Ανάρτηση πανό για το εργατικά ατυχήματα στην Αλεξανδρούπολη – Οι νεκροί εργάτες πληθαίνουν όσο τα αφεντικά πλουτίζουν

Στις 8/5 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης σημειώθηκε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στη γέφυρα της νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού όπου υποχώρησε σιδεροκατασκευή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 εργάτες.Παράλληλα, το Σάββατο στις 29/4 ένας εργάτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα αφού κατά τη διάρκεια της εργασίας του έρχεται σε επαφή με γυμνά καλώδια της ΔΕΗ και το όχημα στο οποίο βρίσκεται παίρνει φωτιά.

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, τόσο πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα ως αποτέλεσμα της εντεινόμενης επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας. Ελλιπή μέτρα προστασίας, σωματική και ψυχική εξόντωση των εργαζομένων με τα ελαστικά ωράρια, τη μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες και την εργοδοτική τρομοκρατία αποτελούν καθεστώς στις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες. Είναι προφανές πως η ασφάλεια των εργαζομένων κοστίζει για τα αφεντικά τα οποία στον βωμό της κερδοφορίας τους θυσιάζουν ζωές εργατών .

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι παρά κρατικές δολοφονίες, αποτέλεσμα των πολιτικών εκείνων που μέσα από νόμους θεσμοθετούν την κατάργηση του 8ωρου , που επιτίθενται στον κόσμο της εργασίας , νομιμοποιούν την μαύρη απλήρωτη εργασία και τσακίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα προς αποτροπή της οργάνωσης και αντεπίθεσης του κόσμου της εργασίας στην βαρβαρότητα , τρομοκρατία και ασυδοσία των αφεντικών.

Σε ένα κόσμο όπου το κράτος και το κεφάλαιο βασιλεύουν οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, γρανάζια της καπιταλιστικής μηχανής και σκλάβοι στο όνομα της αναπαραγωγής του κεφαλαίου. Όσο κράτος και κεφάλαιο πλουτίζουν στις πλάτες μας και δολοφονούν από τα Τέμπη , στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία εμείς οφείλουμε να αντεπιτεθούμε και να ανατρέψουμε το σύστημα αυτό του θανάτου και της εξαθλίωσης. Να οργανωθούμε στα σωματεία μας και μέσα από κινητοποιήσεις , απεργίες και διαρκή αγώνα να διεκδικήσουμε ασφαλή μέτρα εργασίας, ζωή και ελευθερία.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

Μοιραστείτε το άρθρο