Συγκεντρωση ενάντια στην αστυνομική κατοχή στο Λόφο Στρέφη, Τετάρτη 10/5 στις 19:00

Το Σάββατο 6/5 ήταν ανακοινωμένη η συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη στο θεατράκι. Με την άφιξη των πρώτων ατόμων, ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή της συνέλευσης στο συγκεκριμένο χώρο απειλώντας με προσαγωγές. Με την άρνηση του κόσμου να αποχωρήσει, κατεύθασαν στο σημείο δυνάμεις ΔΡΑΣΗ, ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ κλείνοντας οποιαδήποτε είσοδο προσέλευσης. Όλα αυτά με τη γελοία πρόφαση της προστασίας του εργοταξίου που έχει στηθεί στο λόφο.

Ήδη από τις 2 Αυγούστου 2022, στον Λόφο έχουν πραγματοποιηθεί 41 προσαγωγές, έχει ασκηθεί βία με ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα εναντίον κατοίκων, διαδηλωτών και δημοσιογράφων, έχει ξυλοκοπηθεί και συλληφθεί με βαριές κατηγορίες γονέας που έπαιζε μπάσκετ με τα παιδιά του, έχουν απαγορευτεί ή έχει γίνει προσπάθεια απαγόρευσης εκδηλώσεων στο θεατράκι, παιδικής θεατρικής παράστασης, δρώμενου μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείο καθώς και πολιτικών συνελεύσεων. Έχουν παρενοχληθεί εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι στο μπασκετάκι, οι έλεγχοι και οι απαγορεύσεις είναι σε καθημερινή βάση και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της απαγόρευσης πρόσβασης σε κατοίκους, την ίδια στιγμή που τουρίστες κάνουν ανενόχλητοι πάρτι στο θεατράκι. Πρόσφατα έγινε και προσαγωγή δύο δημοσιογράφων του καναλιού ARTE.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει φυσικά ο φεουδάρχς Μπακογιάννης, έχοντας παραχωρήσει το Λόφο στους σχεδιασμούς και τις ορέξεις της Prodea Investments. Έτσι, στον Λόφο βρίσκονται σε 24ωρη βάση εδώ και 6,5 μήνες, 150 τουλάχιστον μπάτσοι, προστατεύοντας το ιδιωτικό έργο, που καταστρέφει τον Λόφο με εκτεταμένες εκσκαφές, διάλυση πρανών, αποψίλωση, τσιμέντωμα, καταστροφή της πανίδας και χλωρίδας του.

Παρά την αστυνομική κατοχή του λόφου Στρέφη δεν είναι λίγες οι φορές που έπειτα από επιμονή, οργάνωση και μαζικότητα έχουν πραγματοποιηθεί στο θεατράκι από ολοήμερες εκδηλώσεις μέχρι και συνελεύσεις.

Τα Εξάρχεια ανέκαθεν αποτελούσαν έναν χώρο πολιτικής ζύμωσης και αδιαμεσολάβητης έκφρασης ο οποίος έχει συνδεθεί με συγκρουσιακά/εξεγερτικά γεγονότα και δράσεις αντίστασης και αμφισβήτησης. Μέσω της ανάπλασης των Εξαρχείων επιδιώκεται η μετατροπή τους σε τουριστικό προορισμό η οποία επιτυγχάνεται μέσω της στρατοπέδευσης πολυάριθμων ομάδων της αστυνομίας τόσο στην πλατεία όσο και στο Λόφο. Απώτερος σκοπός των παραπάνω κρατικών στρατηγικών είναι η κοινωνική και πολιτική απονέκρωση της γειτονιάς.

Φτάνει! Ως εδώ με τη μπατσοκρατία!

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μπασκετάκι του Λόφου την Τετάρτη 10/5 στις 19.00.

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΡΑΤΙΑ

ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Μοιραστείτε το άρθρο