Αντιπολεμική διαδήλωση στο Βόλο, Σάββατο 13/5 στις 13:00 στην πλατεία Ελευθερίας

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

“η ειρήνη τους κι ο πόλεμος τους /μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα/ Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους /καθώς ο γιος από τη μάνα /Έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά./Ο πόλεμος τους σκοτώνει /ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους”

Μπ. Μπρεχτ

Το κρατικό/καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη έδειξε για ακόμια μια φορά με τον πιο εμφατικό τρόπο πως για το κεφάλαιο και το κράτος δεν είμαστε τίποτα άλλα παρά αναλώσιμες και κατά παραχώρηση υπάρξεις. Ο θάνατος 57 ανθρώπων δεν ήταν ένα απλό “δυστύχημα”, αλλά προμελετημένη δολοφονία. Στα Τέμπη συμπυκνώθηκαν όλα τα αποτελέσματα των πολιτικών ταξικής υποτίμησης, ακραίας φτωχοποίησης των από τα κάτω και γενικευμένης κοινωνικής ερημοποίησης. Ήταν εν τέλει το αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που εκφράστηκε στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων, μετά την κορύφωση της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος το ’08. Κι αν ο πόλεμος που έχει κηρυχθεί μονομερώς στο εσωτερικό της χώρας είναι το μισό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι το άλλο μισό. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως η “ειρήνη” τους είναι απλά μια ανάπαυλα του πολέμου τους, είναι “ειρήνη” με το πιστόλι στον κρόταφο.

Το ελληνικό κράτος έχει επιδοθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών, φτάνοντας μάλιστα στην κορυφή των πολεμικών δαπανών ως προς το ΑΕΠ ανάμεσα στις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Λεφτά υπάρχουν μόνο για να ταϊζονται οι αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές πολεμικές βιομηχανίες και όχι για να καλύπτονται οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Λεφτά υπάρχουν για να στέλνεται πολεμικό υλικό στην Ουκρανία ή τη Σαουδική Αραβία και όχι για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ή την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. Η μιλιταριστική οχύρωση και οι πολεμικές επενδύσεις του ελληνικού κράτους δεν αφορούν μόνο τον ελληνοτουρκικό αστικό ανταγωνισμό. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού κράτους ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική επιλογή πρόσδεσης στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Tα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου εξυπηρετούνται μέσα από τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα και στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό κράτος παίζει ειδικό ρόλο στην Νατοϊκή στρατηγική της “διπλής ανάσχεσης” της Ρωσίας και της Κίνας, μέσα στο πλαίσιο της όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ανάμεσα στον ευρωατλαντικό και τον ρωσοκινέζικο άξονα. Τμήμα της στρατηγική αυτής είναι και η δημιουργία πολεμοκάπηλων αξόνων υπό τη σκέπη των ΗΠΑ (Ελλάδα – Κύπρος -Ισραήλ – Αίγυπτος, συμμαχία με Σ. Αραβία και ΗΑΕ κλπ). Κομβικό ρόλο σ’ αυτήν την πολιτική παίζει η ύπαρξη των Νατοϊκών στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων που υπάρχουν από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ο ρόλος των βάσεων αναβαθμίζεται και επεκτείνεται στα πλαίσια της ελληνοαμερικανικής συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA, Οκτώβρης 2021). Σύμφωνα με τη συμφωνία η παρουσία των ΗΠΑ εδραιώνεται σε 6 βασικές υποδομές: Αεροπορική Βάση Λάρισας, Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου (Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου), Στρατόπεδο Γεωργούλα (Βόλος), Πεδίο Βολής Λιτόχωρου, Στρατόπεδο Γιαννούλη (Αλεξανδρούπολη) και Ναυτική Βάση Σούδας.

Σε γεωστρατηγικό παίκτη υψίστης σημασίας, ανάμεσα στην Σούδα, την Λάρισα, τον Άραξο αναδεικνύεται η πόλη της Αλεξανδρούπολης, μέσα από την μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο και πύλη για την υλοποίηση των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ με φόντο τους εκρηκτικούς διακρατικούς ανταγωνισμούς και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Η δημιουργία νατοϊκής βάσης και η διαρκώς αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση, καθιστά την πόλη της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου, στρατιωτικοποιημένη ζώνη και πέρασμα πολεμικών μηχανών. Συγκεκριμένα σύμφωνα και με τις δηλώσεις των ίδιων των κυβερνόντων, μια σειρά κινήσεων αναβαθμίζουν την πόλη σε «Σούδα του βορρά», δημιουργώντας ένα πλατύ δίκτυο μεταφοράς πολεμοφοδίων και προώθησης των αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων στην κεντρική Ευρώπη και στην Ουκρανία, σημεία κεντρικού ενδιαφέροντος για τους συμμάχους του ελληνικού κράτους στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το τελευταίο διάστημα, στο λιμάνι έχουν καταπλεύσει τεράστια οχηματαγωγά και αρματαγωγά, συνοδευόμενα από την απόβαση 200 αμερικανών στρατιωτών, τα οποία μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό που προωθείται στην κεντρική Ευρώπη, στα πλαίσια και τον μεγάλων πολεμοχαρών ασκήσεων AtlanticResolve και DefendeEurope23. Ταυτόχρονα, η στρατιωτική και ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του άξονα στο οποίο συμμετέχει και το ελληνικό κράτος, όπως η εξαγωγή και εκτόξευση των πωλήσεων φυσικού αερίου αμερικανικού ενδιαφέροντος έναντι του ρωσικού στην Ευρώπη, με το 70 επι τις εκατό να μεταφέρεται μέσω Ελλάδας και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, με εξέχοντα ρόλο και την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα μέσα από την δημιουργία δύο πλωτών βάσεων αποθήκευσης και επαναεροποίησης φυσικού αερίου FSRU, την αναβάθμιση των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων και την αξιοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του λιμανιού, εξυπηρετείται ο διπλός στόχος των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Από τη μία η μετατροπή της πόλης και συνολικά του ελληνικού κράτους σε προμετωπίδα και στρατηγικό οχυρό των συμμάχων και από την άλλη η μετατροπή της σε πύλη ανεφοδιασμού, εγγυητή της ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Αυτό μεταφράζεται σε έλεγχο της στρόφιγγας και των ενεργειακών περασμάτων που ταΐζουν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, εν μέσω του διαρκούς μπράντεφερ που εδαφικοποιείται στην Ουκρανία των 2 κυρίαρχων αξόνων για τα ενεργειακά κοιτάσματα και περάσματα τα οποία εποφθαλμιούν, σέρνοντας τους λαούς σε θάνατο.

Κομβικό ρόλο για τη MDCA παίζει και η περιφέρεια της Θεσσαλίας. Στην αεροπορική βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης μετασταθμεύουν τα αμερικανικά κατασκοπευτικά drones MQ-9 REAPER που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ (πχ σε επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία, μεταδίδοντας άμεση εικόνα για τις κινήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων). Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σκοπός της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή είναι να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα, οι δυνατότητες και η αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, εργολάβοι έχουν πιάσει δουλειά για την αναβάθμιση της βάσης με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης, ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δημιουργία μόνιμης βάσης της διοίκησης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής (USAFE – AFAFRICA). Είναι ενδεικτικό για τους αμερικανικούς σχεδιασμούς πως έχουν επενδύσει πάνω από 33 εκατομύρια δολάρια για την αεροπορική βάση προκειμένου να φιλοξενεί «υψηλής αξίας μέσα» των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται και ο ρόλος του Στεφανοβίκειου στη Μαγνησία. Στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού έχει εγκατασταθεί προσωπικό και ελικόπτερα UH-60 Black Hawk της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας. Ήδη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ το στρατόπεδο Περισσάκη έχει παραχωρηθεί για τις ανάγκες της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης “Atlantic Resolve”. Οι ΗΠΑ διαθέτουν κονδύλι ύψους 49 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να πραγματοποιηθούν έργα για την αναβάθμιση των υποδομών στη βάση του Στεφανοβικείου, με τη συμμετοχή επιχειρηματικών ομίλων από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα (και συγκεκριμένα η ΑΚΤΩΡ, που είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), την Ισπανία, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο επίπεδο του σχεδιασμού βρίσκεται και η δημιουργία Ναυστάθμου στον Αλμυρό Βόλου για τη διευκόλυνση της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, καθώς και του αμερικάνικου στρατού που αναπτύσσεται σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στη βάση της Σούδας, το “διαμάντι του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο” ή αλλιώς post imageτο “αβύθιστο αεροπλανοφόρο” που παίζει αναβαθμισμένο ρόλο στο σχεδιασμό και συντονισμό στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Μετά την πρώτη συμφωνία για δημιουργία αμερικάνικων στρατιωτικών υποδομών στη Σούδα (14/10/1953), η βάση έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή (Αραβοϊσραηλινός πόλεμος το 1973, επίθεση στη Λιβύη το 1986 και το 2011, βομβαρδισμοί στη Σερβία και το Μαυροβούνιο το 1999, επιχείρηση “Καταιγίδα της ερήμου” και “Σοκ και Δέος” εναντίον του Ιράκ το 1991 και το 2003, επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2003, πυραυλικά χτυπήματα εναντίον της Συρίας το 2017 και το 2018 κλπ). Λίγους μήνες μετά τη δυτική πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας τον Απρίλη του 2018, ο τότε αμερικάνος πρέσβης Πάιατ δήλωσε πως: «Οι δυνάμεις μας στον κόλπο της Σούδας είναι πιο κρίσιμες από ποτέ». Την κρισιμότητα αυτή επιβεβαιώνουν και οι νέες τεράστιες επενδύσεις προκειμένου η βάση να ανταποκριθεί «στις προκλήσεις του στρατηγικού ανταγωνισμού σε ένα εξελισσόμενο περιβάλλον απειλής». Οι ΗΠΑ ρίχνουν εκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομών για την επέκταση των εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων της βάσης τους στη Σούδα στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης MDCA.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το ενδεχόμενο που εξετάζουν οι ΗΠΑ για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στον Άραξο Αχαϊας. Άλλωστε, στον Άραξο υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αποθήκευσης “ειδικών όπλων”, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αναβάθμιση των υποδομών της βάσης για το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών.

Αυτή η ασφυκτική πρόσδεση του ελληνικού κράτους στο άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξυπηρετεί φυσικά και τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης που θέλει να αρπάξει το μερίδιο που της αναλογεί από τη λεία της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας. Στην απόπειρα γεωστρατηγικής αναβάθμισης και στη διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό το ελληνικό κράτος θέλει να εμφανίζεται ως γεωπολιτικό οικόπεδο – γωνία, εγγυητής σταθερότητας και ενεργειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και «αναντικατάστατος θα έλεγα περιφερειακός ενεργειακός, εμπορικός, ναυτιλιακός και μεταφορικός διαμετακομιστικός κόμβος» (όπως έλεγε τον Οκτώβρη του 2018 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας). Ταυτόχρονα, το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο κάνει χρυσοφόρες μπίζνες μεταφέροντας το πανάκριβο αμερικάνικο LNG, εκμεταλλευόμενο τον αναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής. Ας μην ξεχνάμε πως οι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν χαρακτηρίσει τον εμπορικό τους στόλο ως το «πέμπτο όπλο του ΝΑΤΟ»!

Σήμερα λοιπόν, την στιγμή που οι διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ανάμεσα σε ΝΑΤΟ/ΕΕ και Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας κλιμακώνεται, νέες εστίες έντασης θερμών και ψυχρών συγκρούσεων εμφανίζονται και ο πυρηνικός αλληλοεκβιασμός εντείνεται, η πάλη για το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων και για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό πρέπει να αποτελέσει ζωτικό διακύβευμα για την οικοδόμηση ενός διεθνιστικού μετώπου αλληλεγγύης των λαών απέναντι στον πόλεμο.

Ως συλλογικότητες επιδιώκουμε την επανέναρξη των διαδικασιών ενός μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη μετατροπή του σε απέραντη Νατοϊκή βάση και πολεμικό ορμητήριο. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε την πρόταση που κατατέθηκε από τον Διαρκή Αγώνα για αντιπολεμική/αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πόλη του Βόλου στις 13/5, ενώ ξεκινάμε διαδικασία για μια αντίστοιχη διαδήλωση στη βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας τον Σεπτέμβριο.

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη)/ Πέλοτο, στο δρόμο για την αναρχία και τον κομμουνισμό (Ξάνθη), Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα)/ Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα)


Σάββατο 13 Μαΐου | Αφίσα από την αντιιμπεριαλιστική συνέλευση Βόλου και τον Διαρκή Αγώνα για την ταξική απελευθέρωση ενόψει της αντιπολεμικής/ αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στον Βόλο με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Ελευθερίας στις 13.00.
Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση “Καπιταλιστική κρίση, ιμπεριαλιστικός πόλεμος και τα καθήκοντα του αντιπολεμικού κινήματος”.
Ακολουθεί το κάλεσμα της συλλογικότητας:

ΤΑΞΙΚΟ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Την ίδια στιγμή που η πραγματικότητα για τον λαό είναι συνυφασμένη με την ακρίβεια, τις εξώσεις, τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς,την όξυνση της καταστολής, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του περιβάλλοντος η ελληνική αστική τάξη εξοπλίζεται μέχρι τα δόντια κατασπαταλώντας δισεκατομμύρια ευρώ. Κινήσεις που σε συνδυασμό με την θέση που έχει πάρει στο πλάι των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και με τη συμμετοχή της στην εν εξελίξει ιμπεριαλιστική σύγκρουση που πραγματοποιείται στην Ουκρανία, καθορίζουν άμεσα και το μέλλον που προβλέπεται για το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καθώς ο στόχος που επιδιώκεται από τις κινήσεις αυτές δεν αφορά παρά τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών για περαιτέρω αύξηση των κερδών τους.

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ

Η διαχρονική σύνδεση/εξάρτηση της Ελλάδας από το μπλοκ των «Μεγάλων Δυνάμεων» και οι επιδιώξεις της ντόπιας αστικής τάξης για την διαιώνιση των προνομίων και της θέσης εξουσίας της, οδήγησε βαθμιαία την χώρα στην μετατροπή της σε ένα προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ, στο ανατολικό σύνορο της ευρωατλαντικής συμμαχίας. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) εργάστηκαν και εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς στην κατεύθυνση της διαρκούς αναβάθμισης των οικονομικών και στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, δηλαδή για την αποτελεσματικότερη διασφάλιση των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Η αναβάθμιση αυτή αποτυπώνεται ποικιλοτρόπως, με ένα πρόσφατο, εμφατικό παράδειγμα στην ανανεωμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) η οποία υπογράφηκε στις 14 Οκτώβρη 2021. Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, διατηρεί και επεκτείνει χρονικά αλλά και εδαφικά την παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στον ελλαδικό χώρο, μετατρέποντάς τον – χωρίς αυτό να αποτελεί λεκτική υπερβολή – σε μία απέραντη βάση και ορμητήριο, κάτι που είδαμε να συμβαίνει τόσο στον πόλεμο στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία και ακόμα πιο έντονα με την ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εκτός από τη Σούδα, τον Πειραιά, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Άραξος, η Ανδραβίδα, το Άκτιο, το Καστέλι, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Λάρισα και ο Βόλος, είτε μέσω στρατιωτικών βάσεων είτε μέσω του ξεπουλήματος/ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και της χρήσης των χώρων τους αλλά και των αντίστοιχων οδικών/σιδηροδρομικών δικτυών, μετατρέπονται σταδιακά σε ειδικές ζώνες ασκήσεων αλλά και ενεργές στρατιωτικές υποδομές εκπαίδευσης/φύλαξης-μεταφοράς πολεμικού υλικού και προσωπικού από και προς τα πολεμικά μέτωπα των ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ.

Και ενώ η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή κοιλάδα, σε ένα παραπαίδι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στη Μαγνησία τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα. Το – υπό ιδιωτικοποίηση – λιμάνι του Βόλου μετατρέπεται σε κάθε περίπτωση σε “αμερικάνικο έδαφος”, ενώ τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στο στρατόπεδο “Γεωργούλα” η παρουσία του στρατού των ΗΠΑ αποκτά μόνιμο χαρακτήρα.

Όσον αφορά το Στρατόπεδο «Γεωργούλα», στην καρδιά της πόλης, το οποίο αποτελεί και έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών μετατρέπεται σε Logistics Support Area ενώ το αμερικανικό 839 Τάγμα Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment) σε συνεργασία με εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις με «φορτοεκφορτωτικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες σε τερματικούς σταθμούς λιμένων» σύναψε συμβόλαια με χρονική διάρκεια από 16/12/2023 έως 15/12/2028. Τα επιχειρησιακά καθήκοντα θα περιλαμβάνουν φόρτωση και εκφόρτωση πλοίων, φορτηγών και σιδηροδρομικών συρμών, κάνοντας ξεκάθαρο ότι εκτός από το λιμάνι της πόλης βάζουν πόδι και στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο όπου αυτό τους χρειάζεται, όπως γίνεται άλλωστε ήδη π.χ. στην Αλεξανδρούπολη, όπου ξεφορτώνουν τα πλοία τους και ακολούθως σε συντονισμό με το Λιμενικό, την Αστυνομία και τον Στρατό Ξηράς ξεκινά η διεκπεραίωση φορτίων προς Βουλγαρία και βορειότερα μέσω του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου του Έβρου προς το πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας.

Στο Στεφανοβίκειο αναπτύσσονται τα επιθετικά ελικόπτερα UH-60 «Black Hawk» της 1ης CAB της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ , σταθμεύουν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64AD και τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, ενώ βρίσκεται και η 3η Ταξιαρχία Αεροπορία Στρατού από την Πολωνία. Για το Στεφανοβίκειο γίνεται και προγραμματισμός για τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών» («Hazardous Material Certification»), βάσει της οποίας το προσωπικό του θα επιτρέπεται να χειρίζεται «πυρομαχικά και εκρηκτικά», όπως σαφώς αναφέρουν οι Αμερικανοί, μην αφήνοντας περιθώρια αμφιβολιών για το τι άλλο θα περάσει από την Ελλάδα προς το μέτωπο με τη Ρωσία και την επόμενη 5ετία. Αξίζει να αναφέρουμε πως στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 βρέθηκαν στο στρατόπεδο Γεωργούλα 200 πεζοναύτες των ΗΠΑ, μέλη του 100 και 101 αερομεταφερόμενου τμήματος, της 1ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων οι οποίοι συμμετέχουν στο Σχολείο Αεροκίνητων Επιχειρήσεων (Air Assault School) του αμερικανικού στρατού, το οποίο για πρώτη φορά διοργανώθηκε εκτός συνόρων και μάλιστα στην Ελλάδα.

Ενδεικτική της σημασίας του Βόλου, είναι επίσης η επικείμενη εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων του στρατού της Ουκρανίας, στα πλαίσια της απόφασης του Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που σύστησε πρίν λίγους μήνες την Αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας στην Ουκρανία (European Union Military Assistance Mission Ukraine – EUMAM Ukraine). Η EUMAM Ukraine θα παρέχει «ατομική, συλλογική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έως και 15.000 στελέχη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολλές τοποθεσίες στην επικράτεια των κρατών – μελών της ΕΕ» και τα μέρη στα οποία θα φιλοξενηθούν Ουκρανοί κομάντο θα είναι η Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, η Νέα Πέραμος Αττικής και ο Βόλος.

ΤΑΞΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Είναι σαφές ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, πέραν της λεηλασίας αναπτυσσόμενων χωρών, είναι ιστορικά ταυτισμένοι με τον πόλεμο και η εποχή της της επίπλαστης και εύθραυστης καπιταλιστικής ειρήνης, όπως είναι η σημερινή για ένα μεγάλο μέρος της υφηλίου, είναι εποχή σαρωτικών πολιτικών και κοινωνικών μεταβολών, μια διαδικασία γενικευμένης προετοιμασίας του πολέμου ως ύστατη λύση διεξόδου του καπιταλιστικού συστήματος που ασθμαίνει εγκλωβισμένο στις εγγενείς αντιφάσεις και στις κρίσεις του.

Είναι επίσης σαφές, ότι ο δικός μας εχθρός είναι εδώ, μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τους υπηρέτες τους, μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η ταξική οργάνωση μπορεί να εμφανίσει και πάλι στα μάτια και στα όνειρα του παγκόσμιου προλεταριάτου το ιστορικό γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές και οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί τους δεν είναι παρά «χάρτινες τίγρεις» μπροστά στους λαούς οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν.

Υπό αυτή την έννοια, η έμπρακτη καταδίκη της εν εξελίξει παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης δεν μπορεί παρά να σημαίνει αναμέτρηση με τον εμπόλεμο πολιτικοστρατιωτικό μηχανισμό της ίδιας μας της χώρας. Σύγκρουση δηλαδή εντός μιας στρατιωτικοποιημένης χώρας γεμάτης με ΝΑΤΟϊκές βάσεις εφόδου, με ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού. Με την μετατροπή της επικράτειας της σε δίοδο μεταφοράς έμψυχου και μη πολεμικού υλικού στην Ουκρανία αλλά και με την εξοπλιστική φρενίτιδα και εθνικιστική ρητορική για προετοιμασία πολέμου με την Τουρκία.

Και η αναμέτρηση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού κόντρα στις ανάγκες του κεφαλαίου, καθώς η ίδια η εργατική τάξη φτωχαίνει για τα κέρδη τους, η ίδια καλείται να πολεμήσει για αυτά χύνοντας το αίμα της, η ίδια πουλάει την εργατική της δύναμη για μισθούς πείνας προκειμένου να συνεχίσουν οι καπιταλιστικοί κολοσσοί να επεκτείνονται και οι έμποροι όπλων να αυγατίζουν την κερδοφορία τους.

Η ταξική οργάνωση και σύγκρουση στα μετόπισθεν λοιπόν, σε συνδυασμό με την κοινή διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, αποτελούν τα καθήκοντα που μπορούν να εξασφαλίσουν το μπλοκάρισμα των ενεργών πολεμικών μετώπων, την αποτροπή νέων αλλά και την μετατροπή τους σε νέες επαναστατικές απόπειρες που η εποχή μας κυοφορεί.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΒΟΛΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Το Αστικό κράτος της χώρας είναι ένα μόρφωμα άμεσα συνυφασμένο με τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την γεωπολιτική θέση της χώρας, με μεγάλη ποσότητα σε φυσικούς όρους και (κοιτάσματα φυσικού αερίου του Αιγαίου) εμπορικά λιμάνια της μεσογείου και της Ανατολής, προχώρησε σε οικειοθελή συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Η εισαγωγή της χώρας στην οργάνωση του ΝΑΤΟ έγινε το 1953 και μέχρι τότε έχουν χτιστεί 13 στρατιωτικές βάσεις με άμεση επικοινωνία με δυνάμεις του ίδιου του ΝΑΤΟ και της CIA.

Η άποψη πως η σχέση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ελλάδα έχει κυρίως χαρακτηριστικά δουλοπαροικίας είναι αποτέλεσμα πολυετούς πολιτικής συνεργασίας. Η εισαγωγή της χώρας έγινε με γνώμονα τη δήθεν προάσπιση των εδαφικών της συμφερόντων και κατέληξε πιο πολύ να θυμίζει ένα έρμαιο – φερέφωνο του ΝΑΤΟ στην μεσόγειο, ως εμπορικός δίαυλος της Μεσογείου με νατοϊκό κατάρτι αφενός και ως σταυροδρόμι στρατιωτικών συρράξεων από την Δύση στο Ανατολικό μέτωπο αφετέρου.

Η ισχύς της νατοϊκής παρέμβασης στα ελλαδικά συμφέροντα μεταφράστηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο όταν κηρύχθηκε η χούντα των συνταγματαρχών με τον Γ. Παπαδόπουλο. Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που λειτούργησε ως αντιπερισπασμός των διαπραγματεύσεων των ελληνικών αστικών φορέων με τους νατοφρονούντες , καταλήγοντας στην διχοτόμηση της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο από τότε μέχρι σήμερα είναι αναρίθμητες οι φορές στις οποίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις βρισκόντουσαν σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Αποτέλεσμα της παραπάνω πολιτικής είναι τα υπέρογκα ποσά που έχουν δαπανηθεί για εξοπλιστικά προγράμματα. Αποκορύφωμα αυτών είναι η πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία για αγορά 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale, 12-24 αμερικανικών F35, 4 φρεγατών, 4 ελικοπτέρων Romeo, πυραύλων αέρος-αέρος meteor, πυραύλων Scalp και Exocet, την αναβάθμιση 84 F16 σε κατηγορία Viper την πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών οπλιτών και την ενίσχυση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας.

Η αμυντική αυτή ”θωράκιση” της χώρας έγινε εις βάρος του ελληνικού λαού, στην πανδημική περίοδο του 2021. Μια περίοδο όπου ο δημόσιος φορέας της υγείας βίωνε την πλήρη κατάλυση του. Στον αντίποδα της ανάγκης για ιατρικό προσωπικό, εξοπλισμούς και κονδύλια υπέρ της προστασίας κατά τον Covid – 19 , το ελληνικό κράτος, όπως προαναφέρθηκε, αγόραζε εξοπλισμούς και πολεμοφόδια, για έναν οικονομικό πόλεμο όπου ο λαός δεν συναίνεσε ποτέ.

Φτάνοντας στο χειμώνα του ’22 όπου ξεσπά ιμπεριαλιστικός πόλεμος στα ουκρανικά εδάφη η Ελλάδα παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του νατοικού επεκτατισμού στηρίζοντας τόσο υλικά (αποστολή πολεμικού εξοπλισμού) όσο και πολιτικά.

Οι σύγχρονοι πόλεμοι κατευθύνονται περισσότερο από ποτέ από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, σκοπός τους είναι η συνεχής λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας, αλλά και ο έλεγχος των παγκοσμίων αγορών, πάντα εις βάρος των λαών όχι μόνο των χωρών που επηρεάζονται άμεσα. Η θέση μας είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των λαών ενάντια σε κάθε μορφής ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής λαίλαπας. Η ταξική απελευθέρωση θα προέλθει και θα οργανωθεί από τα κάτω. Για αυτό προτάσσουμε την αντίσταση σε κάθε λογής “σωτήρες” και αφεντικά. Η οργάνωση και η συμμετοχή σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες αποτελεί από τα πιο σημαντικά όπλα για το «φρακάρισμα» των «θανατομηχανών» του κεφαλαίου και του πολέμου που έχει εξαπολύσει στα κατώτερα στρώματα. Διότι μόνο ένας οργανωμένος λαός είναι ικανός να καταστρέψει οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Βόλου


Αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου στις 13:00 , καλούμε σε αντιπολεμική πορεία με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο… όλες/όλα/όλοι εκεί!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΟ ΌΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΏΝ ,ΠΌΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ

ΠΟΤΈ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΚΡΈΑΣ ΓΙΑ ΟΒΊΔΕΣ, ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΔΊΔΟΥΜΕ ΈΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΊΔΕΣ

Κατάληψη Ντουγρού


Το ψωμί του λαού μας περνάει μέσα από την ήττα του μοναδικού ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που θέλει να ξαναμοιράσει τον κόσμο για να επιτύχει την παγκόσμια ηγεμονία του στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα.

Η ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης και της κοινωνικής αφαίμαξης είναι αποτελέσματα ακριβώς της δομικής κρίσης του συστήματος και της πολεμικής σύρραξης που λαμβάνει χώρα με επίκεντρο την Ουκρανία και λαμβάνει χαρακτήρα μιας Ρωσο-Νατοϊκής Σύγκρουσης με τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό υπό την κηδεμονία του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού να στηρίζει πολιτικά-οικονομικά-διπλωματικά και στρατιωτικά το Ναζιστικό κτήνος του Κιέβου με σκοπό την διάλυση του Ντονμπάς και την περικύκλωση του Ρώσικου Καπιταλιστικού Κράτους.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, το κράτος και οι κυβερνήσεις της στρατεύονται ολοκληρωτικά με τα συμφέροντα του ευρωνατοϊκού άξονα και του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου, παραδίδουν γη και ύδωρ για τα συμφέροντα των Αμερικάνων Φονιάδων των λαών, μετατρέποντας την χώρα σε ένα απέραντο νατοϊκό έδαφος και μια τεράστια νατοϊκή λίμνη.

Η ληστρική συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας αποτυπώνει ακριβώς αυτή την δουλική και υποτακτική σχέση του ντόπιου αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στους Αμερικανονατοϊκούς Πατρόνες του.

Όλες αυτές οι συμφωνίες πάνε κόντρα στην πλειονότητα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας του τόπου μας, που επιδιώκουν ειρήνη και τον τόπο τους αντίθετο απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, τόσο το λιμάνι του Βόλου όσο και το Στεφανοβίκειο και το στρατόπεδο Γεωργούλα μετατρέπονται σε κατεχόμενες- στρατιωτικές αμερικανικές ζώνες υποστήριξης του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και της αποικιοκρατικής-ληστρικής βίας του αμερικανονατοϊκού άξονα.

Το ψωμί και η ειρήνη του λαού του Βόλου και συνολικά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας του τόπου μας περνάνε μέσα από την ήττα του Αμερικανονατοϊκού Άξονα πολέμου και θανάτου,την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και το ξερίζωμα των νατοϊκών βάσεων θανάτου από τον τόπο μας.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία του Βόλου να συμμετέχουν στην Πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 13/05 στη 13:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση το στρατόπεδο Γεωργούλα.

Μαζικά-οργανωμένα-δυναμικά και με τις κόκκινες σημαίες ψηλά να απαιτήσουμε ο Βόλος να μετατραπεί σε κόμβο ειρήνης και φιλίας των λαών, να φύγουν άμεσα οι νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις και να παύσει να αποτελεί ορμητήριο θανάτου για τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ/ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Τα οικονομικά συμφέροντα είναι άπειρα αφού η παρασκευή οπλικών συστημάτων καθώς και οι εξαγωγές σε εμπόλεμες ζώνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του στρατιωτικών κινήσεων. Αναπτύσσονται τεχνολογίες που πολλές φορές βρίσκονται σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΗΜΜΥ. Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή σε πολεμικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας πιο συγκεκριμένα η χρεοκοπημένη οικονομία της ταΐζει τις βιομηχανίες του θανάτου με μεγαλύτερο ζήλο από ότι το big boss (Αμερική) με ποσοστά 3,59% έναντι 3,57%. Είναι σαφές λοιπόν ότι η προτεραιότητα του ελληνικού κράτους είναι να συμπλέψει με την νατοϊκή γραμμή προθυμοποιούμενη να γίνει βασιλικότερη του βασιλέως παρά να καλύψει κοινωνικές ανάγκες τις πλητόμενη πλειονότητας. Το κράτος έχει ως στόχο ως συνήθως το κέρδος και για μια ακόμα φορά το βάζει πάνω από τις ζωές μας.
Η υποχρεωτική θητεία που έχει ιδρυθεί στην χώρα μας εξαναγκάζει και βάζει μιλιταριστικά θεμέλια πειθαρχίας καθώς και προωθεί την λογική του πολέμου επαινώντας τις εθνικιστικές ιδεολογίες ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε αυτή τη δύναμη και την ενέργεια να τη σπαταλάμε σε κινήσεις και πρακτικές που θα μας αποτρέπουν από τον πόλεμο. Όλο αυτό μας κάνει υποχείρια του πολέμου καθώς πλέον έχουμε συνηθίσει στο άκουσμα του και στην παρακολούθηση των γεγονότων χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς βλέπουμε. Είναι πολύ σημαντικό την σήμερον ημέρα που η εμπόλεμη ζώνη όλο και διευρύνεται ακολουθώντας μια πορεία όλο και πιο κοντά μας, να λάβουμε τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις. Η ζύμωση και η λήψη πολιτικών θέσεων είναι υψίστης σημασίας, γι’ αυτό έχουμε ως στόχο την προσωπική μας προετοιμασία τόσο σε ιδεολογικό όσο και η κοινωνικοποίηση τους . Δράσεις οι οποίες στηρίζονται σε αντιμιλιταριστικά, αντιεθνικιστικά, αντιπολεμικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα και ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αρνείται να αλληλοσκοτώνεται για το πόλεμο των αφεντικών για την στήριξη ή ακόμα χειρότερα την εγκαθίδρυση ενός άλλου εκμεταλλευτικού εξουσιαστικού συστήματος. Συνεχίζουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ενάντια στον μιλιταρισμό, τη λεηλασία της φύσης, την πατριαρχία, μέχρι την εργατική χειραφέτηση και την ολική απελευθέρωση. Γιατί ο δικός μας στόχος, είναι ο αγώνας για την κοινωνική και ταξική επανάσταση και για αυτόν αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LNG ΣΤΟ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο