Καταγγελία για την αστυνομική καταστολή στους φωτορεπόρτερ: “χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο «στο ψαχνό» για 4 συναδέλφους”

Συνεχίζεται αμείωτη η στοχοποίηση συναδέλφων φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων στο δρόμο από την αστυνομία. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, και ενώ η οργή ξεχειλίζει για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη με μαζικές κινητοποιήσεις να λαμβάνουν χώρα, τέσσερις συνάδελφοι έχουν δεχτεί την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ είτε με πέτρες, είτε με γκλομπ είτε με χημικά και κρότου λάμψης σε ευθεία βολή.

Στην πορεία της Παρασκευής, άνδρας των ΜΑΤ έριξε κρότου λάμψης πάνω σε φωτογράφους από την οποία προκλήθηκε εμβοή (συνεχές βουητό), ένδειξη ακουστικού τραύματος στη φωτορεπόρτερ Μαρία Χουρδάρη. Και στην ίδια πορεία χτυπήθηκε από γκλομπ ο φωτορεπόρτερ Νικόλας Γεωργίου.

Στο 3.29 φαίνεται να πέφτει στα κεφάλια των φωτορεπόρτερ κρότου λάμψης:

Στην πορεία της Κυριακής χτυπήθηκε με πέτρα πισώπλατα ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος.  Διαβάστε εδώ την καταγγελία του.

Επιπλέον, ένας ακόμα φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε από δακρυγόνο που εκτόξευσε Ματατζής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά.

https://www.facebook.com/marios.lolos.1/posts/pfbid034yynzetvCvn1pA16Byg5g1i2Rucwon5Y74MCtZLUcQRge97w2m4sNkoV1NneuSMzl

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί δεκάδες περιστατικά κατασταλτικής βίας από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη σε συναδέλφους μας, τα οποία βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία ή “μεμονωμένα”. Εν τω μεταξύ σιγή ιχθύος τηρούν μέχρι στιγμής ΕΦΕ και ΕΣΗΕΑ.

https://katalipsiesiea.espivblogs.net/chimika-krotoy-lampsis-xylo-psachno-4-synadelfoys/?fbclid=IwAR3TR1C4uJgotTlgh9PAhbOxj5P5BbMBOx_dWJOqa2i53lQSOuwBM2PtZl8

Φωτογραφία: Μάριος Λώλος

Μοιραστείτε το άρθρο