κλπ., αλλά υπάρχει ανάγκη η αντιφασιστική δράση στην πόλη να επεκταθεί, να μαζικοποιηθεί και να αναβαθμιστεί. Απευθυνόμαστε στην καθεμία και τον καθένα, που δεν γουστάρει τους φασίστες και την ιδεολογία τους, να συμπορευτεί από κοινού μαζί μας σε επόμενες αντιφασιστικές δράσεις για τη διαμόρφωση ενός αντιφασιστικού πόλου στην Ξάνθη, ώστε οι φασίστες να το σκέφτονται διπλά πριν έρθουν ξανά στην πόλη μας.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Αντιφασίστ(ρι)ες Ξάνθης
Μοιραστείτε το άρθρο