Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους Φ.Δ., Ι.Ρ. Λ.Β. & Π.Β, Πέμπτη 11/5 στις 8:30 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

Στις 14 Νοεμβρίου 2021, η τροχαία Πειραιά δέχεται επίθεση με βόμβες μολότοφ. Κάποια ώρα αργότερα και σε αρκετή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. αρνούνται να σταματήσουν σε μπλόκο της αστυνομίας.

Η επιλογή αυτή οδηγεί σε μια σειρά από γεγονότα ακραίας αστυνομικής καταστολής. Αρχικά, μπατσικό διεμβολίζει την μηχανή στην οποία επέβαιναν τα συντρόφια, χωρίς ευτυχώς να οδηγήσει σε κάποιον σοβαρό τραυματισμό τους. Οι σύντροφοι οδηγούνται στην ΓΑΔΑ, όπου και διατάσσεται υποχρεωτική λήψη DNA, καθώς εκείνοι αρνήθηκαν την δακτυλοσκόπηση. Μπάτσοι εισβάλλουν στα σπίτια τους, συλλέγοντας πλήθος αδιάφορων αντικειμένων ως πειστήρια της ενοχής τους: άδειους αναπτήρες, άδεια μπουκάλια, εργαλεία για ζογκλερικά, μάσκα αντίκα του ’40 και 2 Η/Υ. Τα ΜΜΕ επιτέλεσαν άψογα τον ρόλο τους για ακόμη μια φορά, δηλαδή την διασπορά ψευδων ειδήσεων, την «κατασκευή» ενόχων και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για περαιτέρω συλλήψεις. Ετσι, ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση των συντρόφων στις φυλακές Κορυδαλλού (Φώτης Δ.) και ανηλίκων Αυλωνας αντίστοιχα (Ιάσονας Ρ.). Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες : απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό κατά συναυτουργία, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Η δικογραφία της υπόθεσης θα παραμείνει όλο αυτό το διάστημα ανοικτή, ύστερα από εντολή της ανακρίτριας. Έτσι, στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, μπατσοι με συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στο σπίτι των συντρόφων Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β, με σκοπό να τους συσχετίσουν με την υπόθεση της επίθεσης στην Τροχαία Πειραιά. Συλλέγουν πληθώρα αδιάφορων αντικειμένων ( βιβλία, καθημερινά ρούχα) ακολουθώντας πίστα την συνταγή των προηγούμενων συλλήψεων. Οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα θα περάσουν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και θα αφεθούν ελεύθεροι. Τις επόμενες μέρες, οι σύντροφοι καλούνται στα δικαστήρια Πειραιά για ανάκριση, με την ανακρίτρια να κάνει σαφείς τις διαθέσεις της με απειλές, ειρωνίες και παρατυπίες καθόλη την διάρκεια της ανάκρισης. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από πολύωρη ανάκριση παρότι και σε αυτήν την περίπτωση, τα μόνα στοιχεία είναι οι φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις με τον Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ.

Απέναντι σε άλλη μία κατασκευασμένη υπόθεση, είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα συντρόφια μας, και να αγωνιστούμε για την αποφυλάκιση τους. Κόντρα στον αυταρχισμό του κράτους προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την συλλογική δράση.

Καλούμε λοιπόν, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. την Πέμπτη 11/5 στις 8:30πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Καταγγελία για περιφρονητική συμπεριφορά και δικαστική αυθαιρεσία στη δίκη των 4 για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά

Μοιραστείτε το άρθρο