Για να παραμείνει η BIOME σε χέρια εργατικά
Πορεία αλληλεγγύης Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11/2

Με κύριο σύνθημα: Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ, πλήθος αλληλέγγυου κόσμου συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση υπεράσπισης της αυτοδιαχειρζόμενης εδώ και 10 χρόνια ΒΙΟΜΕ. Η λειτουργία της απειλείται μετά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που δίνει σε ξένο fund κτήρια και οικόπεδα της μητρικής εταιρείας.

Στο προσκλητήριο του Σωματείου των Εργαζομένων της έσπευσαν πολλοί, δίνοντας μαζικότητα και παλμό στη συγκέντρωση στην Καμάρα το μεσημέρι του Σαββάτου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα από Εγνατία, Ι. Δραγούμη, παραλιακή Λ. Νίκης, η οποία κατέληξε στο κατειλημμένο Βασιλικό Θέατρο, συνδέοντας τους δύο αγώνες.

Από τα βασικά συνθήματα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν : “Τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργατ(ρι)ών”,  “Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ”, Στείλτε μας ειδικούς, στείλτε μας δαίμονες και Θεούς. Εμείς μαζί μας έχουμε όλου του κόσμου τους λαούς”.  “Αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά”, “Αυτοοργάνωση της ζωής μας στην πράξη. Ζωντανή κάθε φλόγα εξεγερμένης αξιοπρέπειας ενάντια στον καπιταλισμό. Αλληλεγγύη στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ”.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενες/οι στη ΒΙΟΜΕ: Το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, το μοναδικό εργοστάσιο που πληρώνονται όλοι το ίδιο, το μοναδικό εργοστάσιο που απελευθερώθηκε από τον καπιταλιστή και αποδόθηκε στην κοινωνία, κινδυνεύει.

Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε στο εργοστάσιο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ματ. Αλλά και να μας βγάλουν εμείς θα ξαναμπούμε. Γιατί αυτό το μέρος είναι η ζωή μας και γιατί το χρωστάμε σε εσάς. Το χρωστάμε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Που ήρθατε στο εργοστάσιο, που τιμήσατε τη δουλειά μας αποκτώντας τα προϊόντα των κόπων μας. Που φωνάξατε μαζί μας στις διαδηλώσεις. Που σιγοτραγουδήσατε σε κάποια συναυλία στο κατειλημμένο εργοστάσιο. Που σταθήκαμε ώμο με ώμο απέναντι απ’ την αστυνομία.

> Συνέλευση αύριο Κυριακή στις 12:00 στο ανακτημένο εργοστάσιο.

Διαδήλωση υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ, Σάββατο 11/2 στις 12:00 στην Καμάρα

Μοιραστείτε το άρθρο