Συνέντευξη Τύπου του Συντονισμού Εκπαιδευτικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 23/2 στις 14:30 μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
την Πέμπτη 23/2, 2.30μ.μ., μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
για την ακύρωση της αξιολόγησης, την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Δελτίο Τύπου από Σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης , Δευτέρα,20/2/23

Πραγματοποιήθηκε στις 20/2/23, μετά από πρόσκληση της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ,  σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την  οργάνωση κοινών αγωνιστικών δράσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης, την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και συνολικά του αγώνα μας  ενάντια  στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι : Α΄ΕΛΜΕ-Θ, Γ ΄ΕΛΜΕ-Θ , Δ΄ΕΛΜΕ-Θ , Ε΄ΕΛΜΕ-Θ , Ζ΄ΣΕΠΕ,  ΣΕΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ,  Γ΄ΣΕΠΕ,  ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας  και ως παρατηρητές οι: ΣΤ΄ΣΕΠΕ και ο ΣΕΠΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ .

Τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι συνάδελφοι-ισσες που τοποθετήθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης μετέφεραν τις εκτιμήσεις τους με βάση  το πλαίσιο δράσης και τις  αποφάσεις τους για τον  πανεκπαιδευτικό, πολύμορφο αγώνα μας για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση, την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα!

Κοινές  εκτιμήσεις  όλων ήταν πως :

-με την απεργία της 15ης Φλεβάρη, τη μαζικότερη των τελευταίων χρόνων  και τα μεγάλα συλλαλητήρια απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα,  οι εκπαιδευτικοί  έδειξαν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις για έναν αγώνα πολύμορφο και αποφασιστικό, που θα φθάσει μέχρι τη νίκη.

-σήμερα είναι  όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση κοινών συντονισμένων δράσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης και συνολικά ενάντια  στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Θες\νίκη. 

Οι Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ που συμμετείχαν πρότειναν στη σύσκεψη και καταθέτουν στις συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ τις παρακάτω προτάσεις:

  • Την πραγματοποίηση ΓΣ και Ολομέλειας Προέδρων για τη ΔΟΕ, ΓΣ Προέδρων για την ΟΛΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα., για την κλιμάκωση του αγώνα με νέο απεργιακό βήμα, αρχές Μάρτη, 24ωρη ή 48ωρη απεργία,  με τοπικές συγκεντρώσεις και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα(ενδεικτική ημερομηνία Παρασκευή 3/3) , ώστε να μη δοθεί πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση να ξεδιπλώνει την επίθεση της .Κατατέθηκε και πρόταση για το 1ο δεκαήμερο του Μάρτη . 
  • Σε κάθε περίπτωση  την Παρασκευή 3\3  να οργανωθεί στη Θες\νίκη   νέα μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με κήρυξη στάσεων εργασίας από τα σωματεία.
  • Δίνουμε τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή των ομοσπονδιών μας.  Η απεργία αποχή «συμβόλαιο τιμής» όλων των συναδέλφων και των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολείο ότι δεν θα προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση. Ανακοινώνουμε- δημοσιοποιούμε τα ποσοστά συμμετοχής στη ΑΑ,  στέλνοντας σαφές μήνυμα  πως με τη  μαζική συμμετοχή μας , σταματάμε την αξιολόγηση.
  • οι σύλλογοι Π.Ε. . και οι ΕΛΜΕ-Θ  εγγυώνται ότι θα υπερασπίσουν και θα επιμείνουν στις μορφές της Απεργίας/Αποχής και των Στάσεων Εργασίας από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να τις βγάλει παράνομες, προσφεύγοντας στα δικαστήρια:
  • α) προτείνοντας στις ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ την επαναπροκήρυξή τους
  • β) προτείνοντας στις ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να καλέσουν τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να τις επαναπροκηρύξουν
  • γ) με την επαναπροκήρυξη σε κάθε περίπτωση και από τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ της Απεργίας/Αποχής και των Στάσεων.
  • Αξιοποιούμε ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί τις  στάσεις εργασίας των ΔΟΕ- ΟΛΜΕ  (καλύπτουν όλο το εργασιακό) για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις μας. Τα σωματεία μας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, , συντονιζόμαστε , στηρίζουμε από κοινού τα σχολεία που θα επιχειρηθεί η είσοδος των αξιολογητών, μπλοκάρουμε σε κάθε βήμα κάθε απόπειρα τους.  
  • Την επομένη της τοποθέτησης των σχολικών συμβούλων Θες\νίκης οργανώνουμε μαζική παράσταση των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ  στα γραφεία τους.
  • Κοινές παρεμβάσεις σε ΠΥΣΔΕ- ΠΥΣΠΕ με την απαίτηση άμεσης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων 
  • Κοινή  ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των ΕΛΜΕ-Θ και κοινή των ΣΕΠΕ  με νεοδιόριστους/ες συναδέλφους που υπηρετούν στη Θες\νίκη. (ενδεικτικά στις 1/3)
  • συσκέψεις με νεοδιόριστους -ες  δια ζώσης κατά συγκροτήματα σχολείων με ευθύνη των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ 
  • Συνέντευξη τύπου : κατατέθηκαν οι εξής προτάσεις:

α) κοινή  συνέντευξη τύπου με ευθύνη των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ για την  προβολή των αιτημάτων – διεκδικήσεων  του αγώνα μας και  ανοιχτή απεύθυνση στήριξης σε γονείς, μαθητές, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, σωματεία   ( ενδεικτικά 23-2, ΥΜΑΘ)

β)Κοινή συνέντευξη τύπου με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με τη συμμετοχή της  Ομοσπονδίας  Γονέων Κ.Μ και το συντονιστικό μαθητών.

  • Οργάνωση απογευματινού  συλλαλητηρίου , ει δυνατόν από κοινού με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες για να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας ,  να συντονίσουμε τους αγώνες και τις δράσεις μας. ( ενδεικτικά Τρίτη 28-2)

      ράμμα σε γονείς

  • Γράμμα στους μαθητές μας
  • Ψήφισμα στήριξης του αγώνα μας που θα το απευθύνουμε σε όλα τα σωματεία, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα 
  • Κοινές παρεμβάσεις ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ στις γειτονιές 

οργάνωση κοινής σύσκεψης ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ  με φορείς των γονέων.

-Κατά τόπους συσκέψεις με γονείς και συλλόγους γονέων

  • Κοινές πρωτοβουλίες των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ για  την   ακύρωση του διαγωνισμού της «ελληνικής PISA» (ενημερώσεις, συναντήσεις γράμμα στους γονείς, αφίσα, κινητοποιήσεις, απεργίες, κ.ά.)
Μοιραστείτε το άρθρο