Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε όσες & όσους συνελήφθησαν στην εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

 

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα 10 άτομα που συνελήφθησαν στις 30 Μαρτίου από την αστυνομία, κατά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, απευθύνουν σύλλογοι σπουδαστών, για την Πέμπτη 6/4 στις 09.00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οι συλληφθείσες και συλληφθέντες θα απολογηθούν στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας πλημμεληματικές κατηγορίες. Εκτός από τις συλλήψεις αυτές, η αστυνομία είχε προσαγάγει αλληλέγγυες και αλληλέγγυους που είχαν προσπαθήσει να αφήσουν τρόφιμα στην κατάληψη.

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τις/τους συλληφθείσες/έντες της Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, την Πέμπτη 06.04 στις 09:00 στην Ευελπίδων

Η επί 18 μέρες κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από την κίνηση σπουδαστών/-τριών, Φοιτητών/-τριών για την ελευθεριακή οργάνωση στην βάση, εκκενώθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου μετά από δημόσια έκκληση του πρύτανη για αστυνομική εισβολή.
Η Κατάληψη της Πρυτανείας κρατήθηκε υποδειγματικά παρά το γεγονός ότι ήταν υπήρχαν συνεχόμενοι εκβιασμοί περί εκκένωσης. Το κτήριο βρισκόταν συνεχώς υπό καθεστώς πολιορκίας. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, με την βοήθεια του αλληλέγγυου κόσμου, των υπολοίπων καταλήψεων και του κόσμου του αγώνα, η Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ κινητοποίησε και φιλοξένησε πολιτιστικές και πολιτικές συγκεντρώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμωνόταν μέσω της αλληλέγγυας στάσης των αγωνιζόμενων υποκειμένων που, παρά τίς απαγορεύσεις και τον εκφοβισμό, πρόσφεραν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης υπερβαίνοντας τον αστυνομικό κλοιό και την τρομοκρατία. Η εικόνα της κατειλειμμένης πρυτανείας περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κατάπατουσαν το πανεπιστημιακό άσυλο επί 18 μέρες ήταν μια ζωντανή εικόνα καταστολής οποιασδήποτε εστίας αγώνα και μας υπενθυμίζει την βιαιότητα του κράτους προς κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αντιστέκεται στις πρακτικές του. Πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της κατάληψης, με πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες: Διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, Παράνομη Βία (η οποία δεν έχει καμία απολύτως υπόσταση καθώς η αστυνομία ήταν αυτή που δεν άφηνε τον κόσμο να πλησιάσει το κατειλημμένο κτήριο) και Απείθεια.
Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου που βρισκόταν σε κατάληψη για δύο και παραπάνω μήνες δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει την αλληλεγγύη και την στήριξη στην κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτηρίου, την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Ειδικότερα αφού το άσυλο εχει καταπατηθεί από αστυνομικές δυνάμεις, αμέτρητες φορές στο παρελθόν μετά την κατάργηση του, με ξυλοδαρμούς σε φοιτητές και αλληλέγγυους.
Η στήριξή μας ως σύλλογος της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, φάνηκε από την πρώτη στιγμή σε αυτήν την συνένωση των φοιτητικών αγώνων και σπουδαστικού κινήματος ενάντια στο ΠΔ 85 και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η αλληλεγγύη αυτή είναι διαπραγμάτευση. Συνεχίζουμε επίσης να στεκόμαστε αλληλέγγυα στις καταληψεις Ολυμπία, ΑΣΚΤ και στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Ναυπλίου καθώς και στις καταληψεις σε όλη την Ελλάδα.

Καταδικάζουμε την αστυνομική εισβολή και την καταπάτηση του ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις του Πρύτανη του ΕΚΠΑ που επιχείρησε να υπονομεύσει και να απονομιμοποιήσει την κίνηση διαστρεβλώνοντας τον χαρακτήρα του υποκειμένου.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για τα 10 συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας. Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/-ισσες.
Την Πέμπτη 06.04 στις 09:00 θα είμαστε όλες και όλοι στην Ευελπίδων υποστηρίζοντας τα συλληφθέντα άτομα με την παρουσία μας.

Σύλλογος Σπουδαστών Σπουδαστριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου

Μοιραστείτε το άρθρο