Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Γ.Π. για την υπόθεση του Γ. Γερμενή, Τετάρτη 10/5 στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Από το 2014, με τον ερχομό της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, ο αντιφασιστικός αγώνας στις γειτονιές μας εντάθηκε. Με πορείες, συγκεντρώσεις, αντιφασιστικές περιφρουρήσεις, με συνεχή παρουσία και δράση, οι συλλογικότητές της περιοχής έδωσαν έναν πολύμορφο αγώνα ενάντια στην παρουσία του οργανωμένου φασισμού στις γειτονιές μας.

Ένας σταθμός σε αυτό τον αγώνα ήταν ο αποκλεισμός των γραφείων της ΧΑ στο Μαρούσι, το καλοκαίρι του 2016. Εκεί η αστυνομία επενέβη για να βγάλει τους ναζί από τη δύσκολη θέση, αφού αδυνατούσαν να μπουν στο χώρο. Στην επίθεση αυτή, 4 σύντροφοί μας συλλαμβάνονται.

Τους επόμενους μήνες, οι διοργανώτριες συλλογικότητες βγάλαμε αφίσα για τον αποκλεισμό την οποία και κολλούσαμε στις γειτονιές μας. Σε μία από αυτές τις αφισοκολλήσεις, στις 19/11/16- και ενώ είχαμε περάσει και αφισοκολλήσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής- σε παρακείμενη καφετέρια αντιληφθήκαμε τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υπεύθυνο για τις τοπικές στο Βόρειο Τομέα Αττικής, Γιώργο Γερμενή, συνοδεία άλλων τριών ατόμων.

Στην προσπάθειά μας να απομακρυνθεί, ο ένας από τους συνοδούς του( που αργότερα μάθαμε ότι ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας), έκανε κίνηση να βγάλει όπλο, κάτι που προφανώς δε μας άφησε άλλη επιλογή από το να τους διώξουμε με τις κλωτσιές από τη γειτονιά μας.

Στις μέρες που ακολούθησαν,το τοπικό κίνημα δέχτηκε στοχοποίηση από την Χρυσή Αυγή, ενώ ταυτόχρονα, η αστυνομία δούλευε για να στήσει ένα ψευδές κατηγορητήριο. Με φωτογραφίες προφανώς, από διάφορες δράσεις μας, ο νεοναζί Γερμενής και ο μπάτσος φίλος του “αναγνωρίζουν” τρία άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση. Μέσα σε αυτά βρίσκεται ο σύντροφός μας Γ.Π. ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην εργασία του.

Σε όλες τις διαδικασίες πέρα από την τελευταία, ο Γ.Γερμενής δεν εμφανιζόταν στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα εδώ και 5 χρόνια να διαιωνίζεται μια υπόθεση κατάφωρα στημένη, με το αντίστοιχο κόστος για τους κατηγορούμενους. Την τελευταία φορά, εμφανίστηκε και επικαλέστηκε κρίσεις πανικού καθώς και υπαιτιότητα της διεύθυνσης της φυλακής, κάτι που το δικαστήριο έκανε δεκτό.

Εφτά, σχεδόν, χρόνια μετά, μπορεί η Χρυσή Αυγή να μην έχει τη θέση που είχε κάποτε, όμως ο φασισμός επιβιώνει. Είτε με οργανωμένα πολιτικά κόμματα είτε με γκρούπες, οι φασίστες προσπαθούν να έχουν παρουσία στις γειτονιές και στους δρόμους. Όσο υπάρχει κράτος και κεφάλαιο, όσο δηλαδή υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο φασισμός θα υπάρχει για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να συντηρεί δηλαδή τους διαχωρισμούς και να χτυπά όσους και όσες είναι στον “πάτο” και στο “περιθώριο”, καθώς και όσες και όσους αντιστέκονται και οργανώνονται.

Η απάντηση μας απέναντι στις σαθρές στοχοποιήσεις των φασίστων οφείλει να ειναι συλλογικη.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, την Τετάρτη 10/5, στις 9:00, στο κτήριο 9.

Σύντροφοι/Συντρόφισσες

Μοιραστείτε το άρθρο