Κοινοί αλληλένδετοι αγώνες της φοιτητικής και σπουδαστικής κοινότητας, καθολικά δωρεάν σίτιση

Κείμενο για τη σίτιση από το Συντονιστικό Κατάληψης της ΑΣΚΤ

Τις τελευταίες εβδομάδες οι καλλιτεχνικές σχολές κινητοποιούνται ενάντια στο ΠΔ 85/2022 που θελει να υποβαθμίσει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών. Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων αυτών έχουν γίνει καταλήψεις σε σχολές και θέατρα με την σχολή μας να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση. Οι αγώνες αυτοί μπορούν να γίνουν αντιληπτοί και ως αλληλένδετο κομμάτι των υπόλοιπων αιτημάτων της φοιτητικής κοινότητας προτάσσοντας πολλαπλές διεκδικήσεις.
Μια ανεπάρκεια που διαρκώς έρχεται στην επιφάνεια της καθημερινότητας μας ως φοιτητά είναι η έλλειψη επαρκούς μέριμνας για δωρεάν-δημόσιες-και επαρκείς φοιτητικές παροχές όπως στέγαση, σίτιση, μετακινησεις. Σε αυτό το πλαίσιο, πηγαίνοντας βήμα βήμα, θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα τη δωρεάν σίτισης. Θέλουμε η φοιτητική λέσχη να παρέχει επαρκές και δωρεάν φαγητό για όλα. Χωρίς την επίδειξη κάρτας σίτισης ή και πάσου. Στο πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε και διεκδικούμε, τόσο εμείς ή φοιτητά άλλων σχολών όσο και τυχόν πλάσματα της γειτονιάς θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε φαγητό. Τόσο πάγια, λόγω της πίστη μας σε ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, αλλά και συγκεκριμένα σε αυτήν την συνθήκη με την εκτεταμένη ακρίβεια εξαιτίας των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων που μας δυσκολεύει καθημερινά.
Απαιτούμε από τις διοικήσεις της σχολής και τη φοιτητική μέριμνα να ικανοποιήσει το αίτημά μας για καθολικά δωρεάν σίτιση. Την ίδια στιγμή εμείς θα προχωρήσουμε σε δράσεις για να το εξασφαλίσουμε προτάσσοντας συλλογική στάση και στεκόμενες αλληλέγγυα προς τα συμφοιτητά μας.
Μοιραστείτε το άρθρο