Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και στις κρατικο-καπιταλιστικές δολοφονίες, στο σταθμό ΗΣΑΠ Αττική, το Σάββατο 8/4 στις 13.00

Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια και τις κρατικο-καπιταλιστικές δολοφονίες,  θα πραγματοποιηθεί στο σταθμό ΗΣΑΠ Αττική. το Σάββατο 8/4, στις 13.00.

Ακολουθεί το κάλεσμα στη συγκέντρωση

ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ | Σάββατο 8/4. 13:00 Σταθμός Μέτρο Αττική.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Εμείς δε βγαίνουμε και αυτοί κερδοφορούν

Η ακρίβεια είναι βία ταξική.

Η καπιταλιστική κρίση και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται διαρκώς. Έχοντας περάσει ήδη μια δεκαετία μνημονιακής λιτότητας και περαιτέρω φτωχοποίησης, οι διάφοροι μονοπωλιακοί όμιλοι της αγοράς, οι μαυραγορίτες των funds και οι τσιφλικάδες των εταιρειών ενέργειας αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, αναδεικνύοντας το ταξικό πρόσημο των ανατιμήσεων και τη λειτουργία τους ως ιμάντα μετακύλυσης των ζημιών του κεφαλαίου προς τα πιο φτωχά/λαϊκά στρώματα.

Το «καλάθι του νοικοκυριού», το «κουπόνι της βενζίνης», η «αύξηση του κατώτατου» δεν αποτελούν μέτρα προστασίας των «καταναλωτών», και γενικά της εργατικής τάξης, αλλά μέτρα προστασίας των κερδών του κεφαλαίου. Μια δηλαδή, πολιτική του κεφαλαίου και του αστικού κράτους του, που προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσα από τις λογικές των κουπονιών, της ελεημοσύνης και των επιδομάτων, σε μια προσπάθεια συνέχισης της κατανάλωσης και απορρόφησης των όποιων ζημιών του. Αυτός ο εμπαιγμός στην τάξη μας, αυτή η κερδοφορία με «ανθρώπινο πρόσωπο» δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκληρωτική προστασία των μονοπωλίων.

Η πολιτική του κεφαλαίου να βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή και οι πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού σε ξένους ομίλους είναι που οδήγησαν και στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Το συγκεκριμένο γεγονός συνδέεται με την πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων μεταφορών και με το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό όμιλο «Ferrovie», ως μνημονιακή υποχρέωση του 2010, που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στους δρόμους δεν έχει ακόμα σιγάσει, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει σε περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις βασικών δημοσίων αγαθών, όπως στις περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων του Ογκολογικού Παίδων και του Νερού.

Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας συμφέροντα

Οι βασικές κοινωνικές ανάγκες (τροφή, στέγη, ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία), δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Απέναντι σε αυτή τη ληστρική πολιτική, απέναντι στην πιο στυγνή και αρπακτική επίθεση των ολιγαρχών του κεφαλαίου και της ασύστολης κερδοσκοπίας του, η αντεπίθεση της τάξης μας είναι μονόδρομος. Ενάντια στον εκβιασμό τους, να προτάξουμε τη δικιά μας λαϊκή αυτοάμυνα. Με απεργίες, διαδηλώσεις, παρεμβάσεις σε γειτονιές, σχολεία και χώρους δουλειάς αλλά και με στήσιμο δομών αλληλεγγύης. Με μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, των εξώσεων και των κοψιμάτων του ρεύματος. Με αυτά και πολλά ακόμα, με οργάνωση στη βάση και ενότητα στη δράση να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Να υπερασπιστούμε την τάξη μας. Να μπλοκάρουμε τελικά στην πράξη την υποτίμηση των ζωών μας, την υποτίμηση της επιβίωσής μας.

ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΕΓΗ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια το Σάββατο 8/4 στο σταθμό της Αττικής 13.00.

Ομάδα Αδράστεια

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο