24ωρη πανελλαδική απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ, 10/4

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ Πλ. Καραϊσκάκη

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ, ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 10 Απρίλη, όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους ξεσηκωνόμαστε και συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ και στο απεργιακό Συλλαλητήριο στις 10 πμ στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραΐσκάκη. Κατεβαίνουμε όλοι στην απεργία, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων των ΟΤΑ που κρατάνε όρθιους τους δήμους αλλά ζούνε σε καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας.

Βορίδης και Μητσοτάκης, θέλουν να επιβάλουν σε χιλιάδες συναδέλφους μας, ότι θα παραμένουν συμβασιούχοι, παρόλο που κερδίζουν στα δικαστήρια αποφάσεις για τη μονιμοποίηση τους, παρόλο που σύσσωμα τα δημοτικά συμβούλια ζητάνε προσλήψεις στους ΟΤΑ και τη μονιμοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ολόκληρη προσπάθεια να διαλύσει και να ιδιωτικοποιήσει κάθε δημόσια υπηρεσία που έχει ανάγκη η κοινωνία. Θέλουν να παραδώσουν τα πάντα στους ιδιώτες, ενώ το Έγκλημα στα Τέμπη που έδειξε τι σημαίνουν ιδιωτικοποιήσεις παραμένει ακόμη νωπό. Το αίσχος που είδαμε όλοι/ες με τα δημόσια νοσοκομεία που τα ωθούν στην ιδιωτικοποίηση στερώντας απο τον κόσμο το πιο πολύτιμο αγαθό, την Υγεία του, το βλέπουμε καθημερινά και με τους δήμους. Όλες οι υπηρεσίες των ΟΤΑ στενάζουν απο την έλλειψη προσωπικού προφέροντας άθλιες δημοτικές υπηρεσίες στην κοινωνία, αλλά αντί για μαζικές προσλήψεις προσπαθούν να βάλουν παντού εργολάβους.

Αυτή η πολιτική είναι και η αιτία για τους δεκάδες εργαζόμενους/ες των δήμων που έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια σε εργατικά «ατυχήματα», κάνοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια να προσφέρουν στην κοινωνία τις υπηρεσίες που χρειάζεται.

Η απάντηση σε αυτήν τη βαρβαρότητα είναι η διεκδίκηση ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στους ΟΤΑ, και τη ΜΟΝΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

Η Απεργία στις 10 Απρίλη χρειάζεται να είναι μαζική και πετυχημένη για να γίνει η αρχή για έναν απεργιακό αγώνα διαρκείας για να ρίξουμε αυτήν τη βάρβαρη κυβέρνηση και την πολιτική της και να επιβάλουμε ότι θα κερδίσουμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα. Γιατί όλοι/ες ξέρουμε ότι μόνο με απεργίες με διάρκεια έχουμε κερδίσει το οτιδήποτε στους Δήμους, με τελευταίο παράδειγμά την απεργία το 2017 που κέρδισε 8.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Όλη η κοινωνία είναι στο πλευρό μας. Φάνηκε στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες στις 8 και 16 Μάρτη με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη. Όλη η κοινωνία είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις γιατί δολοφονούν.

Με αυτόν το αέρα να οργανώσουμε την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να συγκροτήσουμε παντού απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα που να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας και την επιτυχία της. Που να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι συνάδελφοι/φισσες απεργούν, κατεβαίνουν με το πανό του χώρου στο απεργιακό συλλαλητήριο και διεκδικούμε από την Ομοσπονδία την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Τηλ. 6986 644179, 6983 463840 • www.ergatiki.gr • FB: εργατική αλληλεγγύη

Μοιραστείτε το άρθρο