Απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και αβαντάρισμα των ιδιωτικών κολλεγίων από την κυβέρνηση

Μετά από επικοινωνία μας με την Σύγκλητο και την αντιπροσωπία των συναδέλφων μας σχετικά με την βεβαίωση παιδαγωγικής επάρκειας διαπιστώνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τον νόμο Κεραμεως γίνεται απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας πράγμα που σημαίνει ότι δεν ισχύει αυτό που μέχρι τώρα ίσχυε. Δηλαδή τα παιδαγωγικά μαθήματα που διδασκόμαστε στα ΑΕΙ δεν είναι πια αρκετά για να εργαζόμαστε στην εκπαίδευση. Θα πρέπει να κάνουμε μαθήματα επί πληρωμή στην ΑΣΠΑΙΤΕ πχ, για να εξασφαλίσουμε την παιδαγωγική επάρκεια. Συμπληρωματικά με το ΠΔ85 τα ιδιωτικά κολλεγια τα οποία ήταν ήδη ενημερωμένα για την έκδοσή του και προετοίμαζαν αντιστοιχα προγράμματα, τα πτυχία που έχουν δώσει και θα δίνουν είναι αντίστοιχα ανωτάτων πανεπιστημιακων ιδρυμάτων και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίου (ΑΣΕΠ). Αυτή την στιγμή η Συγκλητος της ΑΣΚΤ μετά την ανήθικη, αυθαίρετη, διασπαστική και ανεπίσημη ανακοίνωση (αφού δεν έχει πρωτοκολληθεί) ότι χάνεται το εξάμηνο, προχωρά σε νέα ενημέρωση ότι ενώ ήταν γνωστό από 26 Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, δεν έχει εξυπηρετήσει τους συναδέλφους μας μέχρι τώρα. Τους χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να ανοίξουμε τις διοικητικές υπηρεσίες της σχολής χωρίς να μας ενημερώσει λεπτομερειακά για τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες έτσι ώστε να παρέχουν τις βεβαιώσεις πιστοποίησης ούτε για τον χρόνο που χρειάζεται να γίνει αυτό διαμείβοντας ασάφειες και αλλάζοντας διαρκώς τις προθεσμίες.
Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι το υπουργείο εξέδωσε μια νέα παράμετρο για όλους τους αποφοίτους ΑΕΙ την Παρασκευή 17/3/23 αυξάνοντας τις προϋποθέσεις για την λήψη της βεβαίωσης αυτής παρόλο που τρέχει ήδη διαγωνισμός ΑΣΕΠ κι οι αιτήσεις λήγουν 31 Μαρτίου.
Αυτό αναπόδραστα σημαίνει ότι το υπουργείο με κάθε ευθύνη καθυστερεί την συμμετοχή των αποφοίτων ΑΕΙ στον ΑΣΕΠ ενώ ταυτοχρονα οι απόφοιτοι ιδιωτικών κολλεγίων έχουν ήδη όλες τις προδιαγραφές για την συμμετοχη τους στον διαγωνισμό.
Αυτό που φοβόμασταν ήδη συμβαίνει, είναι ήδη εδώ, ήδη το νιώθουμε στο πετσί μας.
Η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει έξω απ την εύρεση εργασίας κάθε απόφοιτο ΑΕΙ ετσι ώστε να ενισχύσει τους αποφοίτους κολλεγίων όπως και τις νέες εγγραφές σε ιδιωτικά κολλέγια.
Δεν θα περάσει. Οι αγώνες δεν σταματούν. Η ώρα να απαντήσουμε είναι τώρα!
Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ
Μοιραστείτε το άρθρο