Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Alfredo Cospito, Παρασκευή 24/3 στις 11:00 στο Ιταλικό Προξενείο της Πάτρας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Alfredo Cospito, που περνάει από ακροαματική διαδικασία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ALFREDO COSPITO

Κάλεσμα στο Ιταλικό προξενείο, 24/03/23, την μέρα εξέτασης του αιτήματός του για κατ’οίκον περιορισμό

Ο αναρχικός Alfredo Cospito βρίσκεται κρατούμενος υπό το βασανιστικό καθεστώς 41-bis στη φυλακή Μπανκάλι στο Σάσσαρι της Ιταλίας και διανύει, σήμερα 18/3/2023, την 149η ημέρα απεργίας πείνας. Ο Alfredo βρίσκεται αδιάκοπα στη φυλακή για 10 χρόνια (από το 2012), τα οποία πέρασε σε τμήματα Υψίστης Ασφαλείας μέχρι τη μεταφορά του στο 41bis τον Μάιο του 2022. Βρίσκεται αντιμέτωπος με το ιταλικό κράτος για την επιλογή του να τα βάλει με αυτό, τις επιθέσεις σε αφεντικά πολυεθνικών και την αλληλέγγυα στάση του σε αγωνιστές και αγωνίστριες εντός και εκτός των φυλακών.

Το βασανιστικό καθεστώς κράτησης 41bis,υπό το οποίο βρίσκονται σήμερα 750 άτομα, αποσκοπεί στην εξόντωση των κρατουμένων μέσω της απάνθρωπης απομόνωσης τους. Αυτό το ιδιαίτερο καθεστώς εμπεριέχει 24ωρη ηλεκτρονική επιτήρηση, 23ωρη απομόνωση σε κελί διαστάσεων 2×3 μέτρων, μια ώρα επίσκεψης το μήνα με γυάλινο διαχωριστικό, υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, με ηχογράφηση και καταγραφή σε βίντεο, καμία φυσική επαφή, λογοκρισία κι έλεγχος γραπτού υλικού, παρουσία σε δικαστήρια μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης. Το μέτρο έχει νομική ισχύς για 4 χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα ο μόνος τρόπος για να βγει κανείς είναι η δήλωση μετάνοιας και η συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής. Με άλλα λόγια, το 41bis έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει ταλαιπωρία με σκοπό την εκβιαστική απόσπαση ομολογιών ή δηλώσεων(“Η μόνη ευκαιρία που έχω για να βγω είναι να αρνηθώ την αναρχία μου και να πουλήσετε ότι είμαι κάποιος άλλος”).

Ο ιατρός που επισκέφτηκε στις 17/3/2023 τον Alfredo παρουσίασε με σαφήνεια το βαθμό της φθοράς που έχει επέλθει στο σώμα του. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εμφανής, όλο και πιο επικίνδυνη, τόνισε. Το περιφερικό νευρικό σύστημα (ΠΝΣ) παρουσιάζει πλέον σημαντικά ελλείμματα (Οι νευρικές ίνες δηλαδή που μεταφέρουν αισθητηριακά μηνύματα προς το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), καθώς και την ‘απάντηση’ του ΚΝΣ προς το σώμα -μύες, όργανα, αδένες- έχουν φθαρεί ανεπανόρθωτα). Το δεξί του πόδι παρουσιάζει έλλειμμα κάμψης, κι έχει στατική αστάθεια, το να περπατήσει δηλαδή κανονικά είναι εξαιρετικά κουραστικό και δύσκολο. Το βάρος του έχει φτάσει στα 67 κιλά και συνεχίζει να πέφτει (να γνωστοποιήσουμε σε αυτό το σημείο -καθώς έχει πλέον σημασία για να νοήσουμε το σοκ που έχει υποστεί ο οργανισμός-, πως ξεκίνησε περίπου από τα 115 κιλά, και το ύψος του υπερβαίνει το 1.93).Ο ιατρός και σύμβουλος της υπεράσπισης εξήγησε στον Alfredo πως η ραγδαία επιδείνωση στο ΠΝΣ οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών, και του ζήτησε να αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν θα λάβει κάποιο συμπλήρωμα πολυβιταμινών, με δεδομένο ότι η επόμενη ακρόαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 24 Μαρτίου. Τόνισε επίσης πως -παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται- η διάθεση του παραμένει καλή, κι η στάση του σταθερή κι αποφασιστική.

Ως αναρχικά υποκείμενα εναντιωνόμαστε σε κάθε καθεστώς κράτησης και είδος εγκλεισμού. Στοχεύοντας σε έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας η φυλάκιση για μας αποτελεί μέσο καταπίεσης, βασανισμού και υποτίμησης της ζωής. Ο αγώνας ενάντια στις δομές κράτησης των ζωών μας είναι ζωτικός αγώνας της αναρχίας γι’ αυτό στεκόμαστε πλάι σε κάθε κινητοποίηση εντός των φυλακών, σε κάθε κρατούμενο που επιδιώκει την ελευθερία του, σε κάθε απεργό πείνας.

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 41-BIS ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

41-BIS=TORTURA

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος

Μοιραστείτε το άρθρο