Νέο κυβερνητικό πραξικόπημα υπέρ της Eldorado Gold!

Σε ακόμη μία χαριστική πράξη υπέρ της Ελληνικός Χρυσός προέβη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα αφότου έκλεισε η βουλή για τις εκλογές της 21η Μαίου. Τελείως αυθαίρετα, πέντε μέρες μετά της θυροκόλληση της διάλυσης, η υπηρεσιακή πλέον κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της άδειας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση των μεταλλείων Κασσάνδρας από την Ελληνικός Χρυσός!.

Τη σχετική απόφαση (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/45799/3126, Ημ/νία: 27/04/2023) υπογράφει ο γενικός διευθυντής περιβαλλοντικής πολιτικής του Υπουργείου Ενέργειας Κ. Δημόπουλος και όχι κάποιοι συναρμόδιοι υπουργοί. Έτσι, με την εκπνοή της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, οι υπουργοί της φρόντισαν να προσφέρουν ένα ακόμη δώρο… στους επενδυτές της Eldorado Gold.

Με το πρόσχημα της… μεγαλύτερης για τα ελληνικά δεδομένα «ξύλινης» επένδυσης, ο καναδέζικος «κολοσσός» -απουσία ίδιων κεφαλαίων!-, χρηματοδοτείται με κοινοπρακτικό δάνειο από δύο τράπεζες (Πειραιώς και Εθνική), καθώς ενισχύεται και από το Ταμείο Ανάκαμψης με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγυητή του δανείου το ίδιο το ελληνικό κράτος. Το οποίο όπως αποδεικνύεται έχει προσφέρει τα πάντα στην εξορυκτική εταιρεία, σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: SKOYRIES AEPO 20230427

Μοιραστείτε το άρθρο