«Δεν θα περάσει η αξιολόγηση» – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Μήνυμα στην υπουργό Παιδείας ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δεν θα επιτρέψουν να περάσει η αξιολόγηση έστειλαν μέλη των συλλόγων δασκάλων και των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέα καλέσματα. Στόχος είναι, στο  δρόμο, η κοινωνία να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αποπροσανατολίσει για τα σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και να στοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς.

Σε συνέντευξη Τύπου, έξω από το ΥΜΑΘ, επί της Αγ. Δημητρίου, οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, ότι προωθούν την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου για να ευνοήσουν την ιδιωτική εκπαίδευση και το μαρασμό των σχολικών μονάδων, με στόχο να βγαίνουν στην παραγωγή υποαμοιβόμενοι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι. Και τόνισαν, ότι η μάχη ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις πρέπει να δοθεί από όλη την κοινωνία που πλήττεται από την ακρίβεια και την ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών και της ενέργειας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ενώσεων γονέων Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι προωθεί το διαχωρισμό των σχολείων σε «καλά» και «κακά» και των μαθητών σε αυτούς που έχουν οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν σπουδές στο πανεπιστήμιο και σε όσους δεν θα έχουν καμία υποστήριξη από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης για κάτι τέτοιο, με στόχο τη γιγάντωση της επισφάλειας στην εργασία.

Μοιραστείτε το άρθρο