Σε προτάσεις και διαπραγματεύσεις αναφέρεται το Βερολίνο

375Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Δύση θα παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία μετά τον τερματισμό του πολέμου που θα έρθει με διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο γερμανός καγκελάριος,… όταν καταλάβει ο Πούτιν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάχες σώμα-με-σώμα στα ανατολικά μέτωπα σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ έως την Ζαπορίζια.

Σε διαπραγματεύσεις, ειρηνευτικές προτάσεις και την μεταπολεμική μέρα αναφέρθηκε ο καγκελάριος της Γερμανίας μόλις επέστρεψε από επίσκεψή του στις ΗΠΑ και συνομιλίες που είχε με την αμερικανική πολιτική ηγεσία. Αναφορές που δείχνουν ότι στην Ουάσινγκτον συζητήθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγινα γνωστά με τις δηλώσεις κατά την επίσκεψη.

Όπως είπε σε συνεντεύξεις του ο γερμανός καγκελάριος: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αναγκαίο να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και έτσι μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Αν κοιτάξουμε στις προτάσεις των Ουκρανών, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμοι για την ειρήνη». Μάλιστα προχώρησε στη μεταπολεμική μέρα λέγοντας πως η Δύση είναι έτοιμη να παράσχει στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας μετά το τέλος του πολέμου.

Στα πεδία των μαχών… Σε «μια από τις δυσκολότερες μάχες», αυτήν στα διάφορα επιμέρους μέτωπα στο Ντονμπάς, αναφέρεται ο ουκρανός πρόεδρος και κυρίως στις σφοδρές συγκρούσεις στην Μπαχμούτ οι οποίες διεξάγονται πλέον σώμα-με-σώμα μέσα στο κέντρο της πόλης. «Ευχαριστώ όλον τον στρατό, τους συνοριοφύλακες που υπερασπίζονται το κράτος μας γύρω από την Μπαχμούτ, το Ουγλεντάρ, την Αβντιίφκα, το Σιβέρσκ, το Σβάτοβε, το Λιμάν και τη Ζαπορίζια», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε όλο το κάθετο μέτωπο στα όρια του Λουγκάνσκ, τα βόρεια του Ντονέτσκ και την Ζαπορίζια.

Στον καθημερινό απολογισμό του, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανέφερε ότι αποκρούστηκαν «περισσότερες από 130 επιθέσεις του εχθρού» το τελευταίο 24ωρο, σε πολλά σημεία του μετώπου – κυρίως στο Κουπιάνσκ, το Λιμάν, την Μπαχμούτ και την Αβντιίφκα. «Ο εχθρός συνεχίζει τις προσπάθειες να περικυκλώσει την πόλη Μπαχμούτ», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός έπληξε σήμερα κέντρο διοίκησης του Τάγματος Αζόφ των ουκρανικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική επαρχία Ζαπορίζια. Στην ίδια επαρχία, ρωσικό χτύπημα σε πολυκατοικία προκάλεσε το θάνατο 13 ανθρώπων.

Μοιραστείτε το άρθρο