Κάλεσμα για οργάνωση δράσεων με αφορμή την προγραμματισμένη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Κέρκυρα

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 μέλη του φοιτητικού συντονιστικού που είχε δημιουργηθεί προ εβδομάδων κατέλαβαν το κτήριο Γκούσης του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, συνδράμοντας στον πανελλήνιο αγώνα κατά του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου του 2022. Συμπληρώνοντας την 16η μέρα κατάληψης και ολοκληρώνοντας επιτυχώς 28 πολιτικές/κοινωνικές/καλλιτεχνικές δράσεις, θεωρείται αναγκαίος ο αυτοπροσδιορισμός της. Ως εκ τούτου, η κατάληψη του Τ.ΗΧ.ΕΙ. συντάσσεται από ένα ενωμένο συνελευσιακό όργανο με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός ελευθεριακού χώρου έκφρασης ιδεών και καλλιτεχνικής δημιουργίας της εκάστοτε ατομικότητας. Απώτερος σκοπός είναι η αντήχηση της πανελλαδικής αντίδρασης κατά του ΠΔ 85/2022 και όχι μόνο, στους δρόμους της Κέρκυρας.

Με αφορμή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων καλούμε αντιπαραθετικά στην 1η Πανελλαδική Αντισύνοδο στοχεύοντας στην οργάνωση και συμπερίληψη πανελλαδικών αιτημάτων που αφορούν σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα της χώρας. Καλούμε κάθε ατομικότητα και ευαισθητοποιημένη πολιτική συλλογικότητα να μετάσχει ενεργά στη συμπερίληψη και την απαίτηση της πρωτοκόλλησης των αιτημάτων τους στη Σύνοδο. Την Κυριακή, 19 Μαρτίου στις 17:00 η κατάληψη του Τ.ΗΧ.ΕΙ. διοργανώνει την πρώτη διαδικτυακή πανελλήνια συνέλευση συντονιστικών καταλήψεων και φοιτητικών πολιτικών συλλογικοτήτων μέσω Microsoft Teams (Url: Microsoft Teams). Κύρια θεματική της είναι η ενημέρωση σχετικά με τον ως τώρα αγώνα του εκάστοτε συντονιστικού επί του ΠΔ 85/2022 και τη συμπερίληψη των πανελλαδικών αιτημάτων μας. Στην διαδικτυακή συνέλευση θα γίνει ενημέρωση των συντονιστικών για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της Αντισυνόδου. Στον παρακάτω σύνδεσμο Google Drive (Url: Google Drive) γίνεται έκκληση να υποβληθούν προτάσεις και αιτήματα (σε μορφή PDF) της εκάστοτε συλλογικότητας με σκοπό τη σύμπτυξη αυτών σε ένα ενοποιημένο, ενιαίο υπόμνημα που θα αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας.

Προβαίνουμε, λοιπόν, στο κάλεσμα και στη μετακίνηση του κοινού μας αγώνα στην Κέρκυρα. Ζητάμε από όλες τις διαθέσιμες ατομικότητες, την έμπρακτη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια της Αντισυνόδου. Η σύμπτυξη των πανελλήνιων αιτημάτων αποτελεί ανάγκη των καιρών μπροστά σε ό,τι συμβαίνει εν σχέσει με την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών πτυχίων, της παιδείας, την κρατική καταστολή και το πρόσφατο κρατικό έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη.

Συντονιστικό Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ.

Μοιραστείτε το άρθρο