Γαλλία: Απεργοί εισέβαλαν στα γραφεία της Louis Vuitton στο Παρίσι

Παρίσι.

Μετά την εισβολή απεργών (σιδηροδρομικοί) στην έδρα της Black rock την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα (Πέμπτη 13/4) οι αγωνιζόμενοι στους σιδηροδρόμους μπήκαν στην πολυτελή πολυεθνκή Louis Vuitton στο Παρίσι με χρωματιστά καπνογόνα και φωνάζοντας «λεφτά υπάρχουν στα ταμία των αφεντικών»: όντως ο ιδιοκτήτης Bernard Arnaud είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (με πάνω από 200 δισ δολάρια).

Την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωναν σε όλη τη Γαλλία εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί να επιβάλλει ο Μακρόν. Αύριο το Συνταγματικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα περάσει τελικά΄την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Φοιτητές με σκουπίδια κατάφεραν μπλόκαραν για λίγο το Συνταγματικό Συμβούλιο,  πριν αυτό γίνει γίνει φρούριο με την παρουσία δεκάδων αστυνομικών .

Την περασμένη εβδομάδα, ακτιβιστές του SUD-Rail και του CGT εισέβαλαν για περίπου είκοσι λεπτά σε ένα κτίριο στο 2ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπου βρίσκονται τα γραφεία της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Η.Σ

 

Μοιραστείτε το άρθρο