Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των καλλιτεχνών!

Το σημερινό (20/2) Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης υπερψήφισε ομόφωνα ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των σπουδαστών/ριών καλλιτεχνικών σχολών και των σωματείων καλλιτεχνών. Το ψήφισμα βασίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του σε σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής, με τροποποιήσεις που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση. Πρόκειται για το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στη χώρα που παίρνει θέση στο πλευρό των καλλιτεχνών. Ακολουθεί το τελικό κείμενο:

Ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των σπουδαστών/ριών καλλιτεχνικών σχολών και των σωματείων καλλιτεχνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των σπουδαστών/ριών των καλλιτεχνικών σχολών και των σωματείων καλλιτεχνών απέναντι στην απαξίωση και υποτίμηση των σπουδών των παραστατικών τεχνών και την υποβάθμιση της πολιτιστικής παραγωγής.
Ζητούμε:
• Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/2022 με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ μέχρι την επίλυση στο χρόνιο ζήτημα των αδιαβάθμητων σπουδών τους.
• Την ίδρυση ανώτατου Δημόσιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παραστατικών και Οπτικοακουστικών Τεχνών στα πρότυπα της Σχολής Καλών Τεχνών.
• Την παροχή Φοιτητικών Δικαιωμάτων στους/στις σπουδαστές/ριες των καλλιτεχνικών σχολών
• Τη Δημόσια Δωρεάν καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στο δημόσιο δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο
Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας.

Η Πόλη Ανάποδα