Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και το σύστημα που τις ξεπλένει, Σάββατο 11/3 στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας (Βόλος)

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και το σύστημα που τις ξεπλένει
Σάββατο 11/03, 12:00, στην πλατεία Ελευθερίας

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ B. ΜΑΓΓΟΥ NA ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ οι ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΕΝΟΧΟΙ Î LAFARGE ΚΑΙ οΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Β.ΜΑΓΓΟΥ Î ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΚΡΑΡΟΣΛΟ ΚΟΥΜΗΣ-ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΝΔΑΝΟΛΕΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΡΑΤΗΣ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ TONY ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ZAK ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/03 12:00 ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΚΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΦΥ"


Δυόμισι χρόνια πριν, ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες έξω από τα τοπικά δικαστήρια κατά τη διάρκεια επίθεσης των μπάτσων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο, έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και τον οδήγησαν στον θάνατό του ένα μήνα μετά.

Η δικαστική εξουσία, αφού πέταξε στον κάλαθο των άχρηστων τη μήνυση που άσκησαν οι γονείς του Βασίλη με την κατάθεση δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, αποφάσισε να ρίξει στα μαλακά κάποιους μόνο από τους υπεύθυνους του ξυλοδαρμού του Βασίλη, και να συγκαλύψει τον βασανισμό του.

Στις 21 Οκτώβρη, παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, με την αίθουσα του μονομελούς πλημμελειοδικείου Βόλου γεμάτη ασφαλίτες και με την αστυνομία να απαγορεύει την είσοδο στους δεκάδες αλληλέγγυους και αλληλέγγυες, ξεκίνησε η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου για την “ψευδομήνυση” που κατέθεσε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βόλου. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών απέρριψε την μήνυση της οικογένειας Μάγγου, μήνυση για κακουργήματα ( βασανιστήρια και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) και ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών αστυνομικών για πλημμελήματα (επικίνδυνη σωματική βλάβη). Μετά την απορριπτική διάταξη η οικογένεια έκανε προσφυγή στον εισαγγελέα Εφετών στη Λάρισα, ζητώντας να συνεκδικαστεί η μήνυση της οικογένειας με την ψευδομήνυση της εισαγγελίας Βόλου. Μετά από αρκετές διακοπές, η έδρα αποφάσισε να δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης της οικογένειας και να αναβάλει την δίκη για τις 15 Μαρτίου, καθώς αναμένεται η απόφαση από την εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Παράλληλα ζητήθηκε από τον Γιάννη Μάγγο να κατονομάσει τους μάρτυρες της σκηνής του ξυλοδαρμού του Βασίλη.

Τον τελευταίο καιρό, δημιουργούνται εστίες αντίστασης, που προσπαθούν να στήσουν αναχώματα στον ακροδεξιό κατήφορο της νεοφιλελεύθερης επέλασης. Τοπική κοινωνία και συλλογικότητες, που παλεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής και γνωρίζουν τα επιχειρηματικά, περιβαλλοντικά σχεδία (LNG, καύση σκουπιδιών, αιολικά πάρκα στο Ν. Πήλιο, Σταγιάτες) δεν περιμένουν τίποτα από την αστική δικαιοσύνη. Ένα μωσαϊκό αντίστασης βρίσκεται σε εξέλιξη και η σύνδεση όλων των αγώνων πέρα από αυτονόητη είναι και αναγκαία.

Η δίκη των τριών αστυνομικών που αναβλήθηκε και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 11/03 12:00 ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Συγκέντρωση – Πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και το σύστημα που τις ξεπλένει
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/03 09:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ: Δίκη των βασανιστών του Β. Μάγγου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών ενάντια στη συγκάληψη της υπόθεσης του Βασίλη Μαγγου

Βίντεο εν όψει της δίκης των βασανιστών του Β. Μάγγου

https://www.youtube.com/watch?v=1T3QaMRMK1Q


Έπειτα από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 7/3 για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη , αποφασίστηκε κατάληψη του θόλου με σκοπό τη δημιουργία κέντρου αγώνα, εν οψει των πολυδιάστατων των κινητοποιήσεων που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Το κρατικό έγκλημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη την 1/3, είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και της πολιτικής ενός συστήματος που βάζει το κέρδος σε προτεραιότητα έναντι της ανθρώπινης ζωής και μετατρέπει τις συγκοινωνίες από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα κοστολογώντας τις ζωές των από τα κάτω.post image
Είναι φανερό ότι κράτος, κεφάλαιο και ιδιώτες συγκαλύπτουν με τα γνωστά τους μέσα, ακόμα μία μαζική κρατική δολοφονία. Η απάντηση της κυβέρνησης έρχεται με τη βίαιη μορφή της καταστολής σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, ρίχνοντας χημικά, ξυλωκοπώντας και κάνοντας συλλήψεις εδώ και μέρες. Τα υπόχειρια του κράτους δεν δίστασαν και στη σημερινή πορεία να συλλάβουν διαδηλωτή.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες όσον αφορά τους μηχανισμούς του συστήματος εφόσον έχουν εφαρμοστεί και στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την κρατική δολοφονία του Β. Μάγγου. Καλούμε στην πορεία του Σαββάτου και στη συγκέντρωση της Τετάρτης κατά της συγκάλυψης των βασανιστών του, δεδομένου οτι η αστική δικαιοσύνη συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια. Καλούμε όλα τα άτομα να συμμετάσχουν στις οριζόντιες διαδικασίες και να πλαισιώσουν όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στο κέντρο αγώνα και στα υπόλοιπα μέρη της πόλης.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:8/3 Γενική απεργία 12:00 Μαθητική-Φοιτητική Πορεία ΘΟΛΟΣ18:00 Πορεία για την παγκόσμια ημέρα θυληκοτήτων ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ21:00 Προβολή “Orlando” ΘΟΛΟΣ

11/3 Πανελλαδική ημέρα δράσης εν όψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου12:00 Πορεία ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

15/3 9:00 Δίκη των 3 μπάτσων που βασάνισαν τον Βασίλη Μάγγο – Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

ΔΕΝ ΚΥΡΗΣΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΗΞΕΙ ΗΔΗ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συντονιστικό Κατάληψης Θόλου

Μοιραστείτε το άρθρο