Αντικατασταλτική πορεία στη Θεσσαλονίκη, μετά τους πυροβολισμούς από αστυνομικό, έξω από την ΑΣΟΕΕ

Συγκέντρωση  ενάντια στην καταστολή από το κράτος και την αστυνομία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καμάρα, μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, με αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα στη διάρκεια επεισοδίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα “Πορείες, καταλήψεις, συγκρούσεις μαζικές. Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές”. 

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Η πορεία κατέληξε στο χώρο του ΑΠΘ, όπου επικράτησε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν παραταχθεί στους γύρω δρόμους της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Το περιστατικό με τον αστυνομικό που άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, στη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση, καθώς έρχεται ως νέο επεισόδιο στην άγρια καταστολή που δέχεται όχι μόνο το φοιτητικό κίνημα αλλά και όλη η κοινωνία. Το γεγονός κατήγγειλαν σχήματα και σύλλογοι φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, σημειώνοντας ότι δεν συνέτρεχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. 

Καλέσματα για τη συγκέντρωση έκαναν σχήματα φοιτητ(ρι)ών

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Καμάρα σήμερα 5/4 στις 19.30

Πριν λίγες ώρες, μπάτσος πυροβολεί στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ ως απάντηση σε κινητοποίηση. Για ακόμη μια φορά, βλέπουμε την αυθαιρεσία της αστυνομίας και την ευκολία με την οποία τραβούν τη σκανδάλη. Δεν ξεχνάμε τον Φραγκούλη και τον Σαμπάνη, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, τους βιασμούς στα ΑΤ. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας, τα περιστατικά αυτά – και πολλά ακομη – δεν ειναι μεμονωμένα, ούτε αποτελούν παρατυπίες. Οι μπάτσοι δεν χωράνε ούτε στις σχολές, ούτε στις γειτονιές μας.

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους και τους Μηχανολόγους


Κάλεσμα σε αντανακλαστική συγκέντρωση-πορεία

Σήμερα το μεσημέρι έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις, μπάτσος σήκωσε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα.

Παρατηρούμε ότι τα φαινόμενα πυροβολισμών από τους δολοφόνους της ΕΛΑΣ είναι όλο και συχνότερα και αυτή η δράση τείνει να κανονικοποιηθεί. Λίγους μήνες μετά την εκτέλεση του Κώστα Φραγκούλη απο την ομάδα ΔΙΑΣ, γινόμαστε μάρτυρες πυροβολισμών στο κέντρο της αθήνας σε έναν απτους κεντρικότερους δρόμους, και ενώ υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος. Τα ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι του κράτους ήδη κάνουν λόγο για αυτοπροστασία, το ίδιο αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους Μελίστα και Κορκονέα μετά τις εκτελέσεις των Καλτεζά και Γρηγορόπουλου αντίστοιχα.

Οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ βρίσκονται πλέον μόνιμα σταθμευμένοι στην σχολή μας. Είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας να μην αφήσουμε τέτοια γεγονότα να κανονικοποιηθούν, και να διώξουμε της αστυνομία από τις σχολές μας. Να προλάβουμε τις επόμενες σφαίρες οι οποίες θα βρουν στο ψαχνό.

Καλούμε σε αντικατασταλτική συγκέντρωση στις 19:30 στην καμάρα.
Έξω οι μπάτσοι απο τις σχολές και τις ζωές μας.

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

————————————————————————————————-

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή και τους δολοφόνους της ΕΛΑΣ
Σημερα 5/4 7.30μμ Καμάρα

Άλλη μια φορά που βλέπουμε μπάτσους στις σχολές μας.
Άλλη μια φορά που βλέπουμε μπάτσους να σηκώνουν το όπλο στην ΑΣΟΕΕ.
Αυτή την φορά τους είδαμε να πυροβολούν 3 φορές απέναντι σε φοιτητές/ριες.

Η δολοφονική στάση του κρατικού μηχανισμού και των εντολοδόχων του δεν μας ξαφνιάζει, αλλά ούτε και μας τρομοκρατεί. Είναι αμέτρητες οι φορες που τα ένστολα καθάρματα δέρνουν, συλλαμβάνουν, βιάζουν, σκοτώνουν.

Αυτό είναι το δόγμα νόμος και τάξη που θέλουν να εδραιώσουν. Αυτή είναι η κανονικότητα που μας πλασάρουν.

Να μη τους αφήσουμε, να μην συνηθίσουμε τον θάνατο.
Δε θα αφήσουμε τους δολοφόνους να αποφασίζουν για τις ζωές μας.

Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές, τις γειτονιές, τις ζωές μας.

Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής

΄————————————————————————————

Συγκέντρωση ενάντια στους πυροβολισμούς μπάτσων στην ΑΣΟΕΕ

Κάλεσμα σε αντακλαστική συγκέντρωση-πορεία

Σήμερα, Καμάρα στις 19:30

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν σήμερα 3 φορές στον αέρα έξω από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν γύρω από το κτήριο.

Το κράτος ως μέσο καταπίεσης της κοινωνικής βάσης αυτό-αναπαράγεται με τη χρήση της βίας.Για τον λόγο αυτό, μόνο η κοινωνική βάση βιώνοντας την σκληρότητά του μπορεί να το σταματήσει και να το ανατρέψει με την εξ ολοκλήρου αυτοτελή οργάνωση της αντεπίθεσής της.

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

———————————————————————————————–

Καλούμε σήμερα σε αντικατασταλτική συγκέντρωση στη Καμάρα, στις 19:30.

Σήμερα για άλλη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία των κατασταλτικών δυνάμεων όταν ένας μπάτσος δε δίστασε να ρίξει 3(!) πυροβολισμούς στον αέρα κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων, έξω από την ΑΣΟΕΕ. Και στον κόσμο της εξουσίας, τη χρήση της βίας, με κάθε μέσο, τη βιώνουμε καθημερινά. Από τον ασφαλίτη που πριν 3 χρόνια στην ΑΣΟΕΕ, στόχευε και απειλούσε κόσμο με όπλο, μέχρι την μόνιμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια για την περιφρούρηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και από τις φρικιαστικές ιστορίες στο κολαστήριο ΑΤ Ομόνοιας, μέχρι τις δολοφονίες ανήλικων Ρομά. Απέναντι στις κατασταλτικές και βίαιες μεθοδεύσεις του κράτους, εμείς πάντα θα απαντάμε με πορείες, συγκρούσεις, καταλήψεις.

Να μην αφήσουμε τις ζωές μας σε χέρια δολοφόνων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας

 

Μοιραστείτε το άρθρο