Η προσπάθεια φίμωσης της 12χρονης από το διαπλεκόμενο σύστημα συνεχίζεται

Του Θάνου Λεύκου

Η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, θύμα κατ΄εξακολούθηση βιασμών και μαστροπείας αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα διαπλεκόμενων συμφερόντων, όπου “σημαίνοντα” πρόσωπα του τόπου και κρατικοί μηχανισμοί επιδιώκουν τη σιγή ώστε να μην συνεχιστούν οι αποκαλύψεις.

Η αναγνώριση καινούριων ατόμων, ανάμεσά τους καναλάρχης και κοινοβουλευτικός σύμφωνα με την ανάρτηση του δικηγόρου, Βασίλη Νουλέζα, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο βάθος και οδηγεί σε ένα ντόμινο αποκαλύψεων το οποίο φανερώνει την εμπλοκή ατόμων και μηχανισμών οι οποίοι επιθυμούν και έχουν τις διασυνδέσεις για να εκφοβίσουν την 12χρονη. Σε μία υπόθεση η οποία θυμίζει πλοκή ταινίας, άτομα τα οποία θεωρούν ότι κατέχοντας τις απαραίτητες γνωριμίες και δύναμη, βρίσκονται στο απυρόβλητο, συνεχίζουν να ασκούν τρομακτική πίεση στην ανήλικη και την οικογένεια της.

Η εμπλοκή των κρατικών μηχανισμών φανερώνεται από τον εκφοβισμό των παιδιών πριν λίγο καιρό από μέλη της αστυνομίας αλλά και από τη σχεδόν ανύπαρκτη φύλαξη της οικογένειας, με την πιο πρόσφατη προσπάθεια να προκληθεί ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας από την επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι της θείας της. Οι αρμόδιες αρχές όχι μόνο δεν προστάτεψαν την ανωνυμία της τοποθεσία της, αλλά η Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε αποκάλυψη όλων των στοιχείων μέσα από ομιλία της στη Βουλή. Παράλληλα μηδενική είναι η στήριξη για την οικονομική επιβίωση της οικογένειας, με συλλογικότητες και επιτροπές βασιζόμενες στην κοινωνική αλληλεγγύη να επιχειρούν διαρκώς να στηρίξουν τη 12χρονη, συλλέγοντας και προσφέροντας τα απαραίτητα.

Τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους, ακολουθούν το δόγμα της επικαιρότητας και αφού ξεζούμισαν την υπόθεση φτάνοντας μέχρι και στη δημοσίευση φωτογραφιών του κοριτσιού, αποσπασματικά προχωρούν σε δημοσιεύσεις και ρεπορτάζ για τις εξελίξεις, τοποθετώντας το θέμα στα χαμηλά στρώματα της ιεράρχησης των ειδήσεων. Ας μην ξεχνάμε και το πόσο γρήγορα ξεχάστηκε και εξαφανίστηκε η καταγγελία κοπέλας για βιασμό από μέλη της αστυνομίας στο κολαστήριο του Α.Τ. Ομόνοιας.

Η στήριξη της 12χρονης και της οικογένειας της αποτελεί αναγκαιότητα. Βιώνοντας συνεχώς τις αποκαλύψεις για βιασμούς, γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις, απέναντι στο εξωραϊσμό της φρίκης και της διαφθοράς, η κοινωνία οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τα θύματα του συστήματος και να προχωρήσει στη συνολική καταδίκη των υπευθύνων και όσων άμεσα ή έμμεσα αναπαράγουν πατριαρχικές και κακοποιητικές νοοτροπίες και πρακτικές καθώς και τακτικές της συγκάλυψης.

Μοιραστείτε το άρθρο