Εκδήλωση – συζήτηση: Οι (παρά)κρατικές δολοφονίες ως εφαρμογή της αστικής πολιτικής και οι μεθοδεύσεις συγκάλυψής τους, Σάββατο 4/3 στις 19:00 στο Θόλο (Βόλος)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
-Ελένη Κωστοπούλου (μητέρα του Ζακ)
-Γιάννης Μάγγος
-Θοδωρής Καπάτος (δικηγόρος)
-Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος)
ΘΟΛΟΣ, αίθουσα ΣΑΚΕ, σήμερα 4 Μαρτίου, 7.30 μ.μ. Βόλος

“ΟΙ (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΩΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥΣ”
Ζητήματα τραγικά…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Saturday, March 4, 2023

 

Να καταδικαστούν οι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου!

Σάββατο, 11/3/2023, 12 π.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Τετάρτη, 15/3/2023, 9 π.μ., Δικαστήρια Βόλου

Ο πόλεμος διεξάγεται κάθε μέρα εδώ. Να νικήσουμε!

Στις 15 Μαρτίου διεξάγεται η εξ αναβολής δικάσιμος (21/10/2022) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου των αστυνομικών που παραπέμφθηκαν αυτεπάγγελτα για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου την επομένη (14/6/2020) της μεγαλειώδους κινητοποίησης κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge. Στο εδώλιο των κατηγορουμένων δεν κάθονται οι αστυνομικοί που τον βασάνισαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα που με πρόσχημα την προσαγωγή του τον ξυλοφόρτωσαν κρατώντας τον πισθάγκωνα και στο τέλος τον πέταξαν έξω για να μην αναγκαστούν, όντας βαριά τραυματισμένος, να τον μεταφέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο και να αναγκαστούν να απολογηθούν για τις πράξεις τους. 

Η δίκη είχε αναβληθεί καθώς η οικογένεια του Βασίλη είχε καταθέσει στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας αίτημα συνεκδίκασης της μήνυσης της οικογένειας, με την αυτεπάγγελτη δίωξη προκειμένου σε αυτήν να καταθέσουν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες της μηνυτήριας αναφοράς κατά όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Η απόφαση της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας εκκρεμεί μέχρι σήμερα. Είναι γεγονός ότι δίχως την αποφασιστική στάση της οικογένειας Μάγγου στη δικάσιμο της 21/10/22, της πλατιάς και πολύπλευρης κινηματικής ανάδειξής του ζητήματος του βασανισμού και της δολοφονίας του Βασίλη και της σύνδεσης της υπόθεσης με τα πολιτικά κέντρα που επιβάλλουν ένα καθεστώς ασφυξίας στην πόλη του Βόλου, το δικαστικό σύστημα σε αγαστή συνεργασία με τις διωκτικές αρχές θα προωθούσε την εξέλιξη της δίκης χωρίς την κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων και με την οικογένεια Μάγγου στη θέση των απλών μαρτύρων αντί των κατηγόρων για τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του Βασίλη που οδήγησε ένα μήνα μετά (13/7/2020) στον θάνατό του.

Ενόψει της ακήρυκτης προεκλογικής περιόδου, η επιθυμία της άρχουσας τάξης και των πραγματικών κυρίαρχων, των πολυεθνικών, είναι να κλείσουν με συνοπτικές διαδικασίες τις δικαστικές εκκρεμότητες των “δικών τους παιδιών” ειδικά μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής δυσφορίας, ανέχειας και πολέμου που μπορεί να προκαλέσει πολιτικές αναταραχές.

Η σκοπιμότητες είναι ολοφάνερες με την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρομά Κώστα Φραγκούλη για ένα εικοσάευρω, την αθώωση της Greek mafia, τη συγκάλυψη των αστυνομικών για το γιο του Θεοδωρικάκου αλλά και τη νέα υπόθεση για κυκλώματα αστυνομικών σε βρώμικες υποθέσεις, τις παρεμβάσεις Ντογιάκου για τις προκλητικές και παράνομες συνακροάσεις “αγνώστων της ΕΥΠ”, τις παρακολουθήσεις των πάντων με εντολή εισαγγελέως της ΕΥΠ με υπεύθυνο της Υπηρεσίας τον ίδιο το Μητσοτάκη, συνθέτουν ένα οργουελικό περιβάλλον όπου όλοι παρακολουθούνται γιατί όλοι είναι ύποπτοι για λόγους …εθνικής ασφάλειας. Η εργατική τάξη, η νεολαία αποτελούν για την άρχουσα τάξη τον εσωτερικό εχθρό, παραμένουν οι υπ΄αριθμόν 1 ύποπτοι της κοινωνικής ανατροπής και γι αυτό παρακολουθούνται, διώκονται, βασανίζονται, δολοφονούνται.

Η πολυεθνική που διώκεται για συνεργασία με τον ISIS και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας προσπαθεί να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το σύνθημα “Να φύγει η Lafarge, να ζήσουμε εμείς” και χρηματοδοτεί μονοπάτια φυσικού κάλους, νοσοκομεία, παρέχει φροντίδα σε ορφανά παιδιά και μαζί με τον Μπέο οργανώνει χριστουγεννιάτικες γιορτές για το πόπολο.

Ο Βασίλης Μάγγος ήταν ο πρώτος νεκρός του δικού μας στρατοπέδου σε αυτό τον πόλεμο. Ήταν ο αγωνιστής που με το βασανισμό του και το θάνατό του, έπρεπε να «σωφρονιστεί» ένα ολόκληρο κίνημα που γιγαντώνονταν και πλέον δεν διεκδικούσε διευθέτηση των όρων των «ενεργειακών επενδύσεων», αλλά ακύρωσή τους, εκδίωξη των μονοπωλιακών ομίλων από τη γη μας και τελικά, διεκδίκησε για τις πόλεις μας, τα βουνά μας, τον αέρα μας και την ίδια μας τη ζωή τον πρώτο λόγο να τον έχουμε εμείς και όχι οι πολυεθνικές, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι.

Η δίκη δεν αποτελεί απλά μια προσπάθεια «πτώσης στα μαλακά» για τους βασανιστές, αλλά συνολικής αθώωσης του άγριου πολέμου που διεξάγει η Lafarge και άλλες πολυεθνικές για την παγίωση και ενίσχυση των επενδυτικών τους συμφερόντων. Το επιχειρηματικό κράτος αναζητά αποδοχή τόσο των σχεδιασμών του, όσο και υποταγή στα μέσα επιβολής τους. Δεν του αρκεί η βιομηχανία δικών κατά αγωνιστών που έχει στήσει. Απαιτεί και την προστασία των εκπροσώπων του “νόμου και της τάξης” του κεφαλαίου.

Η υπόθεση του Βασίλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των εν εξελίξει αγώνων ενάντια στον ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους όρους που θα ζήσει το επόμενο διάστημα η κοινωνική πλειοψηφία στο πεδίο των λαϊκών ελευθεριών και στην περιφρούρηση της δυνατότητας του αγώνα για τη διεκδίκηση ενός άλλου πλαισίου ζωής με στίγμα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η αστυνομική βία της τελευταίας περιόδου στρέφεται ενάντια στη νεολαία που είναι πάντα ο ευαίσθητος δείκτης της κοινωνικής αναταραχής και σε μια σημαντική κατάκτηση από την πτώση του Χούντας, το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν επενδύουμε στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη που τελεί υπό την ηγεμονία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του. Τον τελευταίο εξάλλου χρόνο με τις δίκες των δολοφόνων του Ζακ, του Γρηγορόπουλου, την απελευθέρωση του καταδικασμένου Λιγνάδη, την εξώθηση στο θάνατο των απεργών πείνας Κουφοντίνα και Μιχαηλίδη, του Παύλου Φύσσα, η αστική δικαιοσύνη έχει δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο το ταξικό της πρόσωπο. 

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος διαμόρφωσης νέων όρων κοινωνικής δικαιοσύνης που επιδιώκει να αλλάξει το ρου των πραγμάτων στο πεδίο της καθημερινής ζωής. Να αλλάξει τους όρους ελευθερίας προς όφελος των πολλών και εναντίον της ολιγαρχίας του πλούτου.

Το γάντι που μας πέταξαν θα το σηκώσουμε.

Τη ζωή που μας στερούν θα τη διεκδικούμε όσο αντέχουν τα όνειρά μας.

Ο χειμώνας αυτός είναι η προετοιμασία για τη δική μας ταξική επίθεση ενάντια στο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του, χωρίς φτώχεια, πείνα και πολέμους.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Φεβρουάριος 2023

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

Μοιραστείτε το άρθρο