Ομόφωνα αθώοι οι 11 τούρκοι αγωνιστές – Καταρρίφθηκαν οι κατηγορίες περί “τρομοκρατίας”

Ήταν μονόδρομος η αθώωση των αγωνιστών από την Τουρκία. Πριν από λίγο, το Β’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που έκρινε σε δεύτερο βαθμό τη σκευωρία που έστησε η Αντιτρομοκρατική και επικύρωσε με μια εκτρωματική πρωτοβάθμια απόφαση το ελληνικό δικαστικό σύστημα, αποφάσισε.

  • Οι δέκα αγωνιστές και αγωνίστριες αθώοι/ες από όλες τις κατηγορίες (ομόφωνα)
  • Ο Ozen Sinan Oktay, που ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα, ένοχος για απλή οπλοκατοχή, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, που ήταν διακεκριμένη οπλοκατοχή (κατά πλειοψηφία 3-2)
  • Ο Ozen Sinan Oktay αθώος από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και για μια σειρά πλημμελήματα (ομόφωνα)
  • Ο Ozen Sinan Oktay αθώος από την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (κατά πλειοψηφία 3-2).

Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν στον Ozen Sinan Oktay τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων (το αποτέλεσμα στην επιμέτρηση της ποινής είναι το ίδιο, είτε αναγνωριστεί ένα είτε περισσότερα ελαφρυντικά).

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Ozen Sinan Oktay ποινή φυλάκισης 18 μηνών και το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρότασή της. Ετσι, και ο αγωνιστής Ozen Sinan Oktay αποφυλακίζεται (οι υπόλοιποι δέκα είναι ήδη ελεύθεροι). Σημειώνουμε ότι ο Ozen Sinan Oktay έχει εκτίσει 3 χρόνια και 6 ημέρες φυλάκισης και έχει 441 μεροκάματα. Δηλαδή, συνολικά 4 χρόνια, 4 μήνες και 21 μέρες.

Η σύνθεση του δικαστηρίου: Πρόεδρος: Στυλιανή Μπλέτα, μέλη: Ιωάννα Οικονόμου, Καλλιόπη Βενιού, Αγγελική Τσώλα, Χριστόφορος Σεβαστίδης, εισαγγελέας: Ουρανία Σταθέα. Στις αποφάσεις που εμφανίζεται μειοψηφία μειοψήφισαν οι εφέτες Ιωάννα Οικονόμου και Καλλιόπη Βενιού.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο