Συγκέντρωση αλληλεγγύης τους 3 συλληφθέντες, Π. Καλαϊτζή, Γ. Βούλγαρη και Θ. Χατζηαγγέλου, Τρίτη 2/5 στις 9:30 στα δικαστήρια Λάρισας

Στις 4 Απρίλη ξεκίνησε η δίκη των 3ων συντρόφων μας Θ.Χατζηαγγέλου, Γ.Βούλγαρη και Π.Καλαϊτζή στη Λάρισα. Ο Θ.Χατζηαγγέλου και η Γ.Βούλγαρη είχαν συλληφθεί στις 8/2/2022, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα του Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη, ενώ το απόγευμα πραγματοποιείται η προσαγωγή του Π.Καλαϊτζή, η οποία αργότερα μετατρέπεται σε σύλληψη. Στις 12/2 περάσαν από την διαδικασία ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους στην Οργάνωση “Αναρχική Δράση”(187Α), τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων κατηγοριών. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού και των ευρημάτων του σπιτιού και μετέπειτα στις 10 Μάρτη τη συμμετοχή του στην οργάνωση, η συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίστηκε την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας στο ΙΕΘΠ και ο σύντροφος Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Για μία ακόμη φορά η κρατική εκδικητικότητα είναι φανερή. Η αντιτρομοκρατική για να “στήσει” ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, ψάχνει μανιωδώς ένα τρίτο άτομο, για να παρουσιάσει μία ακόμη επιτυχία, με μόνα στοιχεία το συσχετισμό του Π.Καλαϊτζή με το σπίτι όπου συνελήφθησαν οι άλλοι δύο και λόγω των συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον Θ.Χατζηαγγέλου. Στο βούλευμα του 6μήνου όμως η συγκεκριμένη κατηγορία “έπεσε”. Πλέον ο Π.Καλαϊτζής είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η Γ.Βούλγαρη βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό με βραχιολάκι και ο Θ.Χατζαηγγέλου βρίσκεται ακόμη προφυλακισμένος στα μπουντρούμια της “Δημοκρατίας”.

Στις 4 Απρίλη η δικαστική εξουσία θα καταδικάσει τις επαναστατικές πράξεις της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, της οποίας οι επιθέσεις ήταν σε κρατικούς, εξουσιαστικούς, καπιταλιστικούς στόχους και σε αντίστοιχα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τους εχθρούς όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για την συνολική απελευθέρωση. Μία δικαστική εξουσία που δίνει ελαφρυντικά, χαμηλές ποινές και αναστολές σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν την εκμετάλλευση και την υποτίμηση των ζωών μας, σε κακοποιητές, βιαστές και δολοφόνους, σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές του κοινωνικού συνόλου. Ούτως ή άλλως δεν περιμένουμε καμία επιείκεια, καμία δικαιοσύνη από τους εχθρούς της ελευθερίας, απλά κάθε φορά οφείλουμε να αναδεικνύουμε τους πραγματικούς ενόχους και τους πραγματικούς υπεύθυνους των καταστροφικών συνεπειών που επωμιζόμαστε.

Το κράτος κατέχει το μονοπώλιο της «νόμιμης» βίας, καταστέλλοντας κάθε πράξη αντιβίας του ριζοσπαστικού πολύμορφου κινήματος, κάθε εστία αντίστασης, ανατρεπτικού λόγου και πράξης. Επεμβαίνει στις κοινωνικές σχέσεις, χρησιμοποιώντας την ωμή κρατική βία και τα μέσα αφομοίωσης, υποδουλώνει συνειδήσεις, επιδιώκει να αποσπάσει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση απέναντι σε όποιες “μεταρρυθμίσεις”, χειραγωγόντας έτσι την κοινωνία ώστε να λειτουργεί για χάρη αυτού. Προωθούνται έτσι νόμοι που βασίζονται πάνω σε μία ολόκληρη βιομηχανία επιτήρησης, ελέγχου, πειθαρχίας και εγκλεισμού που όχι μόνο χλευάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά εκμεταλλεύονται και λεηλατούν όλο το φυσικό κόσμο. Κύριος στόχος της εκάστοτε κυβέρνησης, πόσο μάλλον της παρούσας, είναι η πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας ενώ στην ουσία ο πραγματικός τρομοκράτης ενσαρκώνεται στην ίδια μέσα από την κρατική αδιαφορία που οδηγεί σε τραγικά γεγονότα, με τελευταίο παράδειγμα το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών με δεκάδες νεκρούς. Η μηδενική κρατική ευθύνη απέναντι στα χαμηλά ταξικά κοινωνικά στρώματα είναι μία τρανή απόδειξη της θανατοπολιτικής του ελληνικού κράτους.

Η στάση μας απέναντι σε κάθε λογής εξουσιαστές-κανίβαλους είναι ξεκάθαρη και η στήριξη μας προς τον πολύμορφο αγώνα αδιαμφισβήτητη. Ως αναρχικές/οι έχουμε το χρέος απέναντι στους ίδιους μας τους αγώνες, απέναντι στην ίδια την πολιτική μας ύπαρξη να μην εγκαταλείπουμε ο ένας την άλλη ακόμη και όταν οι καιροί δυσκολεύουν. Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε έναν άλλο κόσμο γιατί μόνο όταν θα περπατήσουμε όλοι και όλες μαζί πάνω στα συντρίμμια του γερασμένου αυτού κόσμου, πορευόμενοι/ες προς μια επαναστημένη κοινωνία με τις δικές μας αξίες και ιδανικά, θα είμαστε ελεύθεροι/ες.

Αλληλεγγύη στους 3 συντρόφους Θ. Χατζηαγγέλου, Γ. Βούλγαρη και Π. Καλαϊτζή

Οι μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις δεν κάμπτονται , δεν λυγίζουν

Η Αναρχική Δράση δεν δικάζεται

Πόλεμο στην κρατική τρομοκρατία

Τρίτη 2 & Παρασκευή 5/5, 9:30|Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Δικαστήρια Λάρισας

κατάληψη Terra Incognita


Την Τρίτη 8/2, λίγο μετά τις 6 το ξημέρωμα, λαμβάνει χώρα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Μπάτσοι εισβάλλουν στο σπίτι όπου βρίσκονταν εκείνη την στιγμή οι αναρχικοί Γεωργία Βούλγαρη και Θάνος Χατζηαγγέλου. Αφορμή η τοποθέτηση εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού στη Θεσσαλονίκη και η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε. λίγο μετά τις 2. Αργά το απόγευμα γίνεται προσαγωγή η οποία μετατρέπεται σε σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, του Παναγιώτη Καλαϊτζή, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα που κατασχέθηκαν, και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον έτερο συλληφθέντα. Και οι 3 μεταφέρονται και παραμένουν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής για 28 ώρες με κουκούλες, αλυσίδες και σε καθεστώς απομόνωσης. Άμεσα από το πρωί ξεκινούν οι έφοδοι-έρευνες στις κατοικίες όλων και στο χώρο εργασίας δύο εκ των συλληφθέντων, με τα όργανα καταστολής να επιδίδονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την Τετάρτη 9/2 και οι τρεις οδηγούνται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη, και οπλοκατοχή στο πλαίσιο του τρομονόμου (187Α). Σύμφωνα με το αφήγημα των μπάτσων και τη διάδοσή του από τα καθεστωτικά, η δικογραφία κατασκευάζεται περίτεχνα από την εξουσία και τους κομπάρσους της, έτσι ώστε και τα τρία άτομα που συνελήφθησαν -αναγκαίος αριθμός για να στηθεί ποινικά το άρθρο 187Α που αφορά τη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης- να συνδεθούν με την οργάνωση “Αναρχική Δράση”, κατηγορώντας τους για επιθέσεις που χρονολογούνται από το 2016 μέχρι και το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψή τους.

Την Παρασκευή 11/2, οδηγούνται στην ανακρίτρια όπου, ο Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την ευθύνη του εμπρησμού της 8/2 και των ευρημάτων του σπιτιού, η Γεωργία Βούλγαρη υπερασπίζεται την επιλογή να έχει υποστηρικτικό ρόλο για την πραγματοποίηση της ενέργειας και ο Παναγιώτης Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφασίζουν την προφυλάκιση και των τριών ατόμων, έπειτα μεταφέρονται και οι 3 στα κολλαστήρια του Κορυδαλλού.

Στις 10/03/2022 ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Αναρχική Δράση».

Έπειτα από 7 μήνες κράτησης, τον Αύγουστο, το συμβούλιο του εξαμήνου αποφάσισε την αποφυλάκιση του Π.Κ. με περιοριστικους όρους παρόν κάθε 1 και 15 του μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και με κατηγορίες συνέργεια σε απλή κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου. Επιπλέον αποφασίστηκε η κράτηση σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι της Γ.Β. με πλέον τις κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση από κοινού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμός από από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθεια. Τέλος, την συνέχιση της προφυλάκισης του μέλους της οργάνωσης Θ.Χ. με κατηγορίες έκρηξη από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών, βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, εμπρησμός από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση από κοινού, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου από κοινού, απείθεια. Όλες οι κατηγορίες συνοδεύονται από τον τρομονόμο 187Α.

Τα χαράματα της 19/12, απάγεται από τα κολαστήρια του Κορυδαλλού ο αιχμάλωτος Θάνος Χατζηαγγέλου και μετάγεται στις φυλακές της Νιγρίτας. Αυτή η εκδικητική μεταγωγή οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, που στοχεύει στην περαιτέρω εξαθλίωση των συνθηκών κράτησης των αιχμαλώτων. Το ίδιο βράδυ ο αγωνιστής Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώνει ότι προχωράει σε απεργία πείνας και δίψας, με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του στις φυλακές Νιγρίτας, καθώς και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, το οποίο ο ίδιος αρνείται με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, στις 05/01 εκδίδεται παραπεμπτικό για τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τότε ο Θ.Χ. ανακοινώνει την αναστολή της απεργίας δίψας συνεχίζοντας όμως την απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Με την μεταφορά του στις 15/01 στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού(όπου παραμένει μέχρι και σήμερα),η οποία γίνεται με όρους ειδικής μεταγωγής και όχι διακομιδής απεργού πείνας, ο Θ.Χ. να ανακοινώνει τη λήξη της απεργίας πείνας.

Με τη δημοσίευση ενός άρθρου σε καθεστωτικό site της Λάρισας, που φωτογραφίζει την υπόθεσή τους, γνωστοποιείται ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην Λάρισα στις 04/04 χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση τόσο στους κατηγορούμενους όσο και στους συνηγόρους. Ο ορισμός της δίκης σε μια πόλη εκτός της Θεσσαλονίκης, όπου θα ήταν αναμενόμενο να λάβει χώρα, σύμφωνα με τα άρθρα γίνεται για λόγους ασφαλείας. Αυτό ως μόνο στόχο έχει την αποδυνάμωση της αλληλεγγύης μας απέναντι στους 3 κατηγορούμενους, αλλά και την ψυχολογική τους εξασθένιση. Εμείς στεκόμασταν και θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες, ό,τι και να κάνουν τα σκουπίδια αυτού του κράτους.

Από τις στοχοποίησεις πολιτικών υποκειμένων μέχρι τις συλλήψεις και τα στησίματα δικογραφιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα, τις τακτικές και τις στοχεύσεις του κατασταλτικού κράτους και των εκτελεστικών σκουπιδιών του. Κάμερες, ρουφιάνοι και ασφαλίτες αφθονούν όταν η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί παίρνουν τη θέση τους θρέφοντας την συνεχή και ποικιλόμορφη διάχυση της εξουσίας και όλων αυτών που μισούμε σε αυτήν την κοινωνία.

Στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στους 3 κατηγορούμενους με ματιές, χαμόγελα και συνθήματα που σπάνε τους φραγμούς του κατασταλτικού μηχανισμού. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με μόνη διαφορά την αλλαγή της τοποθεσίας. Ξεπερνώντας τα τείχη, τα κάγκελα και τις αλυσίδες τους, η σκέψη μας, η φωνή μας και το πάθος μας για αγώνα και ελευθερία ενώνεται μαζί τους και δυναμώνουν εμάς και τις αντιστάσεις μας. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο στις 02/05 στα δικαστήρια της Λάρισας στις 9:00.

Δύναμη στους Θάνο Χατζηαγγέλου ,Πάνο Καλαϊτζή και την Γεωργία Βούλγαρη.

Μόνο όπλο η αλληλεγγύη.

Μπουρλότο και φωτιά.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Η Ποινικοποίηση του κόσμου του αγώνα και των συντροφικών-κοινωνικών σχέσεων.

Στις 4/4 εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση αναρχική δράση, στην οποία εμπλέκουν οι αστυνομικές αρχές, τους Θ. Χατζηαγγέλου, Γ. Βούλγαρη, Π. Καλαϊτζή. Ο πρώτος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή του στην οργάνωση, η δεύτερη την συνέργεια της στην εμπρηστική ενέργεια του ΙΕΘΠ (Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού) όπου πραγματοποιήθηκε στις 8/2 έξω από τα πλαίσια κάποιας οργάνωσης ιδίως αυτής της Α.Δ όπου κατηγορείται ως μέλος , ενώ ο τρίτος αρνείται τα πάντα καθώς κατηγορείται χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, με μία αντιτρομοκρατική να τον έχει εμπλέξει για να βρει το απαραίτητο τρίτο άτομο που χρειάζεται για να στηθεί η οργάνωση.

Η άποψη μας σε σχέση με αυτή την υπόθεση είναι ότι, το κράτος πατώντας πάνω στο δόγμα νόμος και τάξη χρησιμοποιεί κάθε κατασταλτικό μηχανισμό, για να επιβάλει την δική του κανονικότητα και κυριαρχία πάνω στις ζωές μας. Με αυτό σαν σκοπό εφευρίσκει εργαλεία ώστε να εκφοβίσει και να τιμωρήσει κάθε λόγο και πράξη που δεν αρέσκεται στο υπάρχον και προσπαθεί για την ανατροπή του. Βλέπουμε διαχρονικά να εμπλουτίζει τα διωκτικά του εργαλεία , να θεσμοθετεί εκδικητικούς νόμους και να λειτουργεί έτσι ώστε κάθε πτυχή του αγώνα να ποινικοποιείται. Βασικά του όπλα είναι η αστυνομία, τα ΜΜΕ, οι δικαστικές αρχές και οι νόμοι , που λειτουργούν συνδυαστικά το ένα προς το άλλο.

Από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι θεσπίζονται και καταργούνται και εν τέλει επανέρχονται και τροποποιούνται κάθε φορά και πιο αυθαίρετα. Με τελευταίο τον 187α (τρομονόμος) που εφαρμόζεται στρατηγικά στις περισσότερες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με πολιτικά υποκείμενα του ευρύτερου α/α χώρου. Το άρθρο αυτό χρησιμοποιείται επειδή έχει την δυνατότητα μέσω του νόμου να ποινικοποιεί την ιδεολογία, τις αντιλήψεις και τις φιλικές – κοινωνικές σχέσεις του κάθε υποκειμένου, τιμωρώντας το με βαρύτατες ποινές.

Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, είναι αυτό του δείγματος dna όπου παρά την ανακρίβεια του ,αποτελεί για τις δικαστικές αρχές αποδεικτικό στοιχείο βάσιμο για καταδίκη. Στην πραγματικότητα το δείγμα μπορεί μόνο να αποκλείσει και όχι να ταυτοποιήσει ένα άτομο (ειδικά όταν είναι μικρό). Ωστόσο η “εύρεση” του πάνω σε ένα αντικείμενο (κλασική πρακτική της αντιτρομοκρατικής) μπορεί και έχει καταδικάσει κόσμο στο παρελθόν.

Άλλο εργαλείο είναι, η στοχοποίηση του φιλικού περιβάλλοντος των πολιτικών υποκείμενων αλλά και οι συντροφικές πράξεις αλληλεγγύης, η συναναστροφή στην καθημερινότητα ή ακόμη και στον ίδιο χώρο αποτελεί για το κράτος απόδειξη συμμετοχής ή και συνεργασίας. Παράδειγμα στην υπόθεση του Π.Καλαϊτζη, η παραχώρηση του σπιτιού του και οι φιλικές-συντροφικές σχέσεις με τον Θ.Χατζιαγγέλου υπήρξαν αφορμή, για να χρεώσουν στον πρώτο την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση (παρόλο που ο δεύτερος ανέλαβε την ευθύνη για ότι έχει βρεθεί στο διαμέρισμα του Πάνου , αναφέροντας πως δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με τα πράγματα ούτε με την υπόθεση).

Τέλος έχουμε ένα ακόμη εργαλείο, αυτό των “ανώνυμων” τηλεφωνημάτων όπου χρησιμοποιείται ως αφορμή για το στήσιμο δικογραφίας αλλά και ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής, καθώς και οι ψευδομάρτυρες . Όλο αυτό βέβαια, στήνεται απλά και μόνο για να καλύψει τις παρακολουθήσεις μηνών σε σπίτια και σε χώρους εργασίας με φυσική παρουσία ή με κάμερες , καθώς και την παραβίαση – υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με ψηφιακά μέσα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία γνωρίζοντας και χρησιμοποιώντας τα παραπάνω εργαλεία, πλάθει τις ιστορίες κατά το δοκούν ώστε να αιχμαλωτίσει τους αγωνιστές.

Αυτό που στην τελική μας μαθαίνει η ιστορία των δικαστικών διώξεων είναι ότι στήνονται δικογραφίες που εμπλέκουν από 3 και πάνω άτομα, όπου τους φορτώνουν κυριολεκτικά τα πάντα ώστε να δικαιολογήσουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (βάση άρθρου 187) , ή αν δεν βγαίνει να τα βαφτίσουν “ατομικούς τρομοκράτες”. Με αποκορύφωμα το στήσιμο οργανώσεων που δεν υφίστανται πραγματικά όπως βλέπουμε και στην υπόθεση “σύντροφοι συντρόφισσες” ,όπου μια υπογραφή του ευρύτερου α/α χώρου βαφτίζεται καθαυτό τον τρόπο σαν οργάνωση με στόχο να ανοίγει ξανά η βαλίτσα των τυχαίων- στοχευμένων διώξεων.

Σκοπός όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι πέρα από την ηθική και φυσική κατάρρευση των ατόμων, η ποινικοποίηση του ίδιου του αγώνα ενάντια στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου, ο εκφοβισμός ενός μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας να αντιδράσει και ασχοληθεί με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Οι προφυλακίσεις και φυλακίσεις αγωνιστών λειτουργούν τιμωρητικά αλλά και με στόχο τον παραδειγματισμό προς αυτούς και την κοινωνία.

Ως κομμάτι του αγώνα απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίξουμε κάθε ανατρεπτική φωνή και πράξη που διώκεται, πιστεύουμε ότι το υπάρχον καταστρέφεται μόνο με την συλλογική δράση και οργάνωση, όχι μόνο του ευρύτερου α/α χώρου αλλά την ίδιας της κοινωνίας. Το σπάσιμο των δεσμών μας και η δημιουργία μιας ελεύθερης και αξιοπρεπούς ζωής είναι και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας.

Κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται

Ενάντια στην ποινικοποίηση των συντροφικών σχέσεων

Κατάληψη Ντουγρού

Μοιραστείτε το άρθρο