Συγκέντρωση ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, Σάββατο 22/4 στις 13:00 στις φυλακές Κορυδαλλού

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Από τις 28/10 οι κρατούμενοι των ελληνικών κολαστηρίων στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης ενάντια στον νέο αυστηροποιημένο σωφρονιστικό κώδικα πραγματοποιώντας έναν κύκλο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων.

Τα αιτήματά τους αφορούν στην επιστροφή των φυλακών στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, δικαίωμα στις άδειες στο 1/5 της ποινής για όλους (από τα 5/6) και στα 8 χρόνια για πολυ- ισοβίτες, δικαίωμα για αίτημα μεταγωγής σε αγροτικό κατάστημα κράτησης για όλους ανεξαιρέτως, να παρθούν πίσω οι τροποποιήσεις του άρθρου για τις εκπαιδευτικές άδειες, η υφ’ όρον απόλυση να γίνεται ανεξάρτητα με τα πειθαρχικά του κρατούμενου και η άμεση χορήγηση αδειών σε ανθρώπους με 67% και άνω αναπηρία, όπως στον Σάββα Ξηρό που κρατείται εκδικητικά και σαδιστικά έγκλειστος, με ποσοστό αναπηρίας που αγγίζει το 98%. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μια ουσιαστική αντίσταση των φυλακισμένων με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Οι πολιτικοί κρατουμένοι από την πρώτη στιγμή συμμετεχουν ενεργά στον αγώνα και για αυτό το λογο έχουν στοχοποιηθεί απο τις διοικησεις των φυλακών και τους ανθρώποφυλακες. Χαρακτηριστικά παραδειγμάτα στοχοποιήσης ήταν οιεκδικητικές μεταγωγές, όπως αυτές των αναρχικών Κ. Δημαλέξη και Θ. Χατζηαγγέλου, με τον δεύτερο να προχωράει σε πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, η οποία έκανε κι άλλους πολιτικούς κρατουμένους να προχωρήσουν σε απεργίες πείνας αλληλεγγύης και επέκτεινε τα ωράρια που κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας κράταγαν ανοικτά τα κελιά τους.

μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

συγκέντρωση: Σάββατο 22/4, 13:00 Φυλακές Κορυδαλλού

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


«Είναι αγώνας αντίστασης για να μην θαφτούμε ζωντανοί! Είναι αγώνας για την ελπίδα, για την ελευθερία, για την ίδια τη ζωή».

Κρατούμενοι Φυλακών Κορυδαλλού

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Η πολιτική για το «έγκλημα» και τις φυλακές, όπως αυτή αποτυπώνεται στους κατά καιρούς ποινικούς και σωφρονιστικούς κώδικες είναι ένα μέρος μιας συνολικής πολιτικής που επιχειρεί να εφαρμοστεί σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής και βέβαια της οικονομίας. Οι νομοθετικές αλλαγές και οι τροποποιήσεις του σωφρονιστικού κώδικα είναι αντανακλάσεις των κοινωνικών και ταξικών συσχετισμών σε κάθε συγκυρία. Είναι αντανακλάσεις ακόμα και των διεθνών γεωπολιτικών συσχετισμών, της πορείας της διεθνούς πολιτικής σκηνής και οικονομίας και των κατευθύνσεων των διακρατικών σχηματισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και των συσχετισμών εντός τους. Καμία έκφανση της πολιτικής δεν πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα, αλλά πάντα άρρηκτα συνδεδεμένα με την μεγάλη εικόνα.

Στην παρούσα συγκυρία, με την -σοβούσα για σχεδόν 15 χρόνια- οικονομική κρίση να βαθαίνει εκ νέου λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, με την ενεργειακή κρίση, την πιθανή επερχόμενη επισιτιστική και τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις να δημιουργούν ένα αβάσταχτο οικονομικά μείγμα για την πλειονότητα των μεσαίων στρωμάτων και κυρίως των προλεταρίων και των φτωχών, τα κράτη διεθνώς, έτσι και το ελληνικό, αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, προσαρμόζουν- προς την αντιδραστική και συντηρητική κατεύθυνση- τις πολιτικές τους και οχυρώνονται απέναντι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Οχυρώνονται σε όλα τα επίπεδα. Από το υλικό επίπεδο των εξοπλισμών στρατού και αστυνομίας, μέχρι τις σχετικές αντεργατικές και κατασταλτικές νομοθεσίες κάθε είδους και βέβαια την προπαγάνδα. Το ελληνικό κράτος, πάνω στις ίδιες ράγες, έχει εξαπολύσει, με ιδιαίτερη ένταση στα χρόνια της διακυβέρνησης ΝΔ, μια ολομέτωπη επίθεση σε κάθε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Αντεργατικά νομοσχέδια, αντιμεταρρυθμίσεις και αστυνομία στα πανεπιστήμια, λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος, τροφοδότηση της ακρίβειας υπέρ του κεφαλαίου, βίαια καταστολή των κομματιών που αντιστέκονται και συμμετέχουν σε οποιουδήποτε είδους αγώνα.

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, όπως όλες οι αλλαγές σε ποινικό και σωφρονιστικό δίκαιο των τελευταίων χρόνων, είναι μέρος αυτής της συνολικής πολιτικής. Και είναι το μέρος εκείνο που το κράτος θεωρεί πάντα πιο εύκολο να εφαρμόσει, αφού μέσω της προπαγάνδας και της φίμωσης στην πληροφόρηση, τα θέματα που αφορούν το «έγκλημα» και τις φυλακές συνήθως παραμένουν στην αφάνεια ή εργαλειοποιούνται στην κατεύθυνση της κοινωνικής συναίνεσης. Υπάρχουν όμως και φορές, που η οργή των κολασμένων και των ξεχασμένων εντός των τειχών, ξεσπά βίαια κατά των δυναστών τους. Που η μαχητικότητα και η θέληση για αξιοπρεπή ζωή επιτίθεται στη βία του θεσμού της φυλακής και αποσπά νίκες, που στην ιστορία των ελληνικών φυλακών είναι αρκετές και είναι αυτές που κέρδισαν όσα σήμερα οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες παλεύουν να διατηρήσουν και να διευρύνουν.

Μια άνευ προηγούμενου παραβίαση των κεκτημένων των κρατουμένων

Ο Σ.Κ. αποτελεί ένα σύνολο κανόνων διαχείρισης των φυλακισμένων και καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των κολαστηρίων, ενώ παράλληλα υποτίθεται ότι κατοχυρώνει και διασφαλίζει τα δικαιώματα των κρατούμενων και έχει αναδρομική ισχύ.

Ο νέος Σωφρονιστικός χαρακτηρίζεται ως άκρως αναχρονιστικός, μέσω του οποίου επιβάλλεται μια περαιτέρω τιμωρία στον κρατούμενο:

Επανέρχεται ο χαρακτηρισμός «Σωφρονιστικό Κατάστημα» αντί για «Κατάστημα Κράτησης» που ίσχυε από το 1999 μέχρι και σήμερα Η εξουσία παρουσιάζεται ως «τάξη» που σωφρονίζει, ενώ ο παραβάτης ως «αταξία» που τιμωρείται.

Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων και εγκλημάτων και η προστασία άλλων ειδεχθών είναι έκδηλη. Όσοι/ες βρίσκονται στα ελληνικά κολαστήρια κατηγορούμενοι/ες για τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις, ληστείες ή αδικημάτων περί ναρκωτικών πρέπει να υποστούν το μένος του νέου σωφρονιστικού με άδειες και υφ’ όρων απολύσεις πολύ αργότερα από ότι ίσχυε μέχρι σήμερα. Στον αντίποδα, ακόμα και βιαστές ή όσοι κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα αντιμετωπίζονται, για ακόμη μια φορά, προνομιακά. Υπό τον νέο Σ.Κ., όσοι και όσες βρίσκονται στα ελληνικά κολαστήρια κατηγορούμενοι/ες για τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις με τον 187Α, ληστείες ή αδικημάτων περί ναρκωτικών θεμελιώνουν δικαίωμα για άδεια και υφ’ όρων απολύσεις πολύ αργότερα από ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, με τις άδειες για τους πολύ-ισοβίτες ουσιαστικά να καταργούνται. Την ίδια κατεύθυνση έχει και η εκπαιδευτική άδεια, αφού διευρύνονται οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγησή της και αυστηροποιούνται οι λόγοι μη χορήγησης ή ανάκλησής της. Ουσιαστικά επαναφέρονται οι φυλακές τύπου Γ’, «παραλλαγμένες» με το όνομα Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας, όπως και θεσπίζεται η απαγόρευση μεταγωγής σε Αγροτικές Φυλακές για συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων. Ειδικά η διάταξη για τις αγροτικές φυλακές, καθώς και για αυτή για τις άδειες και την υφ’ όρων απόλυσης των πολύ-ισοβιτών, παρ’ ότι φυσικά επηρεάζουν και θα επηρεάσουν πλήθος κρατουμένων, είναι απροκάλυπτα φωτογραφικές για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, σε μια άτυπη ρεβάνς της δίμηνης απεργίας πείνας του που έβγαλε στον δρόμο πλήθος κόσμου, εν μέσω καραντίνας. Ειδική μνεία γίνεται και στη δημιουργία ενός οργάνου προσφυγής εντός των φυλακών, με σκοπό να εξετάζει τα όποια αιτήματα των κρατουμένων, σε μια προσπάθεια επί της ουσίας να αποφεύγονται οι προσφυγές στην Ευρώπη για ζητήματα δικαιωμάτων των φυλακισμένων, κάτι που έχει γίνει ουκ ολίγες φορές, με συχνό αποτέλεσμα την καταδίκη της χώρας και την επιβολή προστίμων.

Από τις 28/10 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε) και σταδιακά κρατούμενοι από τις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Άγιου Στέφανου Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, με άρνηση συμμετοχής στο μεσημεριανό κλείδωμα-καταμέτρηση τους από τους δεσμοφύλακες, ενώ σε μερικές από τις παραπάνω φυλακές έχουν αρνηθεί και τα μεροκάματα. Η αρχική αυτή αντίδραση μπορεί να φαντάζει συμβολική αλλά αποτελεί μια ουσιαστική αντίσταση των φυλακισμένων με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, που συνεχίζονται ακόμη, έχουν φυσικά συνέπειες. Στοχοποίηση κρατουμένων που συμμετέχουν σε αυτές και εκδικητικές μεταγωγές, όπως αυτές των Κ. Δημαλέξη και Θ. Χατζηαγγέλου, με τον δεύτερο να προχωράει σε πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, η οποία έκανε κι άλλους πολιτικούς κρατουμένους να προχωρήσουν σε απεργίες πείνας αλληλεγγύης και επέκτεινε τα ωράρια που κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας κράταγαν ανοικτά τα κελιά τους.

Τα αιτήματα των κρατουμένων

 1. Επιστροφή των φυλακών στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 2. Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (αυξημένης επιτήρησης, επίσημα). Πλέον δεν θα αφορούν ειδικές κατηγορίες κρατουμένων με καταδίκες για συγκεκριμένα εγκλήματα πχ. Τρομοκρατία (όπως μέχρι τώρα), αλλά γενικώς «απείθαρχους» κρατούμενους. Κρατούμενοι δηλαδή στους οποίους έχει καταλογιστεί ακόμη και το παραμικρό πειθαρχικό (πχ. Για την κατοχή κινητού) θα καταλήγουν εκεί, με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα καθεστώς αυξημένου ελέγχου. Θυμίζουμε ότι στις εν λόγω φυλακές οι κρατούμενοι δεν δικαιούνται καν μεροκάματα, οπότε και δεν υπάρχει η δυνατότητα μείωσης της πραγματικής (σκαστής) ποινής.
 3. Καμία εξαίρεση στις άδειες με βάση τις κατηγορίες. Να επιστρέψουν στο 1/5 της ποινής για όλους (από τα 5/6) και στα 8 χρόνια για πολυισοβίτες. Με το υπάρχον νομοθέτημα ισοβίτες δεν θα έχουν δικαίωμα για άδεια μέχρι τα 12 χρόνια και οι πολυισοβίτες μέχρι τα 22. Πολύ σημαντική ρύθμιση που αφορά πάνω από 1.200 κρατούμενους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
 4. Δικαίωμα για αίτημα μεταγωγής σε αγροτικό κατάστημα κράτησης για όλους ανεξαιρέτως.
 5. Καμία τροποποίηση του άρθρου 53 σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες. Με βάση τα όσα εμπεριέχει ο νέος ΣΚ, ακόμα και η διέξοδος για σπουδές, εργαλοιοποιείται, καθώς θα πρέπει να έχει εκτιθεί ένα μέρος της ποινής του κρατούμενου και να μην έχει καθόλου πειθαρχικά παραπτώματα.
 6. Η υφ’όρον απόλυση να γίνεται ανεξάρτητα με τα πειθαρχικά του κρατούμενου.
 7. Άμεση χορήγηση αδειών σε ανθρώπους με 67% και άνω αναπηρία. Τα συμβούλια των φυλακών να εξετάζουν κατά προτεραιότητα τα αιτήματά τους.

Καμία και κανείς από μας δεν τρέφει αυταπάτες για την κατεύθυνση των κρατικών πολιτικών, εντός ή εκτός φυλακών. Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας κάθε αγώνα και κάθε αίτημα των αγωνιζομένων κρατουμένων, έχοντας πάντα ως όραμα την καταστροφή του θεσμού της φυλακής. Η σύσταση και επιβίωση κράτους και καπιταλισμού είναι συνυφασμένη με την εκμετάλλευση και οικοδομήθηκε πάνω στις πλάτες των καταπιεσμένων. Η κυριαρχία εξελίσσεται επιστρατεύοντας πολλαπλούς μηχανισμούς εξουσίας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα, ευελιξία και διεύρυνση στο κοινωνικό πεδίο, καθιστώντας τους ικανούς να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. Σε κάθε συνθήκη, όμως, είτε αποτελώντας ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, είτε ένα σκληροτράχηλο καθεστώς βασισμένο στην καταστολή, ο ρόλος της συμπυκνώνεται στην επιβολή της κοινωνικής ειρήνης και στην εξόντωση ή την απομόνωση των αποκλινουσών συμπεριφορών. Η τιμωρία και ο «σωφρονισμός» των τελευταίων επιβάλλεται από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/Η ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΕΛΙΟΥ

Μικροφωνική Συγκέντρωση Σάββατο 22/4, 1μμ – Φυλακές Κορυδαλλού

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Στις 27 Οκτωβρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος υπ’ αριθ. 4985/2022 που είναι προϊόν τροποποίησης του προϋπάρχοντος σωφρονιστικού Νόμου. Ο λόγος αλλαγής του, εκτός από την εξυπηρέτηση πολιτικής αντζέντας μιας κυβέρνησης που βρίσκεται στα πηδάλια της κρατικής εξουσίας, προήλθε κατόπιν οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ποσπάθεια εναρμόνισης των χωρών-μελών (νομικά/κατασταλτικά) όσον αφορά τον «εκσυγχρονισμό των καταστημάτων κράτησης και του συστήματος που υπηρετούν». Ενός “εκσυγχρονισμού” όπου με γκαιμπελίστικες τακτικές της ΝΔ προωθείται μέσω των Μέσων Μαζικής Απογχάβνωσης ως μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών κράτησης, απαγόρευση κακομεταχείρισης των κρατουμένων καθώς και περαιτέρω θωράκιση των δικαιωμάτων τους. Ενώ στην πραγματικότητα κρύβουν τον αληθινό τους σκοπό, τη δημιουργία μια νομοθεσίας με εκδικητικό χαρακτήρα. Την εγκαθίδρυση μιας άτυπης φυλακής μέσα στη φυλακή απέναντι σε κρατούμενους που έχουν διαπράξει συγκεκριμένα είδη εγκλημάτων. Εγκλήματα που προσβάλλουν τους θεσμούς εξουσίας και ιδιοκτησίας τους. Και έτσι στο όνομα του Σωφρονισμού και τη θέλησης για υποταγή στο Δίκαιο τους, προωθούν μια περαιτέρω καταστολή και παραβίαση των δικαιωμάτων των κοινωνικών κρατουμένων.

Κάποιες από αυτές τις αλλαγές να είναι ότι όσοι/ες βρίσκονται στα ελληνικά κολαστήρια κατηγορούμενοι/ες για ένταξη σε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις, ληστείες ή αδικημάτων περι ναρκωτικών θα έχουν άδειες και υφ’ όρων απολύσεις πολύ αργότερα απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα. Καθώς στον αντίποδα, ακόμα και βιαστές ή όσοι κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα αντιμετωπίζονται, για ακόμη μια φορά προνομιακά. Κάπως έτσι, βιαστές θα μπορούν να πάρουν άδεια στο 1/5 της ποινής τους, ενώ ένας πολιτικός κρατούμενος, κατηγορούμενος με τον 187 ΠΚ, στα 5/6 της υποχρεωτικής του ποινής, εφαρμόζοντας ουσιαστικά ένα νεο καθεστώς εξαίρεσης. Δηλαδή, ένας που έχει καταδικαστεί στα 20 χρόνια για βιασμό έχει δικαίωμα να έχει πάρει άδεια στα 4 χρόνια, σε αντίθεση με κάποιον που έχει καταδικαστεί στις κατηγορίες: τρομοκρατία, εγκληματική οργάνωση, ληστείες, αδικήματα περι ναρκωτικών, το δικαίωμα άδειας ξεκινάει στο 7,5 χρόνια. Σύμφωνα με το άρθρο 50 του νέου νόμου, όσον αφορά την τακτική άδεια, οι πολυ-ισοβίτες δικαιούνται να ζητήσουν άδεια μετά την έκτιση 22 χρόνων, αντί για 12 χρόνια, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια θεσπίζεται το δικαίωμα αίτησης στα 12 χρόνια, αντί για 10 χρόνια που ίσχυε μέχρι σήμερα. Βάσει του άρθρου 53 διευρύνονται οι προϋποθέσεις για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με όρους ελάχιστο διάστημα παραμονής στη φυλακή απο 4 μήνες για υπόδικους ή κατάδικους σε ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια για κατάδικους σε ισόβια κάθειρξη, ενώ τροποποιούνται εκ νέου λόγοι μη χορήγησης ή ανάκλησής της.

Πλέον τα κατασταλτικά όργανα των ανθρωποφυλακών και της διοίκησης των κολαστηρίων αναβαθμίζονται με την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ’, με το καινούργιο τους όνομα «Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας», άρθρ 126/Κ. Επίσης θεσπίζεται η απαγόρευση μεταγωγής σε Αγροτικές Φυλακές για συγκεκριμένες κατηγορίες κρατούμενων (21 σ/κ).

Έτσι, έχοντας για όπλα την ελπίδα, το πάθος για την ελευθερία και την ανάγκη για αξιοπρέπεια στις 28 Οκτώβρη οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε Κορυδαλλού, ενώ ακολούθησαν κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας, Κέρκυρας, Άγιου Στέφανου Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού, ξεκίνησαν τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμογή του νέου σωφρονιστικού κώδικα αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα στα κελιά και τους θαλάμους. Στις 23 Νοέμβρη κλιμάκωσαν αυτόν τον αγώνα αρνούμενοι το καθιερμένο μεσημεριανό κλείδωμα των προαυλίων που κανονικά πραγματοποιείται απο τις 11 π.μ. εώς τις 2:30 μ.μ. , ενώ σε ορισμένες από τις παραπάνω φυλακές οι κρατούμενοι αρνούνται και τα μεροκάματα.

Τα αιτήματα των κρατουμένων είναι:

 • Επιστροφή των καταστημάτων κράτησης συνολικά στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 • Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων αυξημένης ασφάλειας (πρώην φυλακές τύπου Γ’).
 • Χορήγηση τακτικής άδειας στο 1/5 της ποινής για όλους τους κρατούμενους και για ποινές των ισοβίων στα 8 έτη.
 • Καμία εξαίρεση βάση αδικήματος στο δικαίωμα μεταγωγής σε αγρότικά καταστήματα.
 • Καμία αυστηρποίηση στις προϋποθέσεις χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.
 • Διαχωρισμός των πειθαρχικών ποινών απο τη χορήγηση της υφ’ όρων απόλυσης των κρατουμένων.
 • Χορήγηση άμεσα και κατα προτεραιότητα αναστολής στους κρατούμενους με αναπηρία άνω του 67%.

“Ζητάμε να σταθεί δίπλα μας ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης. Να σταθεί δίπλα μας, κάθε άνθρωπος που ακόμα αντιστέκεται, που ακόμα πάει κόντρα στο ρεύμα της ιδιώτευσης και της εξατομίκευσης που τείνει να γίνει χείμαρρος.”

Κρτούμενοι Φυλακών Κορυδαλλού

Γι’ αυτούς και όλους τους λόγους του κόσμου είναι χρέος μας να στηρίξουμε τον αγώνα των κρατουμένων και να σταθούμε πλάι στα έγκλειστα συντρόφια μας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση το Σάββατο 22/04 ώρα 13:00 στις Φυλακές Κορυδαλλού.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Κέιμενο καλέσματος της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές: https://athens.indymedia.org/event/90643/

Συνέλευση Αλληλεγγύης των τεσσάρων προφυλακισμένων συντρόφων

Μοιραστείτε το άρθρο