Εκδίκαση αίτησης ανακοπής πλειστηριασμού στα δικαστήρια Σπάρτης για πρώτη κατοικία οικογένειας από τη Σκάλα Λακωνίας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης καλείται στα δικαστήρια Σπάρτης για την εκδίκαση αίτησης ανακοπής πλειστηριασμού την Παρασκευή στις 8:30, με στόχο την υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας, η οποία είναι μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν βγει σε πλειστηριασμό και οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν άμεσα με έξωση.

Τράπεζες και funds λειτουργώντας σαν τα κοράκια συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος πολιτών και οικογενειών οι οποίοι/ες αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια και χρέη μέσα σε μία κατάσταση γενικότερης παρατεταμένης οικονομικής ανέχειας. Η απόφαση του Αρείου Πάγου σε συνδυασμό με τις νομοθετήσεις της τωρινής αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων έχουν ανοίξει το δρόμο στα funds ώστε να προχωρούν σε πλειστηριασμούς με τις ευλογίες της πολιτείας.

Ανάχωμα στα σχέδια τραπεζών και funds αποτελεί η μαζική και οργανωμένη αντίδραση αλληλέγγυων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι το δάνειο της κατοικίας το έχει ένα Ιρλανδικό fund με διαχειριστική εταιρεία την Ντραμ στην Ελλάδα, η οποία απαιτεί το ποσό από την οικογένεια.

Μοιραστείτε το άρθρο