Αστυνομοκρατία ενάντια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την προστασία πρώτης κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου που βγαίνει σε πλειστηριασμό

Όπως αναφέρει η σελίδα Διά Πυρός

Με δυο διμοιρίες ΜΑΤ, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και ασφαλίτες, σε επιφυλακή απέναντι σε μέλη σωματείων συνταξιούχων, εργαζομένων και οργανωσέων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης σε 70χρονο χαμηλοσυνταξιούχο, το σπίτι του οποίου βγαίνει σε πλειστηριασμό την επόμενη Τετάρτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σπίτι πλειστηριάζεται για δάνειο μόλις 15000 ευρώ, ενώ τα μοναδικά έσοδα της οικογένειας προέρχονται από την μικρή σύνταξη που λαμβάνει ο 70χρονος.
Με την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ σε εξώσεις όπως στην Καλαμαριά και σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για να επιτευχθεί κάποιος διακανονισμός όπως σήμερα, γίνεται φανερό πως τον επόμενο καιρό και εφορμώντας από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η αστική πολιτική είναι έτοιμη να αρπάξει, με κάθε κόστος, τα σπίτια λαϊκών οικογενειών για τα κέρδη τραπεζών και funds.
Αποτελεί καθήκον και προϋπόθεση της επιβίωσης μας η, γειτονιά τη γειτονιά, οργάνωση της αυτοάμυνας του λαού, της προστασίας του δικαιώματος στη στέγαση και της πρόσβασης μας σε όλα τα βασικά κοινωνικά αγαθά.
Μοιραστείτε το άρθρο