Αντιπολεμικές – αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις για την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα, Τρίτη 21/2

Αθήνα: 19:00 στα Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 18:30 στην πλατεία Γεωργίου

Ηράκλειο: 18:30 στην πλατεία Λιονταριών

Ιωάννινα: 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αλεξανδρούπολη: 20:00 στο Αναγνωστήριο Ιατρικής


ΑΘΗΝΑ

Kάλεσμα σε αντινατοϊκή – αντιϊμπεριαλιστική- αντιφασιστική διαδήλωση απέναντι στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν αποτελεί πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία της Ελλάδας, συνολικά για το αντινατοϊκό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν έρχεται για να επικαιροποιήσει την «ενιαία αμυντική συμφωνία», επιβάλλοντας την αμερικανονατοϊκή ατζέντα σε ζητήματα οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά, με τις διευθετήσεις που επιδιώκει η αμερικανική πλευρά στα λεγόμενα «ελληνοτουρκικά» – τις ίδιες μέρες ο Μπλίνκεν θα επισκεφτεί και την Άγκυρα – να μην μπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και την φιλία στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του τόπου μας, με τις τεράστιες αντιφασιστικές-αντι ιμπεριαλιστικές παραδόσεις, αρνούνται να υποστηρίξουν το Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου, να συμμετέχουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να αποτελούν οργανικό τμήμα του άξονα Ισραήλ – Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος, τα εδάφη τους να είναι μια απέραντη νατοϊκή βάση και να εξαθλιώνονται από τις κυρώσεις που ρίχνουν λάδι στην ναζιστική πολεμική μηχανή της Ουκρανίας ενισχύοντας τα δυτικά μονοπώλια ενέργειας (LNG).

Η καρδιά της μαχόμενης αντινατοϊκής-αντιιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής πάλης πρέπει να χτυπήσει δυνατά στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα στοχοποιώντας καθαρά και ξάστερα τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό σαν τον κυρίαρχο εχθρό της ανθρωπότητας.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, αντιφασίστες-αντιιμπεριαλιστές και διεθνιστές, με ψηλά τις σημαίες του αγώνα να στηρίξουν και να συμμετέχουν μαζικά στο αντινατοϊκό-αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό μπλοκ της πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Μπλινκεν.

Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 19:00 Προπύλαια – Διαδήλωση προς την Πρεσβεία των φονιάδων των Λαών

ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ- ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΛΙΝΚΕΝ


Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: Τρίτη 21/2

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τρίτη 21/2:

Αθήνα: 7μμ, Προπύλαια – Πρεσβεία ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 6.30 μμ, Πλ. Γεωργού

Η επίσκεψη του υπ. Εξ. των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Αθήνα σηματοδοτεί την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού καπιταλισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε όλα τα μέτωπα που εξελίσσεται η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσία-Κίνα. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την πλήρη συναίνεση των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-βάση, προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, όλα τα λιμάνια της χώρας ελλιμενίζουν ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, εναέριος – θαλάσσιος και χερσαίος χώρος χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της Ρωσίας, να τροφοδοτούν με όπλα το μισοφασιστικό ουκρανικό καθεστώς Ζελένσκι, να πιέζουν την Τουρκία για να αποκοπεί από τη Ρωσία και τις χώρες των Βαλκανίων (κυρίως τη Σερβία) να απωθήσουν την ρώσικη επιρροή. Έτσι και η Ελλάδα μετατράπηκε σε μπροστάρη της προσχεδιασμένης και καθοδηγούμενης από τους Αμερικανούς σύγκρουσης στην Ουκρανία, μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή βάση στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο, αποστολέας οπλισμού, πυρομαχικών και αρμάτων – και έτσι σε βασικό στρατιωτικό στόχο αυτής της σύγκρουσης με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Αντιδραστικός άξονας

Κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν θα συνεδριάσει και ο άξονας Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ με τις ΗΠΑ. Οι πιο πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, που εκτελούν τις εντολές των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Οι ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου, που δολοφονούν τον παλαιστινιακό λαό και εκτελούν χρέη φύλακα για Ιράν, Συρία και αραβικό κόσμο – οι Κύπριοι που δίνουν όλα τα κοιτάσματά τους στην EXON MOBIL εκλιπαρώντας για αμερικάνικη «προστασία» απέναντι στις τούρκικες απαιτήσεις – οι έλληνες καπιταλιστές που λειτουργούν ως μαριονέτα των ΗΠΑ σε ΕΕ, Βαλκάνια, ΝΑ Μεσόγειο, αναζητώντας οικονομικά οφέλη (βλ. εφοπλιστές), προγράμματα στήριξης και εικονικές επενδυτικές αναβαθμίσεις, προστασία από τον τούρκικο καπιταλισμό και πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας.

Οι απαιτήσεις των αμερικανών από την κλίκα Μητσοτάκη είναι δεδομένες: α) Να συνεισφέρει στον ωμό εκβιασμό που δέχεται η Σερβία (να αποδεχτεί το γαλλογερμανικό σχέδιο, που σημαίνει αποδοχή της απόσχισης του Κοσσόβου ή να αποκλειστεί από την ένταξη στην ΕΕ και να υποστεί οικονομικό εμπάργκο) για να αποκοπεί από την Ρωσία, όπως και να καταπολεμηθούν όλες οι φιλορώσικες δυνάμεις στα Βαλκάνια. β)Να λειτουργήσει ως πρόθυμος «λαγός» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για αποστολή ακόμα πιο βαρέως οπλισμού στο ουκρανικό καθεστώς. γ) Να ακολουθεί τις εντολές των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, όπου με την τακτική «μαστίγιο-καρότο» προσπαθούν να κρατήσουν την επαφή με τον άκρως απαραίτητο για την Δύση τούρκικο καπιταλισμό αλλά και να ροκανίσουν το καθεστώς Ερντογάν. δ) Να ακολουθούν και να υπερασπίζονται την αντιρώσικη επιθετικότητα βλ. εφαρμογή κυρώσεων, αποστολή όπλων, απαίτηση για δικαστήριο Χάγης, αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα, απαγόρευση ρώσικων ΜΜΕ κ.λπ. – και βέβαια να κραυγάζουν πως «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».

Η ομογενοποίηση του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου σε αυτή την περιοχή είναι προϋπόθεση για τους αμερικάνους, ώστε να κλιμακώσουν την σύγκρουση στην Ουκρανία «ματώνοντας» όσο περισσότερο γίνεται τον ρώσικο ιμπεριαλισμό (με κόστος την ερημοποίηση της Ουκρανίας) – να πυροδοτήσουν τα νέα μέτωπα που οργανώνουν, ενάντια στην Κίνα στην Ταϊβάν και πιθανώς στα Βαλκάνια.

Κάτω η πολεμοκάπηλη, τυχοδιωκτική κλίκα Μητσοτάκη

Οι έλληνες καπιταλιστές και η κλίκα Μητσοτάκη που τους εξυπηρετεί (ειδικά το χρηματοπιστωτικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο) έχουν πολεμοκάπηλη, επικίνδυνα τυχοδιωκτική πολιτική. Προχωρούν σε καταστροφικούς οικονομικά εξοπλισμούς, οξύνουν τον σωβινισμό και τον μιλιταρισμό. Με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τη συμπόρευση του ΚΚΕ (που βλέπει ελλιπή υπεράσπιση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και ψηφίζει όλα τα επιδόματα σε ένστολους ακόμα και την ώρα που δολοφονούν, π.χ. Φραγκούλης).

Χρεοκοπημένοι εδώ και χρόνια, βουτηγμένοι στην διαφθορά και τα σκάνδαλα, ελπίζουν σε «ενέσεις» ρευστότητας και πολιτικής στήριξης από τους ιμπεριαλιστές. Όσο πιο πολύ καταφεύγουν σε αυτή την στήριξη, τόσο «σφίγγει η θηλιά» και γίνονται πιο ενδοτικοί σε κάθε ιμπεριαλιστική απαίτηση. Ενώ έχουν στήσει και συμμετέχουν σε μια γιγάντια επιχείρηση κερδοσκοπίας των καπιταλιστών της ενέργειας, των καυσίμων, των τροφίμων και των τραπεζών, που ληστεύει ασύδοτα τον ελληνικό λαό με φερετζέ τα «καλάθια» του Γεωργιάδη και φτωχοποιεί ραγδαία την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αρπάζοντας σπίτια και εισοδήματα με Κατασχέσεις και Ακρίβεια – μας σέρνουν όλο και πιο βαθιά στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση και δεν θα διστάσουν να μας στείλουν «κρέας για τα κανόνια» στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Είναι ακραία επικίνδυνη κυβέρνηση όπως και τα μαφιόζικα κεφάλαια που εξυπηρετεί – και απαιτείται ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που θα διακόψει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους! Δεν τασσόμαστε με καμιά από τις αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Να αναπτύξουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα: ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην φτώχεια, στις αντιδραστικές αστικές τάξεις κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Να ανατρέψουμε την διεφθαρμένη, ακραία ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποτρέποντας κάθε τυχοδιωκτισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ενάντια στο μιλιταριστικό, σοβινιστικό κλίμα που θέλει στον γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, στο δρόμο του αγώνα που χαράζει η γαλλική εργατική τάξη.

Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο και Εξοπλισμούς – ακρίβεια, φτώχεια, αντεργατικά μέτρα.

Έξω ΝΑΤΟ και Βάσεις. ΟΧΙ στα Πυρηνικά.

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς και τη γενίκευση του πολέμου.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Τρίτη 21 Φλεβάρη | Αντιπολεμικές/ αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις:

Αθήνα 19.00 Προπύλαια
Θεσσαλονίκη 19.00 Άγαλμα Βενιζέλου

Τετάρτη 1 Μάρτη | Εκδήλωση: “Καπιταλιστική κρίση, ιμπεριαλιστικός πόλεμος και τα καθήκοντα του αντιπολεμικού κινήματος”

Αθήνα 19.00 Μεθώνης 48
Θεσσαλονίκη 18.00 Γκαρμπολά 12

Ακολουθεί το κείμενο ενόψει των διαδηλώσεων στις 21/2:

O πιο επικίνδυνος εχθρός κάθε λαού βρίσκεται μέσα στην ίδια του τη χώρα

Στις 21 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένων διπλωματικών επαφών με χώρες – στρατηγικούς συμμάχους του αμερικανικού ιμπεριαλισμού , καταφτάνει στην Ελλάδα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ A. Μπλινκεν. Στόχος της επίσκεψης είναι η συνέχιση του στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών στην κατεύθυνση της στενότερης γεωστρατηγικής σύνδεσής τους, της διασφάλισης των αμερικανικών συμφερόντων και της εκπλήρωσης των ΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τις μέρες που κλείνει ένας χρόνος από την “επίσημη” έναρξη της πολεμικής σύγκρουσης και της εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μία πολεμική σύγκρουση που εδαφικοποιεί τους υπάρχοντες ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας πλέον και στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Μία πολεμική σύγκρουση που πολλαπλασιάζει και φέρνει πιο κοντά τις πιθανότητες ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου του οποίου αποτελεί και προεικόνιση, μία πολεμική σύγκρουση η οποία δεν μπορεί να προσεγγιστεί ως ένα ξαφνικό γεγονός αποκομμένο από τις πολιτικές διεργασίες της προηγούμενης δεκαετίας και τον γεωπολιτικό σχεδιασμό του ευρωατλαντικού στρατοπέδου στην περιοχή.

Μία πολεμική σύγκρουση που στην πραγματικότητα ξεκίνησε το 2014, με την πραξικοπηματική ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης από τη ΝΑΤΟκινούμενη νεοναζιστική εξέγερση του “Μαϊνταν”. Το ακροδεξιό καθεστώς, μαριονέτα του δυτικού μπλοκ, το οποίο προέκυψε από την επίσπευση των διαδικασιών της διακηρυγμένης ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ήρθε σε ευθεία ρήξη με τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή. Το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας προχώρησε σε διώξεις κατά της Αριστεράς και των ευρύτερων ριζοσπαστικών δυνάμεων (επιθέσεις/φυλακίσεις σε αντιφρονούντες, απαγόρευση κομμάτων, απαγόρευση μέσων ενημέρωσης, εμπρησμός και σφαγή κομμουνιστών και συνδικαλιστών στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό), αλλά και σε πογκρόμ κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού, το οποίο πήρε διαστάσεις ανοιχτού εμφυλίου. Με επικοινωνιακή αφορμή την υπεράσπιση των ρωσοφωνων και τη δήθεν “αποναζιστικοποίηση” , αλλά με βασικό στόχο την πολεμική υπεράσπιση του δικού της “ζωτικού χώρου” συμφερόντων, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, με τον Ουκρανικό λαό να θυσιάζεται στο βωμό της γεωστρατηγικής σύγκρουσης 2 μπλοκ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Διαχρονικά η αστική τάξη της χώρας μας και οι πολιτικοί εκφραστές της, έχουν συνδέσει την ύπαρξη τους με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ. Όντας κομμάτι του ιμπεριαλιστικού τους βραχίονα (ΝΑΤΟ) η Ελλάδα έχει πάρει θέση στην γεωπολιτική σκακιέρα στο πλάι των δυνάμεων του δυτικού ιμπεριαλισμού. Υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολεμικά μέτωπα, (πρώην Γιουγκοσλαβία, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Ουκρανία), ξεπούλημα\παραχώρηση στρατηγικής σημασίας εθνικών εδαφών και υποδομών (στρατόπεδα, βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Άραξο κ.α), προετοιμασία για στάθμευση πυρηνικών, είναι λίγα από τα παραδείγματα της μετατροπής της Ελλάδας, σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο/ στρατιωτικό ορμητήριο, ένα ετοιμοπόλεμο προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, ως δικαιολογία για την αναγκαιότητα αυτού του μιλιταριστικού πυρετού, προβάλλεται ,συνεχώς, η ανάγκη προστασίας της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και η προετοιμασία της χώρας, εν όψει της όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία. Μέσω της εθνικιστικής υστερίας και του πολεμικού κλίματος προσπαθούν να στρέψουν τους λαούς των δύο χωρών εναντίον ενός εξωτερικού εχθρού ενώ οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι καπιταλιστές ,εκατέρωθεν, συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος τους.

Ο δικός μας εχθρός είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ και μέσα στο ΝΑΤΟ

Το τίμημα των ανταγωνισμών για το μοίρασμα του κόσμου, το τίμημα της διαιώνισης ενός συστήματος που γεννά μονάχα εκμετάλλευση φτώχια και πολέμους, στο τέλος της ημέρας το πληρώνουμε πάντα οι ίδιοι. Δηλαδή οι λαοί και η παγκόσμια εργατική τάξη. Οι λαοί της Ουκρανίας, της Συρίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Υεμένης, της Γιουγκοσλαβίας έχουν βιώσει από πρώτο χέρι και συνεχίζουν να βιώνουν, τις άμεσες συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων για τα κέρδη των ισχυρών.

Όπως το προλεταριάτο της κάθε χώρας έτσι και εμείς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το σημείο του χάρτη στο οποίο ζούμε, το ποιοι είναι οι δικοί μας εκμεταλλευτές, το ποια είναι η ιμπεριαλιστική δύναμη στην οποία η αστική τάξη της δικής μας χώρας στηρίζεται για την επιβίωση της.

Η άφιξη του ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Ελλάδα, αλλά και ο ένας χρόνος από την επίσημη έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δεν μπορεί παρά να αποτελέσει αφορμή για έναν νέο κύκλο αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, έναν νέο κύκλο αντίστασης στις πολεμικές ορέξεις και στην οικονομική εξαθλίωση που μας προσφέρει η ελληνική αστική τάξη, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι ίδιοι που μας προετοιμάζουν για να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, για τα συμφέροντά τους.

Έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε μία αυτοτελή διεθνιστική εργατική πολιτική, απαγκιστρωμένη από τα κελεύσματα των αστικών τάξεων, αλλά και από κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη.

Έχουμε ανάγκη και καθήκον να οικοδομήσουμε ένα εγχώριο αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό-αντιμπεριαλιστικό κίνημα που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την αστική εξουσία και τους ιμπεριαλιστές της “δικής” μας πλευράς. Να μπλοκάρει τη στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας και τη μετατροπή της σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, να μπορέσει να αντισταθεί με επιτυχία απέναντι στην περαιτέρω φτωχοποίηση που μας επιφυλάσσει η συνέχιση και η επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον να επιβάλουμε το μπλοκάρισμα της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και σε κάθε άλλο σημείο που βρίσκονται σήμερα ελληνικές δυνάμεις (Σαχέλ, Βαλκάνια, Σαουδική Αραβία), το σπάσιμο της αντιδραστικής συμμαχίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, το κλείσιμο των βάσεων και το διώξιμο των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα. Την ακύρωση των πολεμικών συμφωνιών με Γαλλία (εξοπλιστικά προγράμματα, παρουσία στη «ζώνη Σαχέλ») και ΗΠΑ, τη ρήξη με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την αποδέσμευση κονδυλίων από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη διοχέτευση τους για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Έχουμε συμφέρον, ανάγκη και καθήκον μαζί με τους λαούς της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και του κόσμου να παλέψουμε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μέσα σε συνθήκες που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να σταματήσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά και την καπιταλιστική “ειρήνη” που τους γεννά, μετατρέποντάς τους σε επαναστάσεις που η εποχή μας, ήδη, κυοφορεί.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ, ΜΠΛΙΝΚΕΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

  • ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ!
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ, 7 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ- ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΔΕΑ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ(μ-λ)

ΝΑΡ


Τρίτη 21 Φλεβάρη, 7 μ.μ. Προπύλαια

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην αμερικανική πρεσβεία

Ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία – Όχι στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έρχεται στην Αθήνα στις 21 Φλεβάρη, στα πλαίσια περιοδείας του στην περιοχή. Η επίσκεψή του γίνεται για την προώθηση των επικίνδυνων αμερικανικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Γίνεται ενώ συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (αλλά και πριν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) μέσα από διάφορες συμφωνίες έχει αναπτύξει σε υπέρτατο βαθμό τους δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του αμερικάνικου κράτους. Οι βάσεις σε Σούδα-Θεσσαλία-Άραξο αναβαθμίζονται συνεχώς. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ για την ανατολική πτέρυγά του. Ο ελλαδικός χώρος γενικότερα γίνεται σημαντικός κόμβος για τον ανταγωνισμό συμφερόντων από τη μια των ΗΠΑ και από την άλλη της Ρωσίας (και Κίνας).

Σε αυτό το έδαφος, η ελληνική αστική τάξη τυχοδιωκτικά κλιμακώνει τον ανταγωνισμό, που είναι επικίνδυνος και αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές. Ο Μπλίνκεν θα φέρει το «ΝΑΙ» για την αγορά των αεροσκαφών F-35, ενός πανάκριβου όπλου. Μαζί με την αναβάθμιση των F16, την αγορά των φρεγατών Belhara από τη Γαλλία, την επικείμενη αγορά πυραύλων Spike από το Ισραήλ, το ελληνικό κράτος διεκδικεί ένα προβάδισμα σε κρίσιμους τομείς. Οι αχαλίνωτοι εξοπλισμοί οξύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, φέρνουν πιο κοντά ένα πολεμικό επεισόδιο. Αυτή η κούρσα εξοπλισμών σημαίνει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς (η Ελλάδα δαπανά σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς πάνω από το 2% του ΑΕΠ της, έχει ξοδέψει για τις αγορές που αναφέραμε 10 δισ., η αγορά κάθε F-35 ισούται με 80 εκατομμύρια δολάρια -χώρια η συντήρησή του), πόροι που αφαιρούνται από τις κοινωνικές δαπάνες, αυτές που είναι οι μίνιμουμ αναγκαίες για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, της υγείας, της παιδείας, της στήριξης των υποδομών.

Ακόμα και τώρα, μετά την εκατόμβη νεκρών, αστέγων, αρρώστων που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικοί σεισμοί σε Τουρκία και Συρία, τα σχέδια ισχύος και επικράτησης της ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν. Αντίθετα με τις ειλικρινείς πράξεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, που από το υστέρημά του στηρίζει τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας, του Κουρδιστάν.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν είναι μια «ευκαιρία» για το εργατικό – λαϊκό – νεολαιίστικο κίνημα να διαδηλώσει την εναντίωσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς: την εξοπλιστική κούρσα, την επιδίωξη του ελληνικού κράτους να αναβαθμιστεί σε βασικό στήριγμα των ΗΠΑ στην περιοχή. Η διαδήλωση ενάντια στον Μπλίνκεν είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Η κινητοποίηση αυτή είναι υπογράμμιση της πάλης που χρειάζεται να αναπτύξουμε για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, για το διώξιμο των βάσεων. Δυναμώνοντας την πάλη μας εδώ, ασκούμε τη μεγαλύτερη πίεση για να σπάσουμε την αλυσίδα των πολεμικών σχεδιασμών.

Η χρονική σύμπτωση της επίσκεψης Μπλίνκεν με τον ένα χρόνο από την εισβολή του ρώσικου στρατού στην Ουκρανία στις 24η Φλεβάρη, υπογραμμίζει την ανάγκη να παλέψουμε για να σταματήσουμε την αποστολή πολεμικού υλικού, την εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ σε αυτόν τον άδικο και αντιδραστικό πόλεμο μέσα από τις γραμμές του «δικού μας» νατοϊκού στρατοπέδου. Υπογραμμίζει όμως και την ανάγκη να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα ενάντια στη ρωσική εισβολή, να απαιτήσουμε έξω όλοι οι στρατοί από την Ουκρανία, στην προσπάθεια για μια ειρηνική λύση.

  • ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


Η σαφής από μέρους μας θέση για τον χαρακτήρα του πολέμου στην Ουκρανία, ως πολέμου ιμπεριαλιστικού και άδικου και από τις δύο πλευρές, ως πολέμου έκφραση της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και των ανακατατάξεων ισχύος που αυτή γεννά, παράγει ταυτόχρονα και μια συγκεκριμένη θέση μάχης στην παρούσα στιγμή της εγχώριας ταξικής πάλης. Μία θέση που έχοντας ως πυξίδα το σύνθημα «ο βασικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα, μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ» απευθύνει κάλεσμα για τη μεταφορά του πολέμου στα μετόπισθεν των ιμπεριαλιστικών και καπιταλιστικών μητροπόλεων και τη μετατροπή του σε ταξικό -επαναστατικό ενάντια στο «δικό μας» ελληνικό κράτος και καπιταλισμό. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Από τα δικά μας εδάφη, μόνος δρόμος για να συμβάλουμε στη λήξη του αιματοκυλίσματος στην Ουκρανία και την αποτροπή μιας παγκόσμιας ανθρωποσφαγής είναι να συγκρουστούμε έμπρακτα με την «εθνική γραμμή» του ελληνικού κράτους και των Νατοϊκών «συμμάχων» του, να διαπράξουμε «εσχάτη προδοσία» σαμποτάροντας έμπρακτα την πολεμική προετοιμασία τους, στρέφοντας τα όπλα μας ενάντια στην εγχώρια αστική τάξη και στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό που την στηρίζει.

Στις 21 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την Τουρκία, το Ισραήλ και την Κύπρο. Ο Μπλίνκεν -όπως και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν- αποτελούν οργανικά στελέχη του πανίσχυρου στρατιωτικού/βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και βασικοί εκφραστές της πολιτικής του «φιλελεύθερου παρεμβατισμού» που προωθεί ο Μπάιντεν ως βασική γραμμή πλεύσης του αμερικάνικου κεφαλαίου. Η πολεμοκάπηλη πολιτική της «διπλής ανάσχεσης» υλοποιείται σήμερα τόσο στον πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ/Ουκρανία και Ρωσία, όσο και στην όξυνση του ανταγωνισμού και την εκατέρωθεν πολεμική προπαρασκευή ΗΠΑ – Κίνας, στο πλαίσιο του μακρόχρονου και σκληρού διαγκωνισμού τους για την πρωτοκαθεδρία στο καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η χρονική στιγμή της επίσκεψης Μπλίνκεν στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι τυχαία. Συνδέεται στενά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και τις αυξημένες ανάγκες συμμετοχής και ευθυγράμμισης όλων των νατοϊκών εταίρων σε αυτόν, όσο και με την απαιτούμενη θωράκιση του νευραλγικού, για τις ευρωατλαντικές επιδιώξεις, γεωστρατηγικού πεδίου που ορίζει η ΝΑ Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, θωράκιση η οποία περνά μέσα από την -προσωρινή έστω- διευθέτηση των ανειρήνευτων αστικών ανταγωνισμών που σοβούν στην περιοχή και βέβαια μέσα από τη συντριβή των λαϊκών απελευθερωτικών κινημάτων, όπως της Παλαιστίνης, που μετρά μόνο τον πρώτο μήνα του 2023 πάνω από 50 νεκρούς από ισραηλινά πυρά.

Σε αυτήν την πολεμική διελκυστίνδα το ελληνικό κράτος δεν αποτελεί ασφαλώς μια «ειρηνική δύναμη» ή «μια νησίδα σταθερότητας σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας», όπως διαφημίζεται από το εγχώριο αστικό μπλοκ . Το ελληνικό κράτος έχει πάρει θέση μάχης και εμπλέκεται βαθιά στους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, όπως μαρτυρά η πολυεπίπεδη στήριξη του καθεστώτος Ζελένσκι, οι πολεμοκάπηλοι άξονες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και η πρόσφατη ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», η οποία το μετατραπεί από άκρη σε άκρη του σε πολεμικό ορμητήριο με τις ήδη υπάρχουσες νατοϊκές βάσεις και εγκαταστάσεις να αναβαθμίζονται και νέες να δημιουργούνται. Γεγονός που σε συνθήκες σφοδρής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, όπως είναι αυτή που συντελείται σήμερα στην Ουκρανία, πρακτικά σημαίνει τη μετατροπή του ελληνικού κράτους σε εμπόλεμη δύναμη στον εν εξελίξει πόλεμο, και υπό αυτήν την έννοια σε «νόμιμο» στόχο των αντιπάλων πυρών.

Αυτή ακριβώς είναι η αξία χρήσης της γης, του αέρα, της θάλασσας και του πληθυσμού της χώρας για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Και αυτήν ακριβώς την αξία χρήσης πουλάει ο ελληνικός κρατικοκαπιταλιστικός σχηματισμός στους υπερατλαντικούς «προστάτες» του, ευελπιστώντας αφενός να προσποριστεί κάποια ψίχουλα από τη λεία τους ή κάποιους πόντους στον ανταγωνισμό του με την Τουρκία, και αφετέρου να θωρακίσει την εξουσία του, σε μια συγκυρία που η πολυεπίπεδη κρίση τον απειλεί με πλήρη αποσταθεροποίηση: Την αξία χρήσης της κοινωνικής βάσης ως κρέατος για τα κανόνια, την αξία χρήσης της ουσιαστικά ως «καλού και υπάκουου στρατιώτη» για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των Ελλήνων καπιταλιστών.

Σ’ αυτό ακριβώς το περιβάλλον που μυρίζει μπαρούτι οφείλουμε ως κίνημα να στήσουμε αναχώματα αντίστασης και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Κόντρα στη λήθη που θέλει να επιβάλλει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός για τα μαζικά εγκλήματα που διέπραξε την προηγούμενη οχταετία και συνεχίζει να διαπράττει στην Ουκρανία το οπλισμένο χέρι του, το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, όσο και στις καταστροφικές αυταπάτες για τον «αντιφασιστικό» ή «δίκαιο» χαρακτήρα της ρωσικής εισβολής (ανάλογες με αυτές για το «σοσιαλισμό της αγοράς» της Κίνας), η σαφής από μέρους μας θέση για τον χαρακτήρα του πολέμου στην Ουκρανία, ως πολέμου ιμπεριαλιστικού και άδικου και από τις δύο πλευρές, ως πολέμου έκφραση της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και των ανακατατάξεων ισχύος που αυτή γεννά, παράγει ταυτόχρονα και μια συγκεκριμένη θέση μάχης στην παρούσα στιγμή της εγχώριας ταξικής πάλης. Μία θέση που έχοντας ως πυξίδα το σύνθημα «ο βασικός εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα, μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ» απευθύνει κάλεσμα για τη μεταφορά του πολέμου στα μετόπισθεν των ιμπεριαλιστικών και καπιταλιστικών μητροπόλεων και τη μετατροπή του σε ταξικό -επαναστατικό ενάντια στο «δικό μας» ελληνικό κράτος και καπιταλισμό. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Από τα δικά μας εδάφη, μόνος δρόμος για να συμβάλουμε στη λήξη του αιματοκυλίσματος στην Ουκρανία και την αποτροπή μιας παγκόσμιας ανθρωποσφαγής είναι να συγκρουστούμε έμπρακτα με την «εθνική γραμμή» του ελληνικού κράτους και των Νατοϊκών «συμμάχων» του, να διαπράξουμε «εσχάτη προδοσία» σαμποτάροντας έμπρακτα την πολεμική προετοιμασία τους, στρέφοντας τα όπλα μας ενάντια στην εγχώρια αστική τάξη και στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό που την στηρίζει.

Σε αυτό ακριβώς το φόντο η επίσκεψη Μπλίνκεν και το κλείσιμο ενός χρόνου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία αποτελεί μια ακόμα αφορμή για να σημάνει ο αντιπολεμικός συναγερμός και να οξυνθεί η αντιιμπεριαλιστική- αντικαπιταλιστική- αντικρατική πάλη. Πιάνοντας το νήμα από τις μαζικές πορείες του περασμένου Φεβρουαρίου, τις δυναμικές διαδηλώσεις έξω από τις νατοϊκές βάσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και την πανελλαδική μέρα ενάντια στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, καλούμε την Τρίτη 21/2 στις 19.00 στα Προπύλαια σε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική αντινατοϊκή διαδήλωση με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία.

Ταξική Αντεπίθεση


Πάρτε μέρος στη διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία Τρίτη 21/2, Προπύλαια 7μμ

Η περίοδος της Pax Americana έχει τυπικά λήξει εδώ και ένα χρόνο. Με την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, η Ρωσία έδειξε ότι δεν θα ανεχτεί άλλο πορτοκαλί επαναστάσεις, εθνοκαθάρσεις και πυρηνικές απειλές που αμφισβητούν στα ίσια πλέον την εδαφική της κυριαρχία και ακεραιότητα. Η αυτοκρατορία (βλ. ΝΑΤΟϊκοί αποικιοκράτες) έπειτα από τρεις δεκαετίες πραξικοπημάτων, στρατιωτικών εισβολών και δυτικόφιλων εξεγέρσεων, βρέθηκε επιτέλους στο όριο της.

Το τέλος όμως της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, δηλαδή της μονοκρατορίας των ΗΠΑ σε ζητήματα ασφάλειας και οικονομίας, σηματοδοτεί την έναρξη νέων θερμών μετώπων και ψυχρών πολέμων. Το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να ανοίξει νέα μέτωπα εναντίον των χωρών της Ρωσίας του Ιράν και της Κίνας, που αποτελούν το πυρήνα των κρατών που αμφισβητούν την δυτική αυτοκρατορία. Στόχος της αυτοκρατορίας είναι βαλκανοποίηση αυτών των χωρών μέσω της μόχλευσης των εθνικιστικών ηγεσιών των Ουκρανών, των Ουιγούρων και των Κούρδων, ως ένα πρώτο βήμα που τελικώς θα οδηγήσει στη πλήρη αποικιοποίηση της Ασίας που δεν έχει καμία όρεξη να γίνει το παραμάγαζο των αμερικάνων και των λοιπών αποικιοκρατών εταίρων τους.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα δεν έχει κανένα άλλο σκοπό πέρα από την οργάνωση και των συντονισμό των μικρών και των μεγάλων ληστών που συναποτελούν το ΝΑΤΟ. Ο ΥΠΕΞ έρχεται για να δει πόσα θέλει να ποντάρει κάθε νατοϊκή χώρα στο νέο μεγάλο πρότζεκτ στην Ανατολή. Πόσα διατίθεται να παραδώσει σε εξοπλισμό, χρήματα και στελέχη για την Ουκρανία και τα υπόλοιπα σχέδια της Αυτοκρατορίας στον κόσμο. Έρχεται για τις νέες καταλήψεις ιρανικών τάνκερ, εμπάργκο στη Συρία, συντονισμό των φιλονατοϊκών οπλαρχηγών της Λιβύης, περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνοσιωνιστικής συμμαχίας εναντίον της Παλαιστίνης και εν γένει του Άξονα της Αντίστασης.

Τέλος, η επίσκεψη Μπλίνκεν αποκτά αναβαθμισμένη αξία και στο φόντο των ελληνοτουρκικών αντιπαραθέσεων, στο βαθμό στον οποίο η ηγεσία της Τουρκίας εξακολουθεί να εμμένει στη δική της πολιτική και να μην ευθυγραμμίζεται με την αυτοκρατορία. Οι καλές σχέσεις με την Ρωσία, οι συνεννοήσεις με την Συρία και το Ιράν, αλλά και οι καταγεγραμμένες δηλώσεις αντιαμερικανισμού από σημαίνοντα στελέχη της Τουρκικής Κυβέρνησης (απαγόρευση ελλιμενισμού αμερικανικών πλοίων), δημιουργούν συνθήκες αξιοποίησης του ελληνικού καπιταλισμού ως το τιμωρό χέρι της Δύσης.

Σε όλους αυτούς τους στόχους η ελληνική αστική τάξη δίνει το παρόν, παραχωρώντας λιμάνια και στρατόπεδα, και αυξάνοντας τους στρατιωτικούς της εξοπλισμούς. Το ελληνικό κράτος αναπτύσσει την δική της νέα Μεγάλη Ιδέα στα πλαίσια των σχεδίων που οικοδομούν οι επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Δεν μπορεί να είναι κανείς ενάντια στην pax americana και την νέα πολεμική σταυροφορία στην ανατολή και να ξεχνάει το συγκεκριμένο καθήκον στην χώρα μας που είναι το τσάκισμα αυτού του νέου ελληνικού εθνικισμού, του «εθνονατοϊσμού». Η συντριβή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ανοίξει μία νέα εποχή σε όλο τον κόσμο. Η σπονδυλική στήλη του παγκόσμιου καπιταλιστικού status quo θα γίνει σμπαράλια. Το «there is no alternative» θα θαφτεί μια για πάντα στο νεκροταφείο του «τέλους της ιστορίας». Η επανάσταση θα επιστρέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένας κόσμος με ειρήνη και δικαιοσύνη μπορεί να είναι εφικτός μόνο πάνω στο πτώμα του ΝΑΤΟ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο υπεξ της Αυτοκρατορίας ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού, του πολέμου και της καταστροφής ας λάβει το σχετικό μήνυμα. Αναπιθύμητος παντού.

· Για την συντριβή του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό μέτωπο

· Σε Αμερική, Ευρώπη, σε Αφρική κι Ασία – Στα νεκροταφεία η αυτοκρατορία

· Λιτότητα ανεργία εθνονατοϊσμός – στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός

Η ΚΕΔ στηρίζει το αντιιμπεριαλιστικό μπλοκ της Πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν


Η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν αποτελεί πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία της Ελλάδας, συνολικά για το αντινατοϊκό-αντι ιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν έρχεται για να βυθίσει την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία στα ποτάμι αίματος επαναβεβαιώνοντας την «ενιαία αμυντική συμφωνία», μετατρέποντας την χώρα σε ένα απέραντο νατοίκό στρατόπεδο και σε μια απέραντη νατοίκή λίμνη. επιβάλλοντας την αμερικανονατοϊκή ατζέντα σε ζητήματα οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά, παιδείας και περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, κεντρικό θέμα της συζήτησης θα αποτελέσει η ωμή παρέμβαση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στον τομέα των ελληνοτουρκικών.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ρίχνει λάδι στην ειρήνη και την φιλία του ελληνικού και του τουρκικού λαού. Τόσο ηΕλλάδα όσο και η Τουρκία αποτελούν χώρες υποταγμένες στον αμερικανονατοίκό άξονα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι δεμένη με την παροχή διευκολύνσεων στον αμερικανονατοϊκό άξονα με σκοπό την στερέωση και επαναβεβαίωση της χρήσης των εδαφών των δύο χωρών σαν μια ενιαία νατοϊκή στρατιωτική ζώνη.

Παραθέτουμε τα λόγια του πρωθυπουργού και υποτακτικού των ΗΠΑ Κυριάκου Μητσοτάκη: Σε ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εποικοδομητική» επικοινωνία. «Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε αυτή την δήλωση συμπυκνώνεται η συστράτευση του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος στο πολεμικό άρμα του μοναδικού ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η ενίσχυση του Ναζιφασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, η στήριξη στα πραξικοπήματα στην Λατινική Αμερική (Περού) και στο εμπάργκο στην Κούβα, η στήριξη των κυρώσεων στην Συρία, η ενίσχυση του δόγματος για Νατοϊκά Βαλκάνια και για ένταση της επιθετικότητας στην Νοτιοανατολική Ασία και απέναντι στην Κίνα.

Οι λαοί ολόκληρου του κόσμου έχουν συμφέρον από την ήττα του αμερικανονατοϊκού άξονα.

Η καρδιά της μαχόμενης αντινατοϊκής-αντι ιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής πάλης πρέπει να χτυπήσει δυνατά στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα στοχοποιώντας καθαρά και ξάστερα τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό σαν τον κυρίαρχο εχθρό της ανθρωπότητας.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του τόπου μας, με τις τεράστιες αντιφασιστικές-αντι ιμπεριαλιστικές παραδόσεις, αρνούνται να υποστηρίξουν το Ναζι-Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου, να συμμετέχουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να αποτελούν οργανικό τμήμα του ΆΞΟΝΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ, τα εδάφη τους να είναι μια απέραντη νατοϊκή βάση και να εξαθλιώνονται από τις κυρώσεις που ρίχνουν λάδι στην ναζιστική πολεμική μηχανή της Ουκρανίας ενισχύοντας τα δυτικά μονοπώλια ενέργειας (LNG).

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, αντιφασίστες-αντι ιμπεριαλιστές και διεθνιστές, με ψηλά τις σημαίες του αγώνα να στηρίξουν και να συμμετέχουν μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά και μαχητικά στο αντινατοϊκό-αντι ιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό μπλοκ της πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Μπλινκεν.

Τρίτη 21 Φλεβάρη 19:00 Προπύλαια – Διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία

ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ- ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


H επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλινκεν αποτελεί πρόκληση για το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Ελλάδας, συνολικά για το αντινατοϊκό-αντι ιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Κεντρικό θέμα της επίσκεψης είναι η επαναβεβαίωση της «ενιαίας αμυντικής συμφωνίας» με τους Αμερικάνους πατρόνες, η επιβολή της αμερικανονατοϊκής ατζέντας στα ελληνοτουρκικά για την στερέωση των 2 χωρών σαν κέντρα στρατιωτικών επιχειρήσεων του μοναδικού επιτιθέμενου ιμπεριαλιστικού άξονα, η επιβολή της αμερικανικής ατζέντας σε ζητήματα που αφορούν ακόμη και την παιδεία, τον πολιτισμό, τα οικονομικά και το περιβάλλον.

Η ξενόδουλη ολιγαρχία και το κράτος της, το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και τα Κόμματα του, παραδίδουν τον λαό και την νεολαία του τόπου μας βορά στα σχέδια του αμερικανονατοϊκού άξονα.

Έχουν συστρατευτεί ολοκληρωτικά στον σχεδιασμό του αμερικανονατοϊκού άξονα που οδηγεί την ανθρωπότητα σε ένα Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό την αναζωογόνηση του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος μέσα από την αφαίμαξη και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που δεν ανήκουν στα χέρια των ΗΠΑ.

Ο εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός είναι βασικό στήριγμα και αρωγός της στρατηγικής του αμερικανονατοϊκού άξονα για διάλυση της Ρωσίας και τον εξαναδραποδισμό του ρωσικού λαού.

Η αναβίωση του τάγματος «Εντελβάις» και το σύνολο της Νατοϊκής- Ναζιστικής μηχανής του Ναζι-Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου είναι ο πολιορκητικός κριός αυτής της διαδικασίας , αποκρυσταλλώνοντας το βαθύ σάπισμα του συστήματος που με αιχμή την εξαγωγή φασισμού της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έχει φέρει στην επιφάνεια το πιο βάρβαρο τέρας της ιστορίας που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Επόμενος διακηρυγμένος στόχος της Συμμαχίας θανάτου και των ληστών του πλανήτη η διάλυση της Κίνας, ο εξαναδραποδισμός και η καθυπόταξη των λαών που βάζουν φραγμό απέναντι στον αμερικανονατοϊκό άξονα.

Οι λαοί ολόκληρου του κόσμου και η δημιουργία προϋποθέσεων επαναστατικού ξεπεράσματος της δομικής κρίσης του συστήματος ταυτίζονται με την ήττα του αμερικανονατοϊκού άξονα και την αποδυνάμωση του μοναδικού επιτιθέμενου ιμπεριαλιστικού άξονα.

Η καρδιά της μαχόμενης αντινατοϊκής-αντι ιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής πάλης πρέπει να χτυπήσει δυνατά στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα στοχοποιώντας καθαρά και ξάστερα τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό σαν τον κυρίαρχο εχθρό της ανθρωπότητας.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του τόπου μας, με τις τεράστιες αντιφασιστικές-αντι ιμπεριαλιστικές παραδόσεις, αρνούνται να υποστηρίξουν το Ναζι-Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου, να συμμετέχουν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να αποτελούν οργανικό τμήμα του ΆΞΟΝΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ, τα εδάφη τους να είναι μια απέραντη νατοϊκή βάση και να εξαθλιώνονται από τις κυρώσεις που ρίχνουν λάδι στην ναζιστική πολεμική μηχανή της Ουκρανίας ενισχύοντας τα δυτικά μονοπώλια ενέργειας (LNG).

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, αντιφασίστες-αντι ιμπεριαλιστές και διεθνιστές, με ψηλά τις σημαίες του αγώνα να στηρίξουν και να συμμετέχουν μαζικά, οργανωμένα, δυναμικά και μαχητικά στο αντινατοϊκό-αντι ιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό μπλοκ της πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν.

Τρίτη 21 Φλεβάρη 19:00 Προπύλαια- Διαδήλωση προς την πρεσβεία των φονιάδων των Λαών

ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών


Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών!

Antony Blinken Yankee Boy Go Home!

Την Τρίτη 21η Φλεβάρη, λίγες μέρες μετά την έλευση στον Πειραιά του αεροπλανοφόρου “George W. Bush”, ο αμερικάνος υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έρχεται στην Αθήνα. Μια επίσκεψη στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή -η οποία πραγματοποιείται έπειτα από την πρόσφατη πολεμική “Διάσκεψη Ασφάλειας” του ΝΑΤΟ στο Μόναχο- και σκοπεύει στην πρώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, μέσα από την επιβεβαίωση της πλήρους πρόσδεσης της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό άρμα.

Ο Μπλίνκεν, εκτός από την Ελλάδα θα επισκεφτεί επίσης την Τουρκία, το Ισραήλ και την Κύπρο, με σκοπό μια ξεκάθαρη ευθυγράμμιση -παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς- των βασικών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με την οποία κορυφώνεται αυτός ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος που μαίνεται εδώ και (σχεδόν) μια δεκαετία στο ανατολικό ευρωπαϊκό μέτωπο του, η Γ’ Ελληνική “Δημοκρατία” -μέσω σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού της- ασθμαίνοντας προσπαθεί να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της, προσφέροντας γη και ύδωρ στον ευρωατλαντικό Ιμπεριαλισμό.

Γι’ αυτό και η -από την πρώτη στιγμή- στήριξη του αμερικανοκίνητου καθεστώτος του Ζελένσκι, με την αποστολή post imageπολεμικού υλικού από την νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ του Μητσοτάκη του υιού και την διακομματική “πανηγυρική” υποδοχή στην ελληνική βουλή των ναζιστών του τάγματος Αζόφ. Γι’ αυτό και η ενίσχυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ που στέριωσε από την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και λειτουργεί διαλυτικά για τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό και η πρόσφατη υπογραφή της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία -και τυπικά- πλέον η χώρα μετατρέπεται από άκρη σε άκρη -από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, από τον Άραξο μέχρι το Στεφανοβίκειο, την Ανδραβίδα κ.α- σε πυριτιδαποθήκη, πάρκινγκ και ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων των Λαών.

Αν λοιπόν το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας πασχίζει για να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν τον “βασικό άξονα σταθερότητας” που αποτελεί “εχέγγυο ειρήνης”, στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Το ελληνικό κράτος της ευρωατλαντικής εθνικής ενότητας δαπάνησε το 2022 το 3,8% του ΑΕΠ του για “αμυντικές” δαπάνες, μεγαλύτερο κατά 1,8% από τον στόχο που έχει τεθεί από το ίδιο το ΝΑΤΟ, όντας η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό επί του ΑΕΠ της, μπροστά ακόμα και από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Μέσα στην υπάρχουσα εμπόλεμη συνθήκη, η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, μόνο προβλήματα φέρνει για τους λαούς. Από τη δική μας πλευρά, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι και οι άνεργες, η ντόπια και μεταναστευτική εργατική Τάξη, δεν έχουμε να προτάξουμε άλλο από τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη που -όπως αποδεικνύεται και έμπρακτα μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς στη Τουρκία, τη Συρία και το Κουρδιστάν- ήταν, είναι & θα είναι το όπλο μας!

Την Αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που γίνονται βορά για τους σχεδιασμούς και κρέας για τα κανόνια αυτού του άδικου ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Την Αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που συνεχίζει να ματώνει υπό την κατοχή του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη συνένοχη συνεργασία της ελληνικής αστικής τάξης και του κράτους της. Την Αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και του Κουρδιστάν & σ’ όλους τους λαούς των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τους μόνους ικανούς να υψώσουν οδοφράγματα Αντίστασης & Αγώνα ενάντια στους αιματοβαμμένους “ειρηνικούς” και πολεμικούς σχεδιασμούς της κεφαλαιο-κρατικής-ιμπεριαλιστικής Εξουσίας.

Ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία, την Ευρωατλαντική Εθνική Ενότητα στην Ελλάδα & την πολεμική προπαρασκευή στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Έξω οι Βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα και παντού.

Μπλόκο στον πολεμοκάπηλο άξονα Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου – Ισραήλ.

Οι Λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και ο δικός μας κύριος Εχθρός είναι εδώ: μέσα στην Ελλάδα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στην Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική Διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν, την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)


Συγκέντρωση Τρίτη 21/2, 19:00, μετρό Μέγαρο Μουσικής

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν στη χώρα μας πραγματοποιείται καθώς η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος κλείνουν έναν χρόνο.

Μια μαύρη επέτειος για τους λαούς. Με χιλιάδες νεκρούς, ορφανά, σακατεμένους και ανυπολόγιστες καταστροφές υποδομών για τον Ουκρανικό λαό. Έναν λαό που τον έχουν κάνει «σάντουιτς» οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και της Ανατολής.

Ο ρώσικος και κινέζικος ιμπεριαλισμός από τη μία και από την άλλη ο βορειοαμερικάνικος και αγγλικός ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ (με κυριάρχους τους γάλλους και γερμανούς ιμπεριαλιστές). Με όλες τις αντιθέσεις μεταξύ τους, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, προσπαθούν να φτιάξουν μπλοκ δυνάμεων, έτσι ώστε να πλασαριστούν στο νέο ξαναμοίρασμα που διεξάγεται και συνεχώς παίρνει χαρακτηριστικά όλο και πιο ολοκληρωτικής αναμέτρησης.

Ο Μπλίνκεν με την ιδιότητα της ιμπεριαλιστικής επιτήρησης έρχεται στη χώρα μας, έτσι ώστε να ζητήσει και φυσικά να πάρει όλες τις εγγυήσεις από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Μιας τάξης η οποία έχει την εξάρτηση και την παροχή υπηρεσιών για τα «μεγάλα αφεντικά» στο DNA της.

Αυτή η ντόπια αστική τάξη είναι που κινείται επικίνδυνα, όταν σε τέτοιες πολεμικές συνθήκες λειτουργεί ως λιμαρισμένη λόγχη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ρίξει τον λαό μας σε περιπέτειες, που θα οδηγήσουν σε νέες καταστροφές.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν, ενός εμπρηστή πολέμου που εκπροσωπεί τα αμερικανικά μονοπώλια, μόνο ανασκούμπωμα και φοβίες γεννάει σε όλους τους φιλειρηνικούς ανθρώπους και σε όποιον και όποια δεν θέλει ένα νέο αιματοκύλισμα λαών στο όνομα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν δεν έρχεται να «αναβαθμίσει» την ντόπια αστική τάξη ως προς την ανταγωνιστική της τούρκικη για το ποιος θα είναι ο θεματοφύλακας της περιοχής, όπως παπαγαλίζουν τα ελληνικά μέσα, μιλώντας όλο νόημα για «επιτυχία και σημαντική εξέλιξη». Το αντίθετο συμβαίνει και αυτό φαίνεται από τους πολεμικούς εξοπλισμούς και το «χάιδεμα αυτιών» και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Το πώς θα αξιοποιηθεί ο εθνικισμός και ο σωβινισμός από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι ένα τεράστιο ζήτημα και αυτό φάνηκε ολοκάθαρα στο Ουκρανικό ζήτημα. Το πώς το εκμεταλλεύτηκαν για τις επιδιώξεις τους οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι μυστικές υπηρεσίες τους. Έτσι, η εφεδρεία του εθνικισμού-σωβινισμού, που μόνο κακό κάνει για τους λαούς και το παγκόσμιο προλεταριάτο, είναι άλλο ένα χαρτί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ο λαός μας το ξέρει καλά αυτό, ειδικότερα με την τυχοδιωκτική μικρασιατική εκστρατεία για λογαριασμό των αγγλογάλλων ιμπεριαλιστών.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχολαϊκά στρώματα, τη νεολαία απέναντι. Ας ακουστεί όσο πιο δυνατά: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και ο πόλεμος

Ενάντια στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ενάντια στους Δυτικούς και Ανατολικούς ιμπεριαλιστές

Έξω οι βάσεις του θανάτου. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την ντόπια αστική τάξη

Ζήτω η ειρήνη και φιλία των λαών

Ανεξαρτησία και σοσιαλισμός/κομμουνισμός


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντιπολεμική διαδήλωση την Τρίτη, 21 Φλεβάρη, στο άγαλμα Βενιζέλου


ΠΑΤΡΑ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ

Στις 21 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την Τουρκία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Η επίσκεψη του Αμερικάνου Υπουργού συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία και την post imageαναγκαιότητα πιο αποφασιστικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ουκρανικού καθεστώτος και της θωράκισης της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της ολοένα και μεγαλύτερης πρόσδεσης του ελληνικού κράτους στο άρμα του ΝΑΤΟ (ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση των στρατιωτικών βάσεων) και τη βαθύτερη εμπλοκή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους ανταγωνισμούς για τους εμπορικούς δρόμους, για τα ενεργειακά κοιτάσματα, για το ξαναμοίρασμα της γης και τη διεύρυνση των σφαιρών επιρροής.

Σηματοδοτεί την ένταση της πολεμικής προπαρασκευής του ελληνικού κράτους σε συνέχεια των πολεμοκάπηλων συμφωνιών του, της λειτουργίας προγραμμάτων κατασκευής πολεμικών Drone από πανεπιστημιακά ιδρύματα και των γιγαντιαίων στρατιωτικών εξοπλισμών.

Να μπλοκάρουμε την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους και τη συμμετοχή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να μην μετατραπεί η περιοχή σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: ΤΡΙΤΗ 21/2 18:30 πλ. Γεωργίου

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”


ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τρίτη 21/2:

Αθήνα: 7μμ, Προπύλαια – Πρεσβεία ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 6.30 μμ, Πλ. Γεωργού

Η επίσκεψη του υπ. Εξ. των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Αθήνα σηματοδοτεί την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού καπιταλισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε όλα τα μέτωπα που εξελίσσεται η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσία-Κίνα. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την πλήρη συναίνεση των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-βάση, προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, όλα τα λιμάνια της χώρας ελλιμενίζουν ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, εναέριος – θαλάσσιος και χερσαίος χώρος χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της Ρωσίας, να τροφοδοτούν με όπλα το μισοφασιστικό ουκρανικό καθεστώς Ζελένσκι, να πιέζουν την Τουρκία για να αποκοπεί από τη Ρωσία και τις χώρες των Βαλκανίων (κυρίως τη Σερβία) να απωθήσουν την ρώσικη επιρροή. Έτσι και η Ελλάδα μετατράπηκε σε μπροστάρη της προσχεδιασμένης και καθοδηγούμενης από τους Αμερικανούς σύγκρουσης στην Ουκρανία, μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή βάση στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο, αποστολέας οπλισμού, πυρομαχικών και αρμάτων – και έτσι σε βασικό στρατιωτικό στόχο αυτής της σύγκρουσης με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Αντιδραστικός άξονας

Κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν θα συνεδριάσει και ο άξονας Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ με τις ΗΠΑ. Οι πιο πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, που εκτελούν τις εντολές των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Οι ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου, που δολοφονούν τον παλαιστινιακό λαό και εκτελούν χρέη φύλακα για Ιράν, Συρία και αραβικό κόσμο – οι Κύπριοι που δίνουν όλα τα κοιτάσματά τους στην EXON MOBIL εκλιπαρώντας για αμερικάνικη «προστασία» απέναντι στις τούρκικες απαιτήσεις – οι έλληνες καπιταλιστές που λειτουργούν ως μαριονέτα των ΗΠΑ σε ΕΕ, Βαλκάνια, ΝΑ Μεσόγειο, αναζητώντας οικονομικά οφέλη (βλ. εφοπλιστές), προγράμματα στήριξης και εικονικές επενδυτικές αναβαθμίσεις, προστασία από τον τούρκικο καπιταλισμό και πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας.

Οι απαιτήσεις των αμερικανών από την κλίκα Μητσοτάκη είναι δεδομένες: α) Να συνεισφέρει στον ωμό εκβιασμό που δέχεται η Σερβία (να αποδεχτεί το γαλλογερμανικό σχέδιο, που σημαίνει αποδοχή της απόσχισης του Κοσσόβου ή να αποκλειστεί από την ένταξη στην ΕΕ και να υποστεί οικονομικό εμπάργκο) για να αποκοπεί από την Ρωσία, όπως και να καταπολεμηθούν όλες οι φιλορώσικες δυνάμεις στα Βαλκάνια. β)Να λειτουργήσει ως πρόθυμος «λαγός» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για αποστολή ακόμα πιο βαρέως οπλισμού στο ουκρανικό καθεστώς. γ) Να ακολουθεί τις εντολές των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, όπου με την τακτική «μαστίγιο-καρότο» προσπαθούν να κρατήσουν την επαφή με τον άκρως απαραίτητο για την Δύση τούρκικο καπιταλισμό αλλά και να ροκανίσουν το καθεστώς Ερντογάν. δ) Να ακολουθούν και να υπερασπίζονται την αντιρώσικη επιθετικότητα βλ. εφαρμογή κυρώσεων, αποστολή όπλων, απαίτηση για δικαστήριο Χάγης, αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα, απαγόρευση ρώσικων ΜΜΕ κ.λπ. – και βέβαια να κραυγάζουν πως «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».

Η ομογενοποίηση του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου σε αυτή την περιοχή είναι προϋπόθεση για τους αμερικάνους, ώστε να κλιμακώσουν την σύγκρουση στην Ουκρανία «ματώνοντας» όσο περισσότερο γίνεται τον ρώσικο ιμπεριαλισμό (με κόστος την ερημοποίηση της Ουκρανίας) – να πυροδοτήσουν τα νέα μέτωπα που οργανώνουν, ενάντια στην Κίνα στην Ταϊβάν και πιθανώς στα Βαλκάνια.

Κάτω η πολεμοκάπηλη, τυχοδιωκτική κλίκα Μητσοτάκη

Οι έλληνες καπιταλιστές και η κλίκα Μητσοτάκη που τους εξυπηρετεί (ειδικά το χρηματοπιστωτικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο) έχουν πολεμοκάπηλη, επικίνδυνα τυχοδιωκτική πολιτική. Προχωρούν σε καταστροφικούς οικονομικά εξοπλισμούς, οξύνουν τον σωβινισμό και τον μιλιταρισμό. Με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τη συμπόρευση του ΚΚΕ (που βλέπει ελλιπή υπεράσπιση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και ψηφίζει όλα τα επιδόματα σε ένστολους ακόμα και την ώρα που δολοφονούν, π.χ. Φραγκούλης).

Χρεοκοπημένοι εδώ και χρόνια, βουτηγμένοι στην διαφθορά και τα σκάνδαλα, ελπίζουν σε «ενέσεις» ρευστότητας και πολιτικής στήριξης από τους ιμπεριαλιστές. Όσο πιο πολύ καταφεύγουν σε αυτή την στήριξη, τόσο «σφίγγει η θηλιά» και γίνονται πιο ενδοτικοί σε κάθε ιμπεριαλιστική απαίτηση. Ενώ έχουν στήσει και συμμετέχουν σε μια γιγάντια επιχείρηση κερδοσκοπίας των καπιταλιστών της ενέργειας, των καυσίμων, των τροφίμων και των τραπεζών, που ληστεύει ασύδοτα τον ελληνικό λαό με φερετζέ τα «καλάθια» του Γεωργιάδη και φτωχοποιεί ραγδαία την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αρπάζοντας σπίτια και εισοδήματα με Κατασχέσεις και Ακρίβεια – μας σέρνουν όλο και πιο βαθιά στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση και δεν θα διστάσουν να μας στείλουν «κρέας για τα κανόνια» στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Είναι ακραία επικίνδυνη κυβέρνηση όπως και τα μαφιόζικα κεφάλαια που εξυπηρετεί – και απαιτείται ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που θα διακόψει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους! Δεν τασσόμαστε με καμιά από τις αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Να αναπτύξουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα: ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην φτώχεια, στις αντιδραστικές αστικές τάξεις κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Να ανατρέψουμε την διεφθαρμένη, ακραία ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποτρέποντας κάθε τυχοδιωκτισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ενάντια στο μιλιταριστικό, σοβινιστικό κλίμα που θέλει στον γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, στο δρόμο του αγώνα που χαράζει η γαλλική εργατική τάξη.

Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο και Εξοπλισμούς – ακρίβεια, φτώχεια, αντεργατικά μέτρα.

Έξω ΝΑΤΟ και Βάσεις. ΟΧΙ στα Πυρηνικά.

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς και τη γενίκευση του πολέμου.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την* *Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ.
στα Λιοντάρια.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος των Αμερικάνων φονιάδων, Μπλίνκεν!

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία!

Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα μας!

Πάλη για αλληλεγγύη και φιλία των λαών ενάντια στους εμπρηστές του
πολέμου!

Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Ειρήνη-Φιλία-Αλληλεγγύη και Διεθνιστική Συνεργασία μεταξύ των λαών

Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η επίσκεψη του υπ. Εξ. των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Αθήνα σηματοδοτεί την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού καπιταλισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε όλα τα μέτωπα που εξελίσσεται η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσία-Κίνα. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την πλήρη συναίνεση των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-βάση, προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, όλα τα λιμάνια της χώρας ελλιμενίζουν ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, εναέριος – θαλάσσιος και χερσαίος χώρος χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της Ρωσίας, να τροφοδοτούν με όπλα το μισοφασιστικό ουκρανικό καθεστώς Ζελένσκι, να πιέζουν την Τουρκία για να αποκοπεί από τη Ρωσία και τις χώρες των Βαλκανίων (κυρίως τη Σερβία) να απωθήσουν την ρώσικη επιρροή. Έτσι και η Ελλάδα μετατράπηκε σε μπροστάρη της προσχεδιασμένης και καθοδηγούμενης από τους Αμερικανούς σύγκρουσης στην Ουκρανία, μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή βάση στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο, αποστολέας οπλισμού, πυρομαχικών και αρμάτων – και έτσι σε βασικό στρατιωτικό στόχο αυτής της σύγκρουσης με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Αντιδραστικός άξονας

Κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν θα συνεδριάσει και ο άξονας Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ με τις ΗΠΑ. Οι πιο πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, που εκτελούν τις εντολές των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Οι ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου, που δολοφονούν τον παλαιστινιακό λαό και εκτελούν χρέη φύλακα για Ιράν, Συρία και αραβικό κόσμο – οι Κύπριοι που δίνουν όλα τα κοιτάσματά τους στην EXON MOBIL εκλιπαρώντας για αμερικάνικη «προστασία» απέναντι στις τούρκικες απαιτήσεις – οι έλληνες καπιταλιστές που λειτουργούν ως μαριονέτα των ΗΠΑ σε ΕΕ, Βαλκάνια, ΝΑ Μεσόγειο, αναζητώντας οικονομικά οφέλη (βλ. εφοπλιστές), προγράμματα στήριξης και εικονικές επενδυτικές αναβαθμίσεις, προστασία από τον τούρκικο καπιταλισμό και πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας.

Οι απαιτήσεις των αμερικανών από την κλίκα Μητσοτάκη είναι δεδομένες: α) Να συνεισφέρει στον ωμό εκβιασμό που δέχεται η Σερβία (να αποδεχτεί το γαλλογερμανικό σχέδιο, που σημαίνει αποδοχή της απόσχισης του Κοσσόβου ή να αποκλειστεί από την ένταξη στην ΕΕ και να υποστεί οικονομικό εμπάργκο) για να αποκοπεί από την Ρωσία, όπως και να καταπολεμηθούν όλες οι φιλορώσικες δυνάμεις στα Βαλκάνια. β)Να λειτουργήσει ως πρόθυμος «λαγός» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για αποστολή ακόμα πιο βαρέως οπλισμού στο ουκρανικό καθεστώς. γ) Να ακολουθεί τις εντολές των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, όπου με την τακτική «μαστίγιο-καρότο» προσπαθούν να κρατήσουν την επαφή με τον άκρως απαραίτητο για την Δύση τούρκικο καπιταλισμό αλλά και να ροκανίσουν το καθεστώς Ερντογάν. δ) Να ακολουθούν και να υπερασπίζονται την αντιρώσικη επιθετικότητα βλ. εφαρμογή κυρώσεων, αποστολή όπλων, απαίτηση για δικαστήριο Χάγης, αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα, απαγόρευση ρώσικων ΜΜΕ κ.λπ. – και βέβαια να κραυγάζουν πως «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».

Η ομογενοποίηση του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου σε αυτή την περιοχή είναι προϋπόθεση για τους αμερικάνους, ώστε να κλιμακώσουν την σύγκρουση στην Ουκρανία «ματώνοντας» όσο περισσότερο γίνεται τον ρώσικο ιμπεριαλισμό (με κόστος την ερημοποίηση της Ουκρανίας) – να πυροδοτήσουν τα νέα μέτωπα που οργανώνουν, ενάντια στην Κίνα στην Ταϊβάν και πιθανώς στα Βαλκάνια.

Κάτω η πολεμοκάπηλη, τυχοδιωκτική κλίκα Μητσοτάκη

Οι έλληνες καπιταλιστές και η κλίκα Μητσοτάκη που τους εξυπηρετεί (ειδικά το χρηματοπιστωτικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο) έχουν πολεμοκάπηλη, επικίνδυνα τυχοδιωκτική πολιτική. Προχωρούν σε καταστροφικούς οικονομικά εξοπλισμούς, οξύνουν τον σωβινισμό και τον μιλιταρισμό. Με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τη συμπόρευση του ΚΚΕ (που βλέπει ελλιπή υπεράσπιση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και ψηφίζει όλα τα επιδόματα σε ένστολους ακόμα και την ώρα που δολοφονούν, π.χ. Φραγκούλης).

Χρεοκοπημένοι εδώ και χρόνια, βουτηγμένοι στην διαφθορά και τα σκάνδαλα, ελπίζουν σε «ενέσεις» ρευστότητας και πολιτικής στήριξης από τους ιμπεριαλιστές. Όσο πιο πολύ καταφεύγουν σε αυτή την στήριξη, τόσο «σφίγγει η θηλιά» και γίνονται πιο ενδοτικοί σε κάθε ιμπεριαλιστική απαίτηση. Ενώ έχουν στήσει και συμμετέχουν σε μια γιγάντια επιχείρηση κερδοσκοπίας των καπιταλιστών της ενέργειας, των καυσίμων, των τροφίμων και των τραπεζών, που ληστεύει ασύδοτα τον ελληνικό λαό με φερετζέ τα «καλάθια» του Γεωργιάδη και φτωχοποιεί ραγδαία την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αρπάζοντας σπίτια και εισοδήματα με Κατασχέσεις και Ακρίβεια – μας σέρνουν όλο και πιο βαθιά στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση και δεν θα διστάσουν να μας στείλουν «κρέας για τα κανόνια» στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Είναι ακραία επικίνδυνη κυβέρνηση όπως και τα μαφιόζικα κεφάλαια που εξυπηρετεί – και απαιτείται ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που θα διακόψει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους! Δεν τασσόμαστε με καμιά από τις αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Να αναπτύξουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα: ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην φτώχεια, στις αντιδραστικές αστικές τάξεις κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Να ανατρέψουμε την διεφθαρμένη, ακραία ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποτρέποντας κάθε τυχοδιωκτισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ενάντια στο μιλιταριστικό, σοβινιστικό κλίμα που θέλει στον γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, στο δρόμο του αγώνα που χαράζει η γαλλική εργατική τάξη.

Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο και Εξοπλισμούς – ακρίβεια, φτώχεια, αντεργατικά μέτρα.

Έξω ΝΑΤΟ και Βάσεις. ΟΧΙ στα Πυρηνικά.

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς και τη γενίκευση του πολέμου.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν, να αναζωπυρωθούν οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, θέτοντας ξανά στο δημόσιο πεδίο την αναγκαιότητα, πιο μεγάλη από ποτέ, να δομηθεί ένα πλατύ μαχητικό αντιπολεμικό μέτωπο που θα μπλοκάρει τις πολεμικούς σχεδιασμούς και την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κάθε πολεμική εκστρατεία του άξονα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ, που θα σταθεί ανάχωμα στην στρατιωτικοποίηση, την μετατροπή του σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Αντιπολεμική Συγκέντρωση Ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν Τρίτη 21/2, 20:00 στο Αναγνωστήριο (Καβύρη 6)

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στις 21/2 πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο περιοδείας του που θα περιλαμβάνει χώρες όπως τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. Η επίσκεψη του κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι αλλά έρχεται σε μία περίοδο έντονης πολεμικής προετοιμασίας των κρατών και με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ατζέντα της συνάντησης αυτής θα επισφραγίσει τη συνεργασία Ελλάδας/ΗΠΑ στα πλαίσια της ελληνοαμυντικής συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι τον Οκτώβριο και θα διασφαλίσει τα ενεργειακά συμφέροντα των συμμάχων στην ευρύτερη περιοχή. Προς την κατεύθυνση αυτή θα τεθεί το ζήτημα της διευθέτησης, για ένα χρονικό διάστημα, των αστικών ανταγωνισμών Ελλάδας/Τουρκίας, καθώς όπως αναφέρουν και υψηλόβαθμα στελέχη οι δύο χώρες αποτελούν πολύτιμους συμμάχους των ΗΠΑ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ανάσχεση του ρωσοκινεζικού άξονα.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κινήσεων που καταδεικνύουν έντονα την πολεμική προπαρασκευή του ελληνικού κράτους, με την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση στο άρμα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και την ενεργή εμπλοκή του σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς. Με το ποσοστό του ΑΕΠ, που κατευθύνεται προς την αγορά πολεμικών εξοπλισμών και προγραμμάτων, να αυξάνεται διαρκώς και με τη χώρα να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη νατοϊκή βάση, πέρασμα πολεμικών μηχανών και ΄΄μπαρουταποθήκη΄΄ των Βαλκανίων επιβεβαιώνονται οι πολεμοχαρείς βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης και των συμμάχων της. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει τη μετατροπή της Σούδας σε αποθήκη επικίνδυνων εκρηκτικών υλικών αμερικανικών συμφερόντων, τα οποία θα προωθηθούν προς το Βορρά αλλά και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου ανεφοδιασμού πολεμικών μηχανών, στο Μαράθι και τη Σούδα, στα πλαίσια των συμφωνιών για τις βάσεις. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται και η βάση στο Στεφανοβίκειο με 150 ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού να στρατοπεδεύουν στη Θεσσαλία το επόμενο διάστημα με προγραμματισμένες πολεμικές ασκήσεις με την ελληνική αεροπορία. Πρόσφατα κατέφθασε στο λιμάνι του Πειραιά, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο ΄΄George W. Bush΄΄, επόμενο σταθμό του οποίου αποτελεί η Αλεξανδρούπολη. Η άφιξη του αεροπλανοφόρου σηματοδοτεί τη μετατροπή της Ελλάδα σε πολεμικό πέρασμα και ορμητήριο των ΗΠΑ, με εξέχοντα ρόλο να διαδραματίζουν οι βάσεις και τα λιμάνια. Συγκεκριμένα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο πρόκειται να εκμεταλλευτούν οι Αμερικανοί μέχρι τα τέλη του 2028, έχει αποτελέσει πέρασμα στρατιωτικών εξοπλισμών και πολεμοφοδίων και γεωστρατηγικός κόμβος υψίστης σημασίας για τις πολεμικές επιχειρήσεις σε Μ.Ανατολή.

Στους φιλοπολεμικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κράτους συμμετέχουν και τα δημόσια πανεπιστήμια, όπου η δημόσια δωρεάν παιδεία, η απλήρωτη δουλειά φοιτητών, μεταπτυχιακών και ερευνητών ξεπουλιέται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας και της ελληνικής αστικής τάξης. Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η συνεργασία πέντε πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ( ΔΠΘ, ΑΠΘ, ΠΘ και Πατρών) με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για την παραγωγή του δεύτερου πιο σύνθετου μη επανδρωμένου αεροχήματος (drone), μετά τον ΄΄Αρχύτα΄΄΄, το πρώτο ελληνικό drone πολλαπλών χρήσεων που κατασκεύασε η ΕΑΒ με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτά τα πολεμικά προγράμματα, ακόμα ένα λιθαράκι στην προετοιμασία του ελληνικού κράτους, δείχνουν τη μιλιταριστική στροφή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα παράξουν εκείνο το οπλοστάσιο που θα αξιοποιηθεί στο στίβο των διακρατικών ανταγωνισμών, των πολεμικών συρράξεων και θα αιματοκυλήσουν τους λαούς.

Όσο η πολεμική οχύρωση και η όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών για τα ενεργειακά περάσματα και το ξαναμοίρασμα της πίτας σοβεί, τόσο η κοινωνική βάση εξαθλιώνεται και φτωχοποείται. Μια συνολική επίθεση που βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα της, τα βασικά κοινωνικά αγαθά, που χτυπά τις ανάγκες της για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ρεύμα, θέρμανση και νοίκι, ενώ ετοιμάζεται να γίνει βορά στις αιμοσταγείς βλέψεις του ελληνικού αστικού μπλοκ και των συμμάχων του. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς οφείλουμε να καταλάβουμε ότι ο εχθρός βρίσκεται μέσα στη χώρα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ. Με αφορμή την επίσκεψη Μπλίνκεν, να αναζωπυρωθούν οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, θέτοντας ξανά στο δημόσιο πεδίο την αναγκαιότητα, πιο μεγάλη από ποτέ, να δομηθεί ένα πλατύ μαχητικό αντιπολεμικό μέτωπο που θα μπλοκάρει τις πολεμικούς σχεδιασμούς και την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κάθε πολεμική εκστρατεία του άξονα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ, που θα σταθεί ανάχωμα στην στρατιωτικοποίηση, την μετατροπή του σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Μέσα από την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε ενάντια στο αιματοκύλισμα των λαών, με κοινό τόπο πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε παρά μόνο να γκρεμίσουμε, και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το σύστημα της εξαθλίωσης και καταπίεσης, τον καπιταλισμό και το κράτος.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

Μοιραστείτε το άρθρο