Οι θανάσιμες συνέπειες του ν. Χατζηδάκη

Με άλλο ένα εργατικό δυστύχημα συνεχίζουμε να μετράμε τα αποτελέσματα του εργατοκτόνου ν. Χατζηδάκη. Εν ώρα εργασίας στο εργοστάσιο της ΕΜFI A.E. (πρώην ΕΒΓΑ) έχασε τη ζωή του ο Βαγγέλης Τσαμπάς στις 11 Απριλίου. Η αιτία ήταν τα συνεχόμενα 12ωρα που δούλευε προκειμένου «να βγει η δουλειά», να βγούνε δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης. Όπως καταγγέλλεται οι εξοντωτικοί ρυθμοί στα εργοστάσια της EMFI –ΦΑΓΕ – ELBISCO –KANAKI- ΜΙΜΙΚΟ έχουν φτάσει πολλούς εργαζόμενους στα όρια τους ακόμη και στο σημείο να αποχωρούν από την εργασία τους. Επιπλέον σύμφωνα με την ομοσπονδία “η εργασία επιβαρύνεται ιδιαίτερα και λόγω ελλιπούς συντήρησης ακόμη και σε καινούρια μηχανήματα καθώς η αγορά τους επιδοτείται αλλά η συντήρηση όχι”. 

Ως απάντηση στο τραγικό δυστύχημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών ύστερα από αίτημα του εργοστασιακού σωματείου προκήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία στο εργοστάσιο της ΕΜFI A.E. από τη Δευτέρα 17/4/2023, στις 22.00, έως την Τρίτη 18/4/2023 στις 22.00. Τη στήριξή της στην κίνηση αυτή έδειξε και η κυβέρνηση φυσικά στέλνοντας τα ΜΑΤ να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση. Πλήρη στήριξη δηλαδή στην εργοδοσία και σε κάθε εργοδοσία με κάθε μέσο που διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαλύοντας το 8ωρο, επιτρέποντας κάθε είδους αυθαιρεσία με την μετατροπή της επιθεώρησης εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, που σαν αποτέλεσμα έχει τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, ανοίγοντας τα καταστήματα όλο το 24ωρο και πάει λέγοντας. Κάθε νομός της κυβέρνησης ΝΔ γεμίζει χρηματοκιβώτια για τους εργοδότες και φέρετρα για τους εργαζόμενους σε ένα μακάβριο παιχνίδι των κερδών τους πάνω στις ζωές μας. Η διοίκηση μάλιστα της EMFI A.E. δε δίστασε να κατηγορήσει τον ίδιο το νεκρό λέγοντας πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζητάνε να δουλεύουνε 12ωρα! Λες και οι ίδιοι επιλέγουν να αμείβονται με πενιχρούς μισθούς, να υποστελεχώνουν τους χώρους εργασίας και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας!

ΩΣ ΕΔΩ! Δε θα ανεχτούμε άλλο να μετράνε τα λεφτά τους με τις ζωές μας. Δεν είμαστε μηχανές παραγωγής, δεν είμαστε αναλώσιμα πιόνια στην απάνθρωπη σκακιέρα τους. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, με μαζικές απεργίες όπως στις 8 και 16 Μαρτίου. Στο δρόμο που δείχνουν οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, την Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. Με οργάνωση και αγώνα να βάλουμε τέλος στα σχέδιά τους και να διεκδικήσουμε ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια. Για ένα μέλλον με τους δικούς μας όρους!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Μοιραστείτε το άρθρο