Αντιρατσιστικά – Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Αθήνα, Ομόνοια 15:00

Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 12:00

Χανιά, Πλ.Αγοράς 12:00

Ηράκλειο, Λιοντάρια 12:00

Βόλος, Πλ.Αγίου Νικολάου 13:00

Γιάννενα, Περιφέρεια 12:00

Πάτρα, Πλ.Γεωργίου 12:00

Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12:00

Στα Τέμπη δολοφόνησαν εργάτες, φοιτητές, μετανάστες, στα σύνορα πνίγουν μετανάστες

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ανοίξτε τα σύνορα! Στη φυλακή οι φασίστες! Άσυλο στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 57 νεκρών στα Τέμπη, ανάμεσα τους 11 εργάτες του ΟΣΕ, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και άλλοι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες. Τουλάχιστον δύο εργάτες είναι από το Μπαγκλαντές που γνωρίζουν φίλοι τους ότι ήταν στο τρένο και σκοτώθηκαν. Αραγε, κάποιοι που δεν είχαν φίλους, δεν έχουν συγγενείς στην χώρα θα ταυτοποιηθούν ποτέ;

Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία της κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι ώρα να τους διώξουμε για πάντα. Η ίδια κυβέρνηση που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφάλειας για την μετακίνηση καθημερινά εκατομμυρίων ανθρώπων, σπαταλά δισεκατομμύρια για την «επιτήρηση» των μετακινήσεων, την καταδίωξη προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα. Έτσι οι χιλιάδες συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες, drones, αεροπορική στήριξη(!) ώστε να μπορούν να εντοπίσουν τις μανάδες που παίρνουν αγκαλιά το παιδί τους και κρύβονται πίσω από ένα θάμνο αλλά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ δεν έχουν στη διάθεση τους σύστημα τηλεχειρισμού και εντοπισμού των τρένων!!! Άνθρωποι κατατρεγμένοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο τον βρίσκουν κατά χιλιάδες με πνιγμό στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην Μεσόγειο από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΝΔ που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων.

Αυτές οι πολιτικές δίνουν έδαφος ξανά στα ορφανά της Χρυσής Αυγής που το αντιφασιστικό κίνημα τους έστειλε στη φυλακή.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, προσφύγων και Ρομά, με τις επαναπροωθήσεις και τις σφαίρες των αστυνομικών όπως του Σαμπάνη και του Φραγκούλη, με τα στρατόπεδα-γκέτο, τις φυλακές στα νησιά και την Αμυγδαλέζα. Να δοθούν λεφτά για την ασφάλεια στα τρένα, για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την τέχνη και τον πολιτισμό και όχι να έχει 2 δισεκατομύρια ο Μηταράκης για να φτιάχνει φράχτες και παγίδες θανάτου για την προσφυγιά.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες από τα καμπ να ενωθούμε σε μια γροθιά και να στηρίξουμε την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και των συλλαλητηρίων για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του σεξισμού και του ρατσισμού. Να στηρίξουμε το συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη, να μην αφήσουμε τη ΝΔ να μετατρέπει τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα εγκλήματα της.

KΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τη συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε το άρθρο