Ηχηρό – μαζικό όχι της Θεσσαλονίκης στην ιδιωτικοποίηση του νερού

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησής του, βροντοφώναξαν απόψε δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες στη μεγαλειώδη συναυλία για την υπεράσπιση του νερού ως δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα πάνω από τα κέρδη των ιδιωτών ή την κρατική διαχείριση… που σκοτώνει.
Πλήθος κόσμου και ένα νεανικό κοινό κατέκλυσε την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και τους γύρω δρόμους μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου. Αμέτρητα ήταν και τα πανό κινημάτων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, πρωτοβουλιών και επιτροπών αγώνων.
Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι στην ύδρευση (του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, που διοργώνωσε τη συναυλία, με τη στήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας).
Χαρακτηριστικές ήταν οι παρεμβάσεις της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στην Χαλκιδική, του Παρατηρητηρίου επιθέσεων κατά των ελευθεριών στο πανεπιστήμιο, αλλά και η ανάρτηση των γιγαντοπανό στο Ολύμπιον για το νερό και τη Γαλλία από την ΑΚ κ.α..
Το infolibre κάλυψε εκτενώς τη συναυλία, μεταδίδοντας τραγούδια των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, αλλά και τις παρεμβάσεις συλλογικοτήτων, τα πανό, τους πάγκους ενημέρωσης – και τα οποία παρατίθενται παρακάτω σε ξεχωριστές αναρτήσεις.
Μοιραστείτε το άρθρο