Τα εγκλήματα στα ελληνικά σύνορα με θύματα μετανάστες/ριες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς…

Σε δημοσίευση  στην προσωπική του σελίδα ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος αναφέρει περιστατικά διώξεων, ξυλοδαρμών, επαναπροωθήσεων και δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστ(ρι)ες σε διαφορετικά σημεία των ελληνικών συνόρων μέσα σε ένα 24ωρο. Η στάση του κράτους και των αρμόδιων αρχών ελέγχου παρά τις γελοίες δικαιολογίες και τα συνεχή ψέματα σοκάρουν. Σιγή ιχθύος για τα εγκλήματα που διαπράττονται στα ελληνικά σύνορα,

Θ.Λ.


🔴 Μέσα σε μια μέρα στα ελληνικά σύνορα: 1 νεκρός, 2 αγνοούμενοι, 1 χαροπαλεύει, δεκάδες ξυλοκοπημένοι και…

Posted by Iasonas Apostolopoulos on Saturday, May 6, 2023

Μέσα σε μια μέρα στα ελληνικά σύνορα: 1 νεκρός, 2 αγνοούμενοι, 1 χαροπαλεύει, δεκάδες ξυλοκοπημένοι και επαναπροωθημένοι.
Τα pushback σκοτώνουν!
▪️Λέσβος. Βάρκα με 9 πρόσφυγες επαναπροωθήθηκε από το ελληνικό λιμενικό και βυθίστηκε ανοιχτά του Αϊβαλιού! 6 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από την θάλασσα στα τουρκικά ύδατα. Ένας νεκρός. Δύο αγνοούνται, μια γυναίκα και ένα παιδί.
▪️Λακωνία (Μυρτώο Πέλαγος). 36 άνθρωποι ήταν σε άμεσο κίνδυνο. Οι συγγενείς τηλεφώνησαν στο Alarmphone λέγοντας ότι η βάρκα ήταν έτοιμη να βυθιστεί. Το ελληνικό λιμενικό ενημερώθηκε έγκαιρα αλλά δεν έβγαλε καμια ανακοίνωση. Στα τηλέφωνα είπαν ότι έψαξαν αλλά δεν βρήκαν καμια βάρκα-κλασσική απάντηση όταν ετοιμάζουν pushback.
Τελικά οι άνθρωποι βρέθηκαν στην Τουρκία. Τους επαναπροώθησαν αφού τους ξυλοκόπησαν πρώτα.
▪️Ροδόπη. Συνοριοφύλακας πυροβόλησε στο ψαχνό ενάντια σε ομάδα προσφύγων που μόλις είχαν μπει στην χώρα. Ο οδηγός του αμαξιού χαροπαλεύει. Σφαίρα ακινητοποίησης χωρίς καν ισχυρισμό άμυνας ή κινδύνου ζωής.
Ο οδηγός παράτησε το όχημα και μαζί με 7 πρόσφυγες προσπαθούσαν να διαφύγουν πεζή όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα απορούν πως τέτοιου μεγέθους εγκλήματα περνούσαν τόσο απαρατήρητα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο