ΔΟΕ: Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κοινοποιήθηκε σήμερα, 9-5-2023, λίγο μετά τις 5 μ.μ. στη Δ.Ο.Ε., η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. για την αποτροπή της πραγματοποίησης των εξετάσεων της  κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού PISA, τις οποίες η Δ.Ο.Ε. με παιδαγωγικά επιχειρήματα έχει αποδομήσει, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Ο αγώνας συνεχίζεται με τη συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε σήμερα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (επισυνάπτεται). Δεν συναινούμε στους αντιπαιδαγωγικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο. 

Το έγγραφο που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες με υπογραφή του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αλέξανδρου Κόπτση αποτελεί μνημείο ολοκληρωτισμού και συνεχίζει τον κατήφορο της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που πάνω στον πανικό της από τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών, τους απειλεί με στόχο να τους εκφοβίσει. Κανένα έγγραφο υπηρεσιακού παράγοντα (Γενικός Γραμματέας Υ.ΠΑΙ.Θ.) δεν μπορεί να καταλύει νόμους και Σύνταγμα ούτε να επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, να περάσει απο την πίσω πόρτα αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς. Το έγγραφο αυτό είναι απολύτως παράνομο και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε και κατοχυρώθηκε με αγώνες και αίμα στον τόπο μας. Δεν μπορεί να το ακυρώσει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. Να σημειώσουμε επίσης, ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που κήρυξε τη στάση εργασίας δεν είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, οπότε ακόμα κι αυτά τα άσχετα με την περίπτωση που εσκεμμένα παρατίθενται για να παραπλανήσουν, δεν αφορούν ούτε τη Δ.Ο.Ε. ούτε τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA


«Ελληνική PISA»: Αφέλεια, υποκρισία ή ένα ακόμη χτύπημα στο δημόσιο σχολείο; ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA

Μοιραστείτε το άρθρο