Ο αγώνας συνεχίζεται, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πολυγύρου, Παρασκευή 10/3 από τις 9:00 και μετά

ΣΚΟΥΡΙΕΣ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα δικαστήρια, παρά την ανεπιτυχή προσπάθεια ατομικής εξόντωσης και συλλογικής διάλυσης  και παρά την όποια ταλαιπωρία, για εμάς ήταν και παραμένουν ένα ακόμη πεδίο του αγώνα ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα.
 
Ένα πεδίο λίγο άχαρο και ρυπαρό όπως οι αίθουσές του, ένα πεδίο το οποίο ιστορικά είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κανείς όταν αποφασίζει να σταθεί ενάντια στον παραλογισμό των κρατών και των εταιρειών του σύγχρονού μας κόσμου.
Πόσες φορές ακόμη κι από πόσες διαφορετικές φωνές θα καταγραφεί στο βιβλίο των πρακτικών τους η φράση “ήμουν είμαι και θα είμαι στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία”…
Την ερχόμενη Παρασκευή θα καταγραφεί και πάλι, καθώς 5 αυτή τη φορά Χαλκιδικιώτες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, κατηγορούνται για αυτά που έγιναν αλλά και για αυτά που φαντάστηκαν οι διωκτικές αρχές στην πορεία στις Σκουριές την 15η του Απρίλη του 2018.
Ήταν μία πορεία υπέρ της υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος, μία πορεία κατά της αυθαιρεσίας και της διαπλοκής της Eldorado Gold, μία ακόμη πορεία ενάντια στη λογική των πολυεθνικών εταιρειών και των μεγαπρογραμμάτων τους.
Εκείνη την ημέρα το βουνό είχε γεμίσει με όλων των ειδών και βαθμίδων μπάτσους, ο κόσμος διαδήλωσε και το κράτος απάντησε με δακρυγόνα σε ευθεία βολή, ξύλο, κυνηγητό και φυσικά άλλη μια δικογραφία.
Μοιραστείτε το άρθρο