Καταγγελίες για εργασιακή αυθαιρεσία, εντατικοποίηση και απολύσεις

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο καταγγέλλει τις αλυσίδες των Praktiker, Lidl και Μασούτη για εργοδοτική αυθαιρεσία, απολύσεις και τρομοκράτηση εργαζόμενων και εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της εξάντλησης.

Εργοδοτική αυθαιρεσία, παράνομες απολύσεις και τρομοκράτηση εργαζομένων από την PRAKTIKER

Το τελευταίο διάστημα, η εργοδοσία στα Praktiker έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένων επίθεση εναντίον των εργαζομένων της. Ενώ τους έχει ήδη επιβάλει να δουλεύουν τις Κυριακές, κρατά καθηλωμένους τους μισθούς τους και αυξάνει την εντατικοποίηση για να μην κάνει προσλήψεις, τώρα θέλει να επιβάλει και τα σπαστά ωράρια. Για να καταφέρει τον σκοπό της, «χτυπάει» όσους συνδικαλίζονται, για να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει. 

Μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα:

Στα Ιωάννινα, η διεύθυνση του καταστήματος προσπαθεί να ξεφορτωθεί όσους δεν δέχονται να αλλάξουν τις συμβάσεις τους, στοχοποιώντας τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, απειλώντας τον με απόλυση.

Σε κατάστημα της εταιρείας στην Αττική, εργαζόμενη με συνδικαλιστική δράση απολύθηκε παράνομα και καταχρηστικά, επειδή δεν αποδέχτηκε την χειροτέρευση των όρων εργασίας της (σπαστά ωράρια, αλλαγές ρεπό και αυθαίρετες αλλαγές βαρδιών).

Σε εξόρμηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker στο κατάστημα του Ταύρου, η εργοδοσία κάλεσε ασφαλίτες να ακολουθούν τους εκπροσώπους του σωματείου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με τους συναδέλφους τους. 

Όσο χειροτερεύει η κρίση, τόσο περισσότερο σκυλιάζουν οι εργοδότες και χτυπούν τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Οι αντεργατικοί-αντισυνδικαλιστικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα το έκτρωμα Χατζηδάκη, τους δίνουν το ελεύθερο να «αποφασίζουν και να διατάζουν», να μας τρομοκρατούν και να τσακίζουν την αξιοπρέπειά μας. Το μόνο που φοβούνται είναι η αυτοοργάνωσή και οι αγώνες μας, γι’ αυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βάλουν φρένο στη συνδικαλιστική μας δράση. Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους. Μέσα από τα σωματεία μας και τις επιτροπές μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και γενναίες αυξήσεις μισθών. 

ΑΚΡΑΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL

O «τοπ εργοδότης» -όπως αυτοδιαφημίζεται η lidl hellas– είναι τοπ μόνο στην εκμετάλλευση των εργαζομένων της. Οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία (πολλά ταυτόχρονα πόστα, καθεστώς μερικής απασχόλησης, χρονομετρήσεις), η έντονη άρνηση της εργοδοσίας να δώσει έστω και ελάχιστες αυξήσεις στους εργαζόμενούς της καθώς και οι αντεργατικές της τακτικές (απεργοσπαστικός μηχανισμός στις απεργίες το ’22, σωματικός έλεγχος και έλεγχος αυτοκινήτων των εργαζομένων με την πρόφαση κλοπής), το αποδεικνύουν. 

Και ενώ η εταιρεία βλέπει συνεχώς τα κέρδη της να αυξάνονται, η κατάσταση για τους εργαζόμενούς της όλο και χειροτερεύει. Ο στόχος της  «παραγωγικότητας» έχει εξουθενώσει τους συναδέλφους, τόσο στα καταστήματα όσο και στις αποθήκες. Ακραία εντατικοποίηση της εργασίας, ψυχολογική πίεση, κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων, μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα και άδειες με το “έτσι θέλω” του εργοδότη, για να «βγουν οι ώρες» και να «πιάσει» η εταιρεία τους στόχους της. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στην παραίτηση, ενώ από την πλευρά της η εργοδοσία αρνείται να σταματήσει αυτές τις βάρβαρες τακτικές και αρκείται στην αύξηση μισθών-παροχές-φιλοδώρημα, «για τα μάτια του κόσμου». 6,7 εκατομμύρια ευρώ για τους 6.700 «ανθρώπους της», χωρίς να διευκρινίζει τι ποσοστό αυτού του ποσού είναι η αύξηση και τι οι παροχές, πώς θα κατανεμηθεί αυτό το ποσό μεταξύ «παλιών» και «νέων» εργαζομένων και μεταξύ εργαζομένων και στελεχών, πότε θα δοθούν αυτά τα ποσά κ.τ.λ. Ταυτόχρονα, στα σχέδια της εταιρείας είναι να πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο αυτά τα ελάχιστα που καταδέχτηκε να μας παρέχει, επιβάλλοντάς μας ακόμη χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Η λύση για να σταματήσει ο εφιάλτης που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο χώρο εργασίας μας δεν είναι οι αυξήσεις-ψίχουλα, οι παραιτήσεις και τα παράπονα στους προϊσταμένους. Πρέπει να ενισχύσουμε τα επιχειρησιακά σωματεία μας ανά περιοχή, να βοηθήσουμε στον πανελλαδικό συντονισμό τους, να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα και κάθε αποθήκη της εταιρείας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και πραγματικές αυξήσεις στους  μισθούς μας, που να ανταποκρίνονται στα δυσβάσταχτα έξοδα της καθημερινής επιβίωσης. 

Νέες «Συμβάσεις Δουλείας» από τον ΜΑΣΟΥΤΗ

Η εργοδοσία του Μασούτη δικαίως θεωρείται από τις χειρότερες στον κλάδο των super market. Αφού έτρεξε να εφαρμόσει 12ωρα και να απαγορεύσει τις συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων στον χώρο εργασίας, πάντα πιστή στα νεοφiλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενούς της σε δούλους, με τις τροποποιητικές συμβάσεις που τους δίνει να υπογράψουν. 

Σύμφωνα με την νέα σύμβαση: ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να μεταβάλλει τις μέρες και τις ώρες εργασίας, να αλλάζει το σύστημα απασχόλησης είτε σε εξαήμερο είτε σε πενθήμερο, να κατανείμει το ημερήσιο και εβδομαδιαίο ωράριο μεταβάλλοντάς το ελεύθερα και οποτεδήποτε, και να καθορίζει κατά την απόλυτη κρίση του και διακεκομμένο ωράριο. Ο εργαζόμενος έχει την υποχρέωση να παρέχει πρόσθετη υπερεργασιακή ή υπερωριακή εργασία, νύχτα, Κυριακές, ή σε εξαιρετέες ημέρες, εφόσον του ζητηθεί. Επιπλέον, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να μεταθέτει ή να μετακινεί τον εργαζόμενο, πρόσκαιρα ή μόνιμα, σε οποιαδήποτε από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή αυτές που πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον εντός του ίδιου νομού. Τυχόν άρνηση από πλευράς του εργαζομένου αποτελεί λόγο απόλυσης και μάλιστα με υπαιτιότητα του εργαζόμενου, δηλαδή χωρίς αποζημίωση. Η ειδικότητα και τα καθήκοντα των εργαζομένων θα προσδιορίζονται κατά την απόλυτη κρίση του εργοδότη και οι άδειες θα δίνονται, επίσης, κατά την κρίση του εργοδότη. Ακόμη, χωρίζει τον μισθό σε «νόμιμο» και «συμφωνημένο». Οποιοδήποτε ποσό πέραν του νόμιμου, δηλαδή του «Νομοθετικά Προβλεπόμενου Κατώτατου Μισθού», θεωρείται οικειοθελής παροχή, την οποία ο εργοδότης δικαιούται να παύει, μετατρέπει ή ανακαλεί οποτεδήποτε και αναιτιολόγητα. 

Αυτή η σύμβαση ουσιαστικά ξεπουλάει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων της εταιρείας, για ψίχουλα. Ενώ τα κέρδη των super market εκτοξεύονται, οι εργοδότες του κλάδου θέλουν να βγάλουν ακόμη περισσότερα πάνω στις πλάτες των εργαζομένων τους. Οι όροι αυτής της σύμβασης είναι το μέλλον που θέλουν για εμάς κυβερνήσεις και εργοδότες. Κάθε δικαίωμα και διευκόλυνση γι’ αυτούς, μόνο υποχρεώσεις και εξαθλίωση για εμάς. Η πληθώρα αντεργατικών νόμων όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθώς και το έκτρωμα Χατζηδάκη πρέπει να καταργηθούν αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. 

Να μην υπογραφεί καμία τέτοιου είδους δουλική σύμβαση εργασίας, ούτε στον Μασούτη ούτε πουθενά. Μόνο εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε φρένο στις επιθέσεις εναντίον μας. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να αγωνιστούμε για να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας στην πράξη. 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Μοιραστείτε το άρθρο