Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τις 3 συλληφθείσες από την πορεία στις 16/3, Δευτέρα 15/5 στις 9:00

[Κάλεσμα αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τις 3 συλληφθείσες από την πορεία 16/3, μέρα Γενικής Απεργίας] Αύριο, Δευτέρα 15/5, 9:00 (ακριβώς), στα δικαστήρια Ευελπίδων

Για αύριο Δευτέρα 15/5 έχει οριστεί η δίκη των 3 συντροφισσών από την Απεργία 16/3, εκ των οποίων η μία είναι μέλος του σχήματος. Οι κατηγορίες και των 3 συντροφισσών είναι πλημελημματικού χαρακτήρα.

Στις 14/3 ο Φοιτητικός Σύλλογος των ΗΜΜΥ πραγματοποίησε μια πολύ μαζική Γενική Συνέλευση, στην οποία το σχήμα μας είχε συνδιαμορφώσει μαζί με άλλες δυνάμεις και ανένταχτους φοιτητές το τελικό πλαίσιο που ψηφίστηκε. Μία από τις αποφάσεις του ΦΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ αλλά και δεκάδων ακόμα Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη την Αθήνα ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/03. Η συγκεκριμένη απεργία στις 16/3 αποτελεί κιόλας συνέχεια των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων και πορειών ενάντια στο κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, που έγιναν τόσο στην Αθήνα, όσο και σε πολλές άλλες πόλεις. Η δίκαιη ταξική οργή για τους ανθρώπους που χάθηκαν και την επιχειρούμενη συγκάλυψη του εγκλήματος από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ βρήκε απέναντί της τη “δικαιοσύνη του δρόμου”, η οποία πήρε σάρκα και οστά με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν πανελλαδικά τη μέρα της Γενικής Απεργίας 16/3.

Η κρατική εκδικητικότητα απέναντι στις συλληφθείσες αποδεικνύει τον φόβο του αστικού κράτους απέναντι στη συνέχιση των κινητοποιήσεων για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Η άγρια κατασταλτική επίθεση από τα ΜΑΤ στη συγκεκριμένη πορεία, έχει στόχο να καταστείλει τις φωνές που εναντιώνονται στις δολοφονικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (Συγκοινωνίες, Υγεία, Ρεύμα, Παιδεία, Νερό). Καταγγέλλουμε την αναίτια και μεγάλης διάρκειας επίθεση της αστυνομίας με κρότου λάμψης και χημικά σε αρκετά σημεία της πορείας (από το Σύνταγμα μέχρι την Πατησίων), την απροκάλυπτη επίθεση στο μπλοκ του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ), καθώς και τις συλλήψεις διαδηλωτριών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ -Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όλοι – όλες – όλα αύριο, Δευτέρα 15/5, 9:00, δικαστήρια Ευελπίδων

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ (ΑΣΗΜΜΥ)


Κάλεσμα αλληλεγγύης στη δίκη των 3 συλληφθεισών συντροφισσών της απεργιακής διαδήλωσης στις 16/3.

Συγκέντρωση: Δευτέρα 15/5, 9:00, κτίριο 7, αίθουσα 2, δικαστήρια Ευελπίδων

Την Πέμπτη 16/3, η πανεργατική-απεργιακή διαδήλωση ενάντια στο κρατικό έγκλημα στα Τέμπη πλαισιώθηκε από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και μαθητές, με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών να πλημμυρίζουν και πάλι το κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση δέχθηκε την άγρια κατασταλτική επίθεση των δολοφονικών δυνάμεων των ΜΑΤ, με σκοπό να διαλύσουν την απεργία χτυπώντας και πνίγοντας στα χημικά τους εργαζόμενους.

Το κατασταλτικό πογκρόμ στις 16/3, είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες διαδηλωτές και 3 συλληφθείσες. Οι 3 συντρόφισσες αντιμετωπίζουν δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα, με τις 2 να έχουν 6 κατηγορίες που αφορούν την απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση, απείθεια, διατάραξη ειρήνης, οπλοφορία και της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Η επίθεση της αστυνομίας αποτέλεσε μια σαφή πολιτική εντολή τσακίσματος της παλλαϊκής οργής, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες εκφράστηκε μαζικά και μαχητικά, ενάντια τόσο στους κυβερνητικούς ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος κατά 57 συνανθρώπων μας, όσο και ευρύτερα ενάντια στη γενικευμένη φτωχοποίηση και τις δολοφονικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (συγκοινωνίες, υγεία, ρεύμα, νερό).

Αν τη μία όψη της κρατικής καταστολής κατά της δίκαιης παλλαϊκής οργής αποτελεί η βίαιη τρομοκράτηση κάθε κοινωνικής φωνής που απαιτεί δικαιοσύνη, την άλλη αποτελεί η χυδαία προπαγάνδα μέσω των καλοταϊσμένων με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ, τα οποία και επιχειρούν να συμβάλλουν στην κυβερνητική αφήγηση με σκοπό να αντιστρέψουν και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Οι εικόνες άγριας καταστολής της μαζικής απεργιακής διαδήλωσης στις 16/3, τόσο με την απρόκλητη και ευθέως στοχευμένη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ των αγωνιζόμενων εργαζομένων του ΣΒΕΟΔ, όσο και με τα οχήματα της αστυνομίας που παρέσερναν στο πέρασμα τους διαδηλωτές, καταδεικνύουν τις δολοφονικές διαθέσεις της αστυνομίας και την προσπάθεια τρομοκράτησης και οπισθοχώρησης της κοινωνικής οργής. Μάταια. Ο φόβος είναι τώρα στο δικό τους στρατόπεδο και όση βία, χημικά, συλλήψεις και τρομοκρατία και αν ασκούν, η οργή μας ούτε πρέπει και ούτε μπορεί να υποχωρήσει μέχρι να τους συντρίψει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο