Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αρχή της δίκης του Παναγιώτη Καλαϊτζή, Τρίτη 4/4 στις 9:00 στα δικαστήρια Λάρισας

Στις 4 Απριλίου ξεκινάει το δικαστήριο των Παναγιώτη Καλαϊτζή, Θάνου Χατζηαγγέλου και Γεωργίας Βούλγαρη στα δικαστήρια της Λάρισας. Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από τη σύλληψη και προφυλάκιση του Πάνου και των δύο συγκατηγορούμενων του. Μετά από τους εφτά μήνες αναίτιου εγκλεισμού του στις φυλακές Κορυδαλλού (Φεβρουάριος – Αύγουστος 2022), καλούμαστε για ακόμα μια φορά να ζήσουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που ξεκίνησε στις 8 Φλεβάρη του 2022.
Εφτά μήνες κράτησης, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε ένα στοιχείο που να συνδέει τον Πάνο με όσα τον κατηγόρησαν. Εφτά μήνες φυλακής μόνο και μόνο γιατί χρειαζόταν ένα χρήσιμος τρίτος ώστε να μπορεί πιο εύκολα να στηθεί η κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Άδικος κόπος όπως αποδείχτηκε, αφού το ίδιο το δικαστικό συμβούλιο που έγινε τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου αποσύροντας την κατηγορία της οργάνωσης.
Η μεταφορά της δίκης από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα αποδεικνύει πως στόχος είναι η αποδυνάμωση της αλληλεγγύης με χιλιομετρικά, και όχι μόνο, εμπόδια σε όσους/όσες θα θελήσουν να είναι εκεί. Ακόμα, το κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο καλλιεργείται μέσω δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου αποτελεί μέρος του επικοινωνιακού show που στήνεται, ταυτόχρονα με την επίδειξη δύναμης μέσω της “προαναγγελθείσας” αστυνομοκρατίας που επίκειται να επιβληθεί στην πόλη. Άλλωστε, είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας είναι και θα παραμένει το βασικό εργαλείο της εκάστοτε εξουσίας. Ακόμα και τώρα που η οργή για την δολοφονία στα Τέμπη δεν λέει να κοπάσει, η βία και η καταστολή αποτελεί την μοναδική απάντηση του κράτους απέναντι στην κοινωνία.
Απέναντι στη νοσηρότητα και την αυθαιρεσία που τείνει να παγιωθεί, εμείς για ακόμα μια φορά προτάσσουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης. Στεκόμαστε ενωμένοι ο ένας δίπλα στην άλλη, για να φωνάξουμε πως οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός. Για εμάς κάθε θέση αντίστασης απέναντι στον ολοκληρωτισμό είναι από μόνη της μια μικρή νίκη της κοινωνίας που ζει και αγωνίζεται. Τη θέση μας αυτή θα τη στηρίξουμε ανεξαρτήτως μέρους, χρόνου και αναλογιών.
• Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και το ολοκληρωτικό καθεστώς των προφυλακίσεων.
• Ενάντια στις κρατικές σκευωρίες και μεθοδεύσεις.
• Απαλλαγή του Παναγιώτη Καλαϊτζή από όλες τις κατηγορίες.
• Κανένας/καμία μόνος/μόνη στα χέρια του κράτους.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τρίτη 4/4 στις 9.00 στα δικαστήρια Λάρισας.
Πρωτοβουλία φίλων συγγενών, συντρόφων/ισσών του Παναγιώτη Καλαϊτζή

Μοιραστείτε το άρθρο