Πολύμορφη εβδομάδα δράσεων για τους 4 αναρχικούς που διώκονται για την επίθεση στην τροχαία του Πειραιά, 24/4-30/4

Εν όψει της δίκης που ορίστηκε στις 8 Μαΐου 2023 στο δικαστήριο του Κορυδαλλού στις 9:00, συνεχείς δράσεις θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από τη Δευτέρα 24 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 30. “Μια δίκη ιδιαίτερα σημαντική για όλο το αναρχικό κίνημα καθώς για πρώτη φορά δικάζονται σύντροφοι με την αλλαγή του ποινικού κώδικα και με τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας”,  τονίζει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 Προφυλακισμένους Συντρόφους.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΟΜΑΔΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 24/04-30/4

Η ημερομηνία της δικής των τεσσάρων συντρόφων έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου στα δικαστήρια του Κορυδαλλού.Μια δική ιδιαίτερα σημαντική για όλο το φάσμα του αναρχικού κινήματος καθώς για πρώτη φορά δικάζονται σύντροφοι με την αλλαγή του ποινικού κώδικα και με τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα συντροφιά μας και στήνουμε αναχώματα στις μεθοδεύσεις μπάτσων και δικαστών καλώντας σε πανελλαδική εβδομάδα δράσεων, 24/4-30/4.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους

 


Οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. βρίσκονται προφυλακισμένοι εδώ και 15 μήνες, ενώ ένα χρόνο μετά τη σύλληψη τους, μπάτσοι έκαναν έφοδο στο σπίτι των συντρόφων Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β. προφυλακίζοντας και κατηγορώντας τους για την ίδια υπόθεση. Ένα κατηγορητήριο στημένο και μια δικογραφία “κομμένη και ραμμένη” στα “θέλω” της κρατικής ασφάλειας, ποινικοποιώντας για άλλη μια φορά τις φιλικές και συντροφικές σχέσεις. Με την ημερομηνία της δίκης να παραμένει άγνωστη και το 18μηνο της προφυλάκισης σε λίγους μήνες να ολοκληρώνεται.

Η επίθεση που εξαπολύει το κράτος ευρύτερα στην κοινωνία, εξειδικεύεται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της, και ακόμη περισσότερο στον αναρχικό χώρο, με ένταση των διώξεων, κατασκευή κατηγορητηρίων, άνοιγμα υποθέσεων-ομπρέλες ώστε να εμπλέκουν πλήθος συντρόφων και συντροφισσών κατά το δοκούν. Ταυτόχρονα αυστηροποιούν την ποινική μεταχείρισή τους, στοχεύοντας αφενός στην τρομοκράτηση και αφετέρου στην φυσική εξόντωσή τους.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους


Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα συντρόφια μας που βρίσκονται εντός των φυλακών καλώντας σε δύο μικροφωνικές συγκεντρώσεις στις 20/4 στο Ρολόι στον Πειραιά (Πλ.Κανάρη) στις 18:00 και στις 22/4 στη Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα στις 19:00.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους

Μοιραστείτε το άρθρο